Home ΚοινωνίαΠολιτικήΔ.Τύπου Το Δίκτυο Γυναικών του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. για τη τη δημοσίευση του ερωτηματολογίου της ΝΔ στα πλαίσια του 1ου Προσυνεδρίου της

Το Δίκτυο Γυναικών του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. για τη τη δημοσίευση του ερωτηματολογίου της ΝΔ στα πλαίσια του 1ου Προσυνεδρίου της

by ikariaki.gr
8 views

 

 

Αθήνα, 9 Οκτωβρίου 2017

 

 

«Για τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου,
στα πλαίσια του 1ου Προσυνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας»

Στα πλαίσια των εργασιών του 1ου Προσυνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας δόθηκαν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα ερωτηματολογίου για τις εργασιακές σχέσεις με βάση τις απαντήσεις 17.844 πολιτών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά της.

Στην επίσημη ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία εστιάζει με στόμφο στην υψηλή συμμετοχή των πολιτών και στην “καινοτόμα” διαδικασία.

banner

Με μια, όμως, πιο προσεκτική ματιά διαπιστώνουμε ότι από τους 17.844 πολίτες που απάντησαν στο ερωτηματολόγιο, η συμμετοχή των ανδρών είναι σε ποσοστό 77,4%, ενώ η αντίστοιχη συμμετοχή των γυναικών περιορίζεται στο 22,6%.

Αποτελεί έκπληξη το γεγονός πώς το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αγνοεί ουσιαστικά το 50% και πλέον της κοινής γνώμης, που είναι οι γυναίκες, για τη διαμόρφωση απόψεων πάνω σε καυτά πολιτικά διλήμματα, που μάλιστα πρόκειται να αποτελέσουν στοιχεία για τη διαμόρφωση των προγραμματικών της θέσεων.

Τέτοιες νοοτροπίες που οδηγούν ουσιαστικά στην περιθωριοποίηση σημαντικό μέρος του πληθυσμού, μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους.

Αξιοσημείωτο είναι ότι, με βάση τις απαντήσεις στα αντίστοιχα ερωτήματα:

– το 47,7% των ερωτηθέντων θεωρεί ως προτεραιότητα για την Πολιτεία τη στήριξη του ιδιωτικού τομέα για δημιουργία θέσεων εργασίας, ενώ μόλις το 15% θεωρεί ως προτεραιότητα τη στήριξη        του εκπαιδευτικού συστήματος, το 14,5% τη στήριξη ζευγαριών για τη δημιουργία οικογένειας, το 13,9% τη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας, το 5,2% τη στήριξη των ανέργων και το               3,7% τη στήριξη του συνταξιοδοτικού συστήματος.

– Το 67,7% των ερωτηθέντων προτιμά οι όροι εργασίας να διαμορφώνονται από τους ίδιους σε συνεννόηση με τη Διοίκηση της εταιρίας τους και όχι από εργατικά σωματεία.

– Το 51,2% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η υψηλή φορολογία των επιχειρήσεων και του εισοδήματος αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για τη διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας, ενώ           ποσοστό μόλις 3,7% θεωρεί ως απειλή για τις θέσεις εργασίας την απαξίωση γνώσεων και δεξιοτήτων, λόγω των τεχνολογικών εξελίξεων.

Το βασικό ερώτημα είναι πως θα είχαν διαμορφωθεί οι απαντήσεις αν η συμμετοχή των γυναικών ήταν ανάλογη με τον πληθυσμό τους.

Και πως είναι δυνατόν το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να μιλά για δημοκρατική διακυβέρνηση, χωρίς πρώτα να έχει εξασφαλίσει την ουσιαστική συμμετοχή των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων, αρχής γενομένης από το διάλογο.

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue