Home ΚοινωνίαΕπικαιρότητα Τις πιο ωραίες παραλίες θα τις ανταμώσετε στους Φούρνους Ικαρίας

Τις πιο ωραίες παραλίες θα τις ανταμώσετε στους Φούρνους Ικαρίας

by ikariaki.gr
59 views

Ένα μικρό νησί… με μεγάλες ομορφιές

Όσοι τυχεροί κατάφεραν -έστω για λίγες μέρες- να πατήσουν το πόδι τους στους Φούρνους, τότε μπορούν να καταλάβουν τη μαγεία των παρακάτω αναφορών. Συστάδα νήσων, νησίδων και βραχονησίδων του ανατολικού Αιγαίου, ανάμεσα σε Σάμο και Ικαρία, έχει δεκάδες πράγματα να εξερευνήσετε, με σήμα κατατεθέν τις ονειρικές παραλίες.

Καλύπτοντας κάθε γούστο, Ψιλή Άμμος, Πετροκοπιό, Καμπί, Κασίδι, είναι σίγουρα κάποιες από αυτές που αξίζει να επισκεφθείτε βουτώντας σε κρυστάλλινα νερά που όμοιά τους δεν έχετε ξαναδεί. Για το μόνο που πρέπει να είστε έτοιμοι, εκτός της μοναδικής εμπειρίας που θα ζήσετε, είναι για αρκετό περπάτημα και σκαλοπάτια καθώς σχεδόν καμία από τις παραλίες δεν θα είναι προσβάσιμη μόνο με το αυτοκίνητο.

Το πιο εντυπωσιακό θέαμα, χωρίς αμφιβολία, το προσφέρει η παραλία στο Πετροκοπιό. Αρκετά μεγάλη, με όμορφα λευκά βράχια και φόντο το αρχαίο λατομείο, σημεία του οποίου μπορείτε να επισκεφθείτε, χωρίζεται σε τρία μικρότερα κομμάτια από τους βράχους. Ιδανική για εκείνους που αναζητούν την ησυχία τους και ήλιο, καθώς δεν υπάρχει καθόλου φυσική σκιά.

Κασίδι

Για τους λάτρεις της ατελείωτης αμμουδιάς, το Κασίδι είναι η ιδανική επιλογή. Τα πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά, η θέα στο απέραντο γαλάζιο, η άμμος που χρυσαφίζει από τον ήλιο που πέφτει πάνω της, υπερτερεί ακόμη και της ομορφιάς των εξωτικών προορισμών.

Ψιλή άμμος ή Καμπί; Το μεγάλο δίλημμα αν αποφασίσετε να επισκεφτείτε κάποια οργανωμένη παραλία. Και οι δύο διαθέτουν  ξαπλώστρες και beach bar, αμμουδιές, με τη μόνη διαφορά ότι για να φτάσει κάποιος στο Καμπί πρέπει να κατέβει περίπου στα 200 σκαλοπάτια!

Απέναντι από τους Φούρνους, βρίσκεται το νησάκι της Θύμαινας, ένα γνήσιο ψαροχώρι, με την υπέροχη παραλία της Κεραμειδούς. Όχι μόνο αξίζει να φτάσετε με καΐκι εκεί (αν είστε τυχεροί και βρείτε στο λιμάνι των Φούρνων τον Καπετάν Γιώργη με την «Κατερίνα» του προτιμήστε τον), αλλά φροντίστε να μείνετε αρκετές ώρες ώστε να απολαύσετε την ατελείωτη και ήσυχη παραλία, να ξαποστάσετε σε κάποια σκιά για το μεσημεριανό σας ύπνο και φυσικά να φάτε στην ταβέρνα που βρίσκεται εκεί, η οποία σερβίρει τη ψαριά της ημέρας!

Καμπί

 

Πετροκοπιό

 

Ψιλή Άμμος

 

banner

Η Θύμαινα με φόντο την παραλία της Κεραμειδούς

 

 

Αναδημοσίευση από : https://www.reader.gr

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue