Home Γωνία...ΠολιτισμούΒιβλίοπαρουσιάσεις Το αστυνομικό μυθιστόρημα της Έρης Ρίτσου στο Μουσείο Οίνου

Το αστυνομικό μυθιστόρημα της Έρης Ρίτσου στο Μουσείο Οίνου

by ikariaki.gr
4 views

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017-στις 8 το βράδυ ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΙΝΟΥ

Η Έρη Ρίτσου είναι… η Έρη της Σάμου και της καρδιάς μας. Η κόρη του ποιητή της Ρωμιοσύνης, που όμως δεν κρατά το ηχηρό πατρώνυμο ως πάγια παρακαταθήκη αλλά το έχει διευρύνει με την προσωπική της στάση και άποψη ζωής, αλλά και το αυτόνομο συγγραφικό της έργο. Τρυφερή όσο και διεισδυτική στα «παιδικά» της βιβλία με τα πλήθος νοήματα που διαβάζονται ευχάριστα και από τους μεγάλους, εύστοχη και γλαφυρά λογοτεχνική σε εκείνα που απευθύνονται στον κόσμο των… «ενηλίκων».

Το τελευταίο της βιβλίο «Ο νεκρός δολοφονήθηκε», είναι ένα πολύ ιδιαίτερο αστυνομικό μυθιστόρημα, με κοινωνικοπολιτικές προεκτάσεις  το οποίο θα παρουσιαστεί αυτήν την Πέμπτη 6 Ιουλίου στο Μουσείο Οίνου του ΕΟΣ Σάμου, στις 8 το βράδυ. Ευκολοδιάβαστο και γεμάτο αναφορές στα μείζονα ζητήματα της εποχής, την οικονομική κρίση αλλά και την κρίση αξιών, το μεταναστευτικό και τη νησιωτικότητα, την επανεμφάνιση των φασιστικών τάσεων και… εντάσεων, τις ιστορικές προεκτάσεις από γεγονότα του πρόσφατου νεοελληνικού παρελθόντος που έχουν αφήσει σαφή αποτυπώματα στο παρόν και το μέλλον του τόπου, τις ιδιαιτερότητες των μικρών κοινωνιών, την αλήθεια και τα ψεύδη.

Όλα αυτά, δοσμένα με έναν τρόπο που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη από την πρώτη παράγραφο ως την τελευταία. Με ένα χιούμορ καυστικό όσο και υποδόριο, με τη χαρισματική πένα της Έρης που ομορφαίνει ως και ένα… έγκλημα, με γλώσσα τόσο κελαρυστή που λες και ξεπηδά από νάμα του Κέρκη και με πλήθος ανατροπές που όμως δεν έχουν σε κανένα σημείο το στοιχείο του εντυπωσιασμού, αλλά συνθέτουν ένα παζλ σύγχρονου μεσογειακού νουάρ με φόντο την ευαισθησία της συγγραφέως για τη Σάμο, το γεωφυσικό της ανάγλυφο, τον αμπελώνα, τους ανθρώπους, την ιστορία, το αύριο…

Μη χάσετε αυτήν την ιδιαίτερη παρουσίαση του βιβλίου της ΕΡΗΣ ΡΙΤΣΟΥ «Ο νεκρός δολοφονήθηκε» την ΠΕΜΠΤΗ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017-στον υπέροχο χώρο του ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΟΙΝΟΥ στις 8 το βράδυ, με την υποστήριξη των εκδόσεων ΚΕΔΡΟΣ, του βιβλιοπωλείου ΚΟΣΜΟΣ και του ΕΟΣ Σάμου.

 

 

Αναδημοσίευση από : http://www.samiaampelos.gr

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue