Home ΚοινωνίαΕλλάδα Το Δίκτυο Γυναικών του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών για την Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας

Το Δίκτυο Γυναικών του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών για την Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας

by ikariaki.gr
7 views

 

 

 

Αθήνα, 7 Μαρτίου 2018

 

Η 8 Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας δεν είναι ημέρα γιορτής. Είναι ημέρα μνήμης, για να μας θυμίζει τις μεγάλες απεργίες και διαδηλώσεις που οργάνωσαν οι εργάτριες  κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη στις 8 Μαρτίου 1857 για πρώτη φορά, ζητώντας ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς.

Είναι ημέρα – σύμβολο για το εργατικό κίνημα και για τους αγώνες των γυναικών από τις αρχές του 20ου αιώνα ως σήμερα, με αιτήματα ίσα δικαιώματα, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, ισότιμη συμμετοχή των γυναικών στην οικονομική, κοινωνική, πολιτική ζωή και στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.

Σήμερα 160 και πλέον χρόνια μετά, ακόμη και κεκτημένα δικαιώματα δοκιμάζονται στη δημοκρατική Ευρώπη και παντού στον κόσμο. Αρκεί να αναλογιστούμε την πρόσφατη απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έκρινε ότι “επιτρέπεται η απόλυση εγκύων εργαζομένων στο πλαίσιο ομαδικών απολύσεων”.

banner

Σήμερα, οι γυναίκες δοκιμάζονται πολύ περισσότερο από την ανεργία, τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό και εξακολουθούν να αμείβονται λιγότερο από τους άνδρες συναδέλφους τους για ίση προσφορά εργασίας.

Σήμερα, οι γυναίκες εξακολουθούν να είναι αντιμέτωπες με την έμφυλη βία, που στόχο έχει να τις κρατήσει στο περιθώριο.

Σήμερα, οι γυναίκες εξακολουθούν να έχουν χαμηλή εκπροσώπηση στην πολιτική και στα κέντρα λήψης αποφάσεων και όταν τολμούν να ορθώσουν το ανάστημά τους συμμετέχοντας ενεργά στην πολιτική αντιμετωπίζουν το χλευασμό και τη λεκτική βία.

Σήμερα, η επιλογή για γυναίκες και άνδρες είναι μία και δεν παίρνει αναβολή.
Σήμερα η επιλογή μας είναι να είμαστε Πολίτες και όχι «Ιδιώτες».

Το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών υποστηρίζει ένθερμα τους αγώνες των γυναικών αλλά και κάθε πολίτη για πλήρη και ουσιαστική ισότητα, για ισότιμη και ισόρροπη συμμετοχή όλων στην οικονομική, κοινωνική, πολιτική ζωή και στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, μικρή αντιπροσωπεία του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών αποτελούμενη από εκπροσώπους των Δικτύων Γυναικών και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων καθώς και των Τομέων Οικονομίας & Έρευνας – Καινοτομίας του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών θα πραγματοποιήσει αύριο 8 Μαρτίου συνάντηση με τη Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ελευσίνας – Δυτικής Αττικής και εκπροσώπους τοπικών φορέων, με σκοπό να συζητηθούν και αναδειχθούν τα καυτά θέματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες σήμερα.

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue