Home ΚοινωνίαΚόσμος Τοποθέτηση της συμπροέδρου της ομάδας των Πρασίνων, Ska Keller, στην ομιλία του πρωθυπουργού, στο Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο

Τοποθέτηση της συμπροέδρου της ομάδας των Πρασίνων, Ska Keller, στην ομιλία του πρωθυπουργού, στο Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο

by ikariaki.gr
2 views

11/09/18

Τοποθέτηση της συμπροέδρου της ομάδας των Πρασίνων,

Ska Keller, στην ομιλία του πρωθυπουργού, στο Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο

 

” ..Δεν μπορούμε να αφήσουμε τα νησιά να λύσουν το πρόβλημα όλης της Ευρώπης… Οι ψαράδες από τη Λέσβο, οι γιαγιάδες από την Ειδομένη, τόσοι πολλοί άνθρωποι από όλη την Ελλάδα, δεν έσωσαν μόνο τόσες πολλές ζωές αλλά και την ανθρωπότητα. Έσωσαν το πρόσωπο της Ευρώπης και εμείς τώρα δεν τους δίνουμε τίποτα πίσω..”

 

Αναλυτικά η τοποθέτηση της Ska Keller στο πλαίσιο της ομιλίας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Ευρωκοινοβούλιο για το μέλλον της Ευρώπης:

“Στην Ελλάδα, η Ευρώπη έσπασε μία από τις θεμελιώδεις υποσχέσεις της, να φέρει ευημερία στους πολίτες της. Έφερε φτώχεια. Η Ευρώπη δεν βρήκε λύση βασισμένη στην αλληλεγγύη και τη σταθερότητα. Το μάθημά μας πρέπει να είναι η δημιουργία μιας κοινωνικής ένωσης για τους Ευρωπαίους. Μέχρι στιγμής είχαμε κάποιες δηλώσεις για το πόσο ωραίες θα ήταν οι κοινωνικές πολιτικές, αλλά αυτό δεν αρκεί.

banner

Ταυτόχρονα, τα κράτη μέλη εμποδίζουν διάφορα μέτρα για την αποφυγή μιας άλλης χρηματοπιστωτικής κρίσης, όπως η δημιουργία ενός ευρωπαϊκού συστήματος εγγύησης καταθέσεων ή οι προσπάθειες να συσταθούν ευρωπαϊκοί μηχανισμοί σταθερότητας στο πλαίσιο των συνθηκών της ΕΕ. Αλλά μια κρίση μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή.

Οφείλουμε να εγκαταλείψουμε το δόγμα της δημοσιονομικής εξυγίανσης μόνοι μας και να επικεντρωθούμε σε βιώσιμες επενδύσεις που μετριάζουν τις επιπτώσεις των οικονομικών διαταραχών και αποτρέπουν την κλιμάκωση τους. Χρειαζόμαστε επίσης έναν μηχανισμό στήριξης για τα κράτη μέλη που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες δημοκρατικό και ευθυγραμμισμένο με τους ευρωπαϊκούς κανόνες. Αυτό δεν είναι μόνο πράξη αλληλεγγύης, αλλά όρος επιβίωσης της ίδιας Ένωσης.

Η προστασία του κλίματος είναι επίσης θέμα επιβίωσης. Η Ελλάδα υποφέρει πολύ από την αλλαγή του κλίματος – είτε πρόκειται για πυρκαγιές είτε για πλημμύρες, ενώ έχει πολλά να προσφέρει με άφθονο ήλιο και άνεμο. Ωστόσο, οι εξορύξεις πετρελαίου δημιουργούν σοβαρούς κινδύνους για το περιβάλλον και καταστρέφουν το κλίμα από το οποίο όλοι εξαρτόμαστε.  Ελπίζω ότι η Ελλάδα θα εγκαταλείψει τα σχέδια γεώτρησης πετρελαίου και θα αποτελέσει πρωτοπόρο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.”

Η εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue