Home Η Ικαρία ΠαντουΙκαριώτες Τοπικές Γραμματείες Ικαρίας ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΟΓΕ για την απεργία στον Εύδηλο Ικαρίας στις 17/5/17

Τοπικές Γραμματείες Ικαρίας ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΟΓΕ για την απεργία στον Εύδηλο Ικαρίας στις 17/5/17

by ikariaki.gr
18 views

ΤΟΠΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΕΣ ΙΚΑΡΙΑΣ-ΦΟΥΡΝΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 17.5.17

  Μια από τις μαζικότερες απεργιακές συγκεντρώσεις των τελευταίων χρόνων-μεγαλύτερη και από την Πρωτομαγιάτικη Συγκέντρωση- πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ευδήλου στην απεργία στις 17.5.

Εκατοντάδες εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού  τομέα,άνεργοι,αγρότες,αυτοαπασχολούμενοι από κάθε γωνιά της Ικαρίας ανταποκρίθηκαν στο απεργιακό κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Σάμου και του Ν.Τ. Σάμου της  ΑΔΕΔΥ. Είναι χαρακτηριστικό το σχεδόν καθολικό κλείσιμο των καταστημάτων στην περιοχή του Ευδήλου.

Χαιρετισμό εκ μέρους της Ένωσης Δημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας απεύθυνε η Φιλιώ Τσαντέ, αναφερόμενη στις διεκδικήσεις του γυναικείου κινήματος ενάντια στα βάρβαρα μέτρα. Από το Σωματείο Εργαζομένων στους Δήμους Ικαρίας-Φούρνων ο Γιώργος Κοτσορές αναφέρθηκε στην απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που ουσιαστικά απολύει 15.000 συμβασιούχους στην καθαριότητα στους ΟΤΑ, τη στιγμή που το σύνολο των υπηρεσιών των Δήμων όλης της χώρας είναι υποστελεχομένες από προσωπικό. Πρακτικά αυτό για τον Δήμο Ικαρίας θα σημαίνει ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει η υπηρεσία καθαριότητας καθώς και  οι λουτροπηγές του νησιού.

banner

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σάμου Αποστόλης Δημόπουλος,όπου μεταξύ άλλων τόνισε: «….Σε όλη τη χώρα, σε όλο το νομό δίνουμε τη μάχη για να δοθεί μια ισχυρή εργατική – λαϊκή αγωνιστική απάντηση στα νέα βάρβαρα μέτρα και στην αντιλαϊκή επίθεση διαρκείας κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ…. Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι δεν έχει καμία βάση το ερώτημα «ποιους πιάνουν και ποιους δεν πιάνουν τα μέτρα. Από την επίθεση του κεφαλαίου δεν εξαιρείται κανείς. Η επίθεση αυτή είναι συνεχόμενη και με διάρκεια…. Η απάντηση μας πρέπει να είναι μία: Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια, τη μίζερη ζωή για τα κέρδη τους. Καμία αναμονή, καμία ανοχή! Όλοι στον αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, μαγαζί, ξενοδοχείο, γραφείο, γειτονιά, στα  χωριά, παντού! Μόνο αυτός ο δρόμος υπάρχει για τον εργαζόμενο λαό!… Το Εργατικό Κέντρο Σάμου και οι ταξικές δυνάμεις θέλουμε κίνημα μαζικό, μαχητικό, με ποδάρια στους χώρους δουλειάς, με προσανατολισμό ενάντια στα μονοπώλια, τις κυβερνήσεις τους, την ΕΕ. Μέλλον και προοπτική δε μπορεί να υπάρχει χωρίς τον παραγωγό του πλούτου, την εργατική τάξη»…

Η απεργιακή συγκέντρωση έκλεισε με την ανακοίνωση- κάλεσμα των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και ΠΕΕΜΑΓΕΝ για συνέχιση και στήριξη του πολυήμερου απεργιακού τους αγώνα. Ανανεώθηκε το αγωνιστικό ραντεβού τις επόμενες μέρες, με κάλεσμα για γενικό ξεσηκωμό,αρνούμενοι να αποδεχθούμε τα βάρβαρα μέτρα που προβλέπονται στο 4ο Μνημόνιο που συζητιέται στη Βουλή.

Κανένας συμβιβασμός με τη νέα συμφωνία – ληστεία, το 4ο μνημόνιο!

Εμείς έχουμε το δίκιο! Εμείς έχουμε τη δύναμη!

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue