Home ΚοινωνίαΠολιτικήΔ.Τύπου Το Δίκτυο Γυναικών απευθύνει πολιτικά ερωτήματα προς τους υποψήφιους επικεφαλής της ΔΗ.ΣΥ.

Το Δίκτυο Γυναικών απευθύνει πολιτικά ερωτήματα προς τους υποψήφιους επικεφαλής της ΔΗ.ΣΥ.

by ikariaki.gr
3 views

 

 

 

 

Αθήνα, 11 Οκτωβρίου 2017

 

«Πολιτικά ερωτήματα προς τους υποψηφίους επικεφαλής της ΔΗΣΥ»

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας για την εκλογική διαδικασία ανάδειξης επικεφαλής της ΔΗΣΥ και την ανακοίνωση των ημερομηνιών διεξαγωγής των εκλογών, θεωρούμε κρίσιμο να απαντηθούν από τους υποψηφίους μια σειρά από καυτά ερωτήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία.

Με στόχο να διευκολύνουμε το διάλογο και με δεδομένο ότι:

banner
  • οι γυναίκες σήμερα στην Ελλάδα αντιπροσωπεύουν το 50% και πλέον της ελληνικής κοινωνίας.
  • οι έμφυλες ανισότητες εξακολουθούν να έχουν ισχυρή επιρροή στη διαμόρφωση διαπροσωπικών σχέσεων και ισορροπιών στην ελληνική κοινωνία παρά τις ριζικές αλλαγές για την εξάλειψη των διακρίσεων, που συντελέστηκαν την περίοδο των Κυβερνήσεων Ανδρέα Παπανδρέου και το σπουδαίο έργο για την ισότητα των φύλων που συνεχίστηκε την περίοδο 2009 – 2011 επί Κυβέρνησης Γιώργου Α. Παπανδρέου, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού γυναικών στην Κυβέρνηση για πρώτη φορά.
  • οι γυναίκες στην Ελλάδα εξακολουθούν να είναι πρώτες στην ανεργία έναντι των ανδρών και είναι περισσότερο ευάλωτες στη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό ιδιαίτερα στην περίοδο της κρίσης και με μεγαλύτερη ένταση για τις γυναίκες που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες Εργάζονται, σε μεγάλο ποσοστό, κάτω από επισφαλείς συνθήκες με συμβάσεις μερικής  απασχόλησης και διακόπτουν τη σταδιοδρομία τους για να φροντίσουν παιδιά και προστατευόμενα μέλη.
  • στην Ελλάδα όπως και παντού στον κόσμο, οι γυναίκες υποεκπροσωπούνται στα κέντρα λήψης αποφάσεων με συνέπεια να μην συμμετέχουν στη λήψη αποφάσεων που τις αφορούν.
  • οι γυναίκες γίνονται συχνά θύματα έμφυλης βίας, γεγονός που έχει οδυνηρές συνέπειες για τα ίδια θύματα, τις οικογένειες, τους φίλους των θυμάτων και την κοινωνία στο σύνολό της, ενώ συχνά οδηγεί σε απώλεια θέσεων εργασίας, απώλεια στέγης, κοινωνικό αποκλεισμό και φτώχεια.

ζητάμε από τους υποψήφιους για την ηγεσία της ΔΗΣΥ να απαντήσουν δημόσια στα παρακάτω 2 ερωτήματα:

1. Προτίθενται να εισάγουν προς συζήτηση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο τα επίκαιρα θέματα που απασχολούν τις γυναίκες στη χώρα μας και αφορούν την εξάλειψη των έμφυλων ανισοτήτων, την ενδυνάμωση των γυναικών και την αύξηση της ενεργούς συμμετοχής τους στην αγορά εργασίας;

2. Πως σκέφτονται να υλοποιήσουν στο εσωτερικό του νέου φορέα την εξάλειψη των έμφυλων ανισοτήτων και την ισότιμη συμμετοχή γυναικών και ανδρών στα κέντρα λήψης αποφάσεων;

Ισχυρή μας πεποίθηση είναι ότι η εξάλειψη των έμφυλων ανισοτήτων αποτελεί προϋπόθεση για την οικοδόμηση μιας δίκαιης και ειρηνικής κοινωνίας. Υποχρέωση κάθε δημοκράτη πολίτη είναι ο διαρκής αγώνας για την καταπολέμηση κάθε ανισότητας και κοινωνικού αποκλεισμού.

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue