Home ΚοινωνίαΕλλάδα Τελετή παράδοσης – παραλαβής Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Τελετή παράδοσης – παραλαβής Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

by ikariaki.gr
4 views

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ  ΥΠΟΥΡΓΟΥ

 

Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2018

 

banner

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τελετή παράδοσης – παραλαβής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κτίριο του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Ο νέος Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Φώτιος Κουβέλης ανέλαβε τα καθήκοντά του, παρουσία του παραδίδοντος Υπουργού, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και του Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη π. Νήφωνα Καπογιάννη ως εκπροσώπου του Μητροπολίτη Πειραιά κ.κ. Σεραφείμ.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Διονύσιος Τεμπονέρας, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Χρήστος Λαμπρίδης,  ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Γιαννέλης – Θεοδοσιάδης, οι Βουλευτές Πειραιώς Θοδωρής Δρίτσας, Ειρήνη Κασιμάτη και Κώστας Δουζίνας, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Σταμάτιος Ράπτης, η λοιπή στρατιωτική ηγεσία του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και πολιτικοί υπάλληλοι του Υπουργείου, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Εφοπλιστικών Ενώσεων, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Δικαστικών Αρχών, καθώς και αντιπροσωπείες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ο κ. Κουρουμπλής  καλωσόρισε τον κ. Κουβέλη στο Υπουργείο και αναφέρθηκε στο εκτεταμένο έργο που επιτέλεσε ως υπουργός Υγείας και Εσωτερικών.  Τόνισε το δύσκολο έργο  της κυβέρνησης  η οποία κάτω από αντίξοες συνθήκες έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, στα οποία η Ελλάδα έφτασε από λαθεμένες επιλογές.  «Η κυβέρνηση είχε την εντιμότητα να θέσει στην κρίση του ελληνικού λαού τον συμβιβασμό που αναγκάστηκε να κάνει  για να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια», δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής.

Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στο έργο που επιτέλεσε στο Υπουργείο Ναυτιλίας, πατώντας στα θεμέλια που έβαλε ο προκάτοχός του υπουργός Θοδωρής Δρίτσας. Αναφέρθηκε αναλυτικά στα βήματα με τα οποία άρχισε ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης, ο εκσυγχρονισμός του προγράμματος σπουδών των ΑΕΝ και ο επανεξοπλισμός τους, με την ένταξη κονδυλίων από τα περιφερειακά προγράμματα. Σημείωσε την επαναφορά της σίτισης των σπουδαστών, την πρόσληψη δεκάδων μονίμων και ωρομισθίων καθηγητών και τη σύσταση του Κέντρου Επιμόρφωσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού (ΚΕΣΕΝ) Μακεδονίας.  Ιδιαίτερα τόνισε ότι για να λειτουργήσει το ΚΕΣΕΝ Μακεδονίας το οποίο επιτελεί έργο στην εξέλιξη της εκπαίδευσης των Αξιωματικών ΕΝ,  απαιτείται η στελέχωσή του με 39 καθηγητές, αλλά η χρηματοδότησή του από Κεφάλαιο Ναυτικής Εκπαίδευσης δεν επαρκεί. Ο κ. Κουρουμπλής ζήτησε από το νέο υπουργό να συνεχίσει, σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών,  τη νομοθετική πρωτοβουλία για τον εκσυγχρονισμό του τέλους χρηματοδότησης του ΚΕΣΕΝ από την ΕΕΕ, το οποίο παραμένει ίδιο από το 1979.

Ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε ιδιαίτερα τη συμβολή του εφοπλιστικού κόσμου στη Ναυτική Εκπαίδευση, καθώς και στη στήριξη που προσέφερε η κυβέρνηση στους εφοπλιστές, σε ότι αφορά τα ζητήματα με την Επίτροπο Ανταγωνισμού, στις Βρυξέλλες. Ζήτησε να συνεχιστεί ο διάλογος  με την ΕΕΕ για την υπαγωγή περισσότερων πλοίων στην ελληνική σημαία, ώστε ο εφοπλισμός να στηρίξει με αποφασιστικό τρόπο την ανάπτυξη της χώρας. Τόνισε ιδιαίτερα τη συνεργασία του με την ΕΕΕ, σημείωσε την πολύ σημαντική συμβολή της Ένωσης στη Ναυτική Εκπαίδευση, την μεγάλη πολιτική στήριξη που της προσέφερε απέναντι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά όπως είπε: «Ξεκαθαρίσαμε ότι δεν είμαστε υπάλληλοι κανενός. Απολογούμαστε στον Πρωθυπουργό και στον Ελληνικό Λαό».

Αναφέρθηκε επίσης στις αλλαγές που έφερε στη Ναυτιλία, στο Υπουργείο Ναυτιλίας και  στο Λιμενικό Σώμα ο νέος νόμος 4504/2017. Σημείωσε τη συμβολή του Λιμενικού Σώματος στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, στην επιτήρηση των συνόρων, στη δίωξη του λαθρεμπορίου. Σημείωσε τη διαφάνεια και την αξιοκρατία που έφερε στο Λιμενικό Σώμα ο ν.4504/17 με τη θέσπιση των Πανελληνίων εξετάσεων για την εισαγωγή νέων στις παραγωγικές Σχολές του Σώματος. Αναφέρθηκε στην αναμόρφωση των δρομολογίων της ακτοπλοΐας, και των άγονων γραμμών, σε τέτοιο βαθμό ώστε να μην υπάρχουν πλέον διαμαρτυρίες από τα νησιά, καθώς και στη νέα πραγματικότητα που έφερε στη νησιωτικότητα η ψήφιση του Μεταφορικού Ισοδύναμου.

Ο κ. Κουρουμπλής αναφέρθηκε στην ανάγκη να συνεχιστεί η συνύπαρξη των μικρών ναυπηγοεπισκευαστικών επιχειρήσεων στο Πέραμα, με την COSCO, καθώς και στο πελώριο έργο που γίνεται από την Γ.Γ.Λ.Λ.Π.Ν.Ε για τον εκσυγχρονισμό της λιμενικής βιομηχανίας. Αναφέρθηκε στο μοντέλο παραχωρήσεων δραστηριοτήτων για την αξιοποίηση των δέκα λιμανιών του ΤΑΙΠΕΔ, μετά τις ιδιωτικοποιήσεις του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, αλλά με νέους όρους, που προβλέπουν εξασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων και τη χρηματοδότηση των παραλιμένιων Δήμων. Σημείωσε τις παρεμβάσεις του στην FRONTEX για την αποκατάσταση των αδικιών που είχαν γίνει σε βάρος της Ελλάδας, σε ότι αφορά τη φύλαξη των ελληνοευρωπαϊκών συνόρων.

Αναφέρθηκε στις σκληρές διαπραγματεύσεις με την COSCO για τα δικαιώματα των εργαζομένων και την πραγματοποίηση των επενδύσεων. «Δεν είμαστε αποικιοκρατούμενοι», δήλωσε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος στην επικείμενη απεργία της Π.Ν.Ο. στην ακτοπλοΐα, δήλωσε ότι οι πιέσεις που ασκεί το Υπουργείο στην Ακτοπλοΐα είναι μεγάλες, επειδή έχουν μείνει 8 χρόνια στάσιμοι οι μισθοί στον κλάδο αυτό, ενώ ο κλάδος ωφελείται από την αύξηση της τουριστικής κίνησης και το Μεταφορικό Ισοδύναμο. «Η απεργία πρέπει να αποφευχθεί σε αυτή την κρίσιμη στιγμή», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Το Υπουργείο Ναυτιλίας τρέχει με υψηλές ταχύτητες. Φεύγω υπερήφανος από αυτό το Υπουργείο, γιατί το έργο που έχει συντελεστεί σε θεσμικό και κανονιστικό επίπεδο είναι μεγάλο.  Είναι έργο πρωτόγνωρο, όπως οι απομακρύνσεις των ναυαγίων που έγιναν αζημίως για το ελληνικό Κράτος», δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής. Αναφερόμενος στη ρύπανση από το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ», ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι παρά την σφοδρότητα της επίθεσης που δέχτηκε από το σύστημα των ΜΜΕ, έγινε μια πρωτόγνωρη προσπάθεια απορρύπανσης, που έφερε πρωτοφανή αποτελέσματα και σήμερα η θάλασσα είναι πιο καθαρή από ότι ήταν πριν από το ναυάγιο. Αλλά τα ΜΜΕ, σήμερα, αποφεύγουν να αναφερθούν σε αυτό, όπως είπε.

Και ο κ. Κουρουμπλής κατέληξε: «Φεύγω υπερήφανος από την κυβέρνηση, γιατί προσπάθησα να δικαιώσω την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού όπου κι αν μου ανέθεσε έργο. Φεύγω με τις καλύτερες αναμνήσεις από το Υπουργείο αυτό, γιατί πιστεύω ότι υπηρετήσαμε με πίστη την πατρίδα και το συμφέρον του ελληνικού λαού. Ο πρωθυπουργός μου ανέθεσε άλλο πόστο, στη Βουλή, σε μια περίοδο που έρχονται πολύ μεγάλες αναμετρήσεις, όπως είναι το Σύνταγμα, το Μακεδονικό κ.α. Στη ζωή μου, από τα δέκα μου χρόνια, δεν κοίταξα προς τα πίσω. Κοίταζα πάντα μπροστά με όπλα το πείσμα την επιμονή και την υπομονή αντιμετώπισα τις δυσκολίες της καθημερινότητας. Δεν υπέκυψα μπροστά στο μοιραίο. Μέσα από σκληρή  δουλειά, με αισιοδοξία και με αυτοπεποίθηση ότι μπορώ μέσα να φανώ χρήσιμος στην κοινωνία θα απαντήσω και στην καινούργια πρόκληση, κατά την νέα κοινοβουλευτική περίοδο.

Με διαδέχεται μία εμβληματική προσωπικότητα της Αριστεράς. Ένας ικανός και άξιος πολιτικός, μια σημαντική προσωπικότητα όχι μόνο της πολιτικής ζωής, αλλά και του νομικού κόσμου. Πάντα υπήρχε αμοιβαία εκτίμηση και σεβασμός. Είμαι βέβαιος ότι μαζί με τον Αναπληρωτή Υπουργό, Νεκτάριο Σαντορινιό, και με τους τρεις Γενικούς Γραμματείς θα συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια και θα ολοκληρωθεί. Θερμά συγχαρητήρια για τη νέα προσπάθεια».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υ.ΝΑ.Ν.Π. κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, κατά την ομιλία του δήλωσε:

«Κυρίες και κύριοι, σήμερα είναι μια ιδιαίτερη μέρα, καθώς ένας κύκλος στενής συνεργασίας με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή ολοκληρώνεται.  Ενώ, ένας νέος κύκλος ανοίγει με το να συναντάω και πάλι τον φίλο και σύντροφο, Φώτη Κουβέλη, σε ένα άλλο μετερίζι αυτή τη φορά, στο χώρο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Σχεδόν δυο χρόνια με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, από κοινού, προσπαθήσαμε όχι μόνο να αντιμετωπίσουμε τις έκτακτες καταστάσεις που παρουσιάστηκαν, αλλά να φέρουμε σημαντικές θεσμικές τομές και αλλαγές, τόσο στην ακτοπλοΐα, όσο και στη Nησιωτικότητα, κρατώντας την άκρη του νήματος που μας κληροδότησε ο Θοδωρής Δρίτσας. Θεωρώ πως καταφέραμε αρκετά με πολλή δουλειά και προσήλωση στο στόχο της αναβάθμισης της ακτοπλοΐας, την προστασία της ναυτεργασίας και την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος.

Από το Νοέμβρη όμως του 2016, που για πρώτη φορά, σε μια αντίστοιχη τελετή, ανέλαβα το χαρτοφυλάκιο της Νησιωτικής Πολιτικής, μέσα σε κλίμα συγκίνησης και με αίσθημα ευθύνης, μέχρι και σήμερα οι πολιτικές για τα νησιά μας έχουν μπει στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης και της κεντρικής πολιτικής ατζέντας. Πριν δυο χρόνια λοιπόν συστήνεται -για πρώτη φορά- Χαρτοφυλάκιο Νησιωτικής Πολιτικής, καταδεικνύοντας την βούληση του Πρωθυπουργού της χώρας και της Κυβέρνησης να δοθεί έμφαση στις ανάγκες των νησιωτών και στην ενίσχυση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων των νησιών. Σήμερα είμαστε κοντά στην ολοκλήρωση του στόχου για την υδατική αυτονομία των άνυδρων νησιών μας, μέσα από την τοποθέτηση και λειτουργία αφαλατώσεων σε νησιά που για χρόνια αντιμετώπιζαν σημαντικά προβλήματα. Οι ανάγκες των νησιωτικών Δήμων για επιπλέον δρομολόγια, πιο συχνές και αποτελεσματικές ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες επιτυγχάνεται σε μεγάλο ποσοστό, ενώ το δίκτυο των άγονων γραμμών μας, φτάνει μέχρι νησιά, που για πολλά χρόνια είχαν έντονο πρόβλημα διασύνδεσης, δίνοντας νέες προοπτικές και ελπίδες στους κατοίκους τους. Οι προγραμματικές συμβάσεις που φέρει εις πέρας η Γενική Γραμματεία Αιγαίου για την υλοποίηση μικρής κλίμακας έργων στα νησιά, βοηθούν καθοριστικά στην βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και στην ανάδειξη των ιστορικών και φυσικών χαρακτηριστικών τους.

Τέλος, το Μεταφορικό Ισοδύναμο, ο νόμος-τομή για τη Νησιωτικότητα, έφερε – για πρώτη φορά – μια μόνιμη και σταθερή νησιωτική εφαρμογή που ήδη εφαρμόζεται με επιτυχία, η οποία αποτελούσε πάγιο αίτημα των νησιωτικών κοινωνιών, αναβάθμισε τον ρόλο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και άνοιξε τον δρόμο ώστε το Υπουργείο να συνεργαστεί στενά και με επιτυχία με το Υπουργείο Ανάπτυξης, Παιδείας, Υγείας, Ψηφιακής Πολιτικής, με φορείς όπως ο ΕΦΕΠΑΕ και η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και φυσικά τον ΣΕΕΝ και τα Νησιωτικά Επιμελητήρια.

Ταυτόχρονα, με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, από νωρίς αποφασίσαμε πως η Νησιωτικότητα, πέραν των εγχώριων αλλαγών και ενεργειών που κινήσαμε, πρέπει να ενισχυθεί και σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο. Για αυτό το λόγο εμπλακήκαμε στη μάχη της ανάδειξης της ανάγκης διασύνδεσης των νησιών με τα διευρωπαϊκά δίκτυα.  Και αυτό, ο απερχόμενος Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κατάφερε να το κάνει απόφαση σε κείμενο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αφήνοντας το στίγμα του στην νησιωτική ευρωπαϊκή πολιτική.

Αγαπητέ Φώτη, έχω την τιμή και την χαρά να σε καλωσορίσω σε ένα Υπουργείο με έντονο έργο και προσφορά.  Σε ένα Υπουργείο που το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι ο κόσμος του, το πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό του, το οποίο είναι διατεθειμένο να συμβάλλει στο έργο μας, ακόμη και κάτω από δύσκολες συνθήκες. Ιδιαίτερα κατά την επαφή σου με τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, σύντομα θα κατανοήσεις την βαθιά τους προσήλωση στην προστασία της ανθρώπινης ζωής και στην, με αυταπάρνηση, προστασία των θαλασσίων συνόρων της χώρας μας. Είναι Γυναίκες και Άνδρες με γενναιότητα, υψηλό αίσθημα του καθήκοντος και με νωπά ακόμη τα δείγματα αλληλεγγύης και ανθρωπισμού που επέδειξαν κατά την μεγάλη προσφυγική κρίση του 2015, όταν όλοι οι Έλληνες – και το Λιμενικό Σώμα- ξαναθύμισαν στην Ευρώπη τις πανανθρώπινες αυτές αξίες, οι οποίες σήμερα τίθενται πάλι υπό αμφισβήτηση. Σου εύχομαι να δημιουργήσεις και από αυτό το πόστο, που σήμερα παραλαμβάνεις, χρησιμοποιώντας την πολιτική σου πείρα, τη νηφαλιότητά σου και τις εκτεταμένες γνώσεις σου. Θα είμαι δίπλα σου. Καλώς ήρθες.»

Ο παραλαμβάνων Υ.ΝΑ.Ν.Π. κ. Φώτιος Κουβέλης δήλωσε:

«Κύριε Υπουργέ, Κύριε Αναπληρωτή Υπουργέ, Κυρία και Κύριοι Βουλευτές, Εκπρόσωπε του Σεβασμιότατου, Κύριε Αρχηγέ, Κύριοι Υπαρχηγοί, Εκπρόσωποι των Φορέων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Ναυτιλίας, Αγαπητά Στελέχη, άνδρες και γυναίκες του Λιμενικού Σώματος αλλά και του πολιτικού προσωπικού,

Προσέρχομαι σήμερα για να αναλάβω τα καθήκοντα του Υπουργού σε αυτό το Υπουργείο, με πλήρη επίγνωση και με ανθρώπινη συνείδηση ότι αυτό το Υπουργείο έχει μπροστά του τεράστιο πεδίο να δημιουργήσει και να αναδείξει τα μεγέθη που καλείται να υπηρετήσει, όπως είναι η ανάπτυξη της Νησιωτικής Ελλάδας και ταυτόχρονα η χρήση – αξιοποίηση προσόντων της χώρας και του ελληνικού λαού αλλά και του Λιμενικού Σώματος. Προσέρχομαι με απόλυτη συνείδηση ότι οι δραστήριοι Φορείς ενεργοποιούνται και δραστηριοποιούνται στο χώρο της Ναυτιλίας, με απόλυτη συνείδηση ότι συντελεστές του οποιουδήποτε θετικού αποτελέσματος υπήρξαν και θα υπάρξουν, με πρωταγωνιστικό ρόλο, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Γνωρίζω ότι διαδέχομαι έναν Υπουργό τον φίλο και συνάδελφο τον κύριο Παναγιώτη Κουρουμπλή, συνοδοιπόρο σε πάρα πολλούς αγώνες για τη Δημοκρατία, για την Κοινωνία, για το συλλογικό συμφέρον. Γνωρίζω, επίσης, ότι ένας πολύτιμος συνάδελφος – συνεργάτης, ο Αναπληρωτής Υπουργός ο κύριος Σαντορινιός θα είναι ο συγκοινωνός του έργου το οποίο θέλουμε να παραγάγουμε. Είναι σημαντικό αυτό που επιτελέστηκε από τον απερχόμενο Υπουργό, τον κύριο Παναγιώτη Κουρουμπλή, σε συνεργασία και με τον σημερινό Αναπληρωτή Υπουργό και πάντοτε όμως όπως και ο ίδιος τόνισε σε συνεργασία αποφασιστικού χαρακτήρα, με όλους εσάς που υπηρετείτε την πολιτική του συγκεκριμένου Υπουργείου.

                Κυρίες και κύριοι, η χώρα μετά την έξοδό της από την οκτάχρονη περίοδο των μνημονίων, της σκληρής επιτήρησης και της εποπτείας, που απορρέουν σε σημαντικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας, μπαίνει σε μια καινούργια πορεία. Σε μια καινούργια πορεία, πορεία δίκαιης ανάπτυξης, ανάταξης εκείνων των κοινωνικών στρωμάτων που δεινοπάθησαν βαρύτατα βομβαρδισμένα από την οικονομική κρίση, διεκδικώντας λοιπόν την δίκαιη ανάπτυξη, σήμερα πρέπει όλοι να αγωνιστούμε.

     Όταν ο κύριος Πρωθυπουργός, μου εμπιστεύτηκε την συγκεκριμένη θέση, επιχειρηματολογώντας υπέρ της σημαντικότητας αυτού του Υπουργείου, μου είπε, και  είχε απόλυτα δίκιο και για αυτό και το συνομολόγησα, ότι αυτό το Υπουργείο μετέχει αποφασιστικά στο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της χώρας, το ΑΕΠ. Και ήταν απόλυτα ορθό. Κατά συνέπεια, προσέρχομαι ας επαναλάβω, με πλήρη συνείδηση των υποχρεώσεων μου, των αναγκών που πρέπει να αντιμετωπίσω, με όλους εσάς μαζί αλλά και της πορείας, η οποία θα αποτελεί την επέκταση όλων εκείνων, που ο απερχόμενος κύριος Υπουργός έχει συντελέσει αποφασιστικά στο να υπάρξουν. Επιτρέψτε μου και μια ειδικότερη αναφορά στο Λιμενικό Σώμα. Γνωρίζω, αν και δεν έχω υπηρετήσει σε αυτό το Υπουργείο, ότι το Λιμενικό Σώμα είναι το διαρκώς εμπόλεμο Σώμα σε περίοδο ειρηνική κατά τα άλλα. Γνωρίζω το υψηλό φρόνημα τους, γνωρίζω την εγκατάλειψη στην οποία είχε περιέλθει στο μακρινότερο παρελθόν και γνωρίζω όλα εκείνα τα οποία σήμερα προωθούνται και προάγονται προκειμένου το Λιμενικό Σώμα, αυτό το άξιο Σώμα, να μπορεί να επιτελεί με όσα μέσα διατίθενται και πρέπει να διατεθούν, να επιτελεί το καθήκον του. Η αναγνώριση του υψηλού φρονήματος, του υψηλού καθήκοντος και της αυταπάρνησης, είναι οφειλόμενη πράξη από εμένα προς το Λιμενικό Σώμα.  

 

      Κύριε Υπουργέ, σας εύχομαι εκεί που θα πάτε, στο πεδίο του κατεξοχήν εκφραστικού οργάνου της λαϊκής κυριαρχίας, τη Βουλή των Ελλήνων, να επιτελέσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όπως εσείς γνωρίζετε να επιτελείτε, το καθήκον σας.

 

         Θέλω επίσης να ευχαριστήσω για ότι παραλαμβάνω, τον απερχόμενο Υπουργό,  τον σημερινό Αναπληρωτή Υπουργό, αλλά και τον εκλεκτό και αγαπημένο μου φίλο, τον Θοδωρή τον Δρίτσα. Τίποτα δεν παράγεται από την μια μέρα στην άλλη, πρέπει να υπάρχει συνέχεια. Αυτή η συνέχεια χρειάζεται όμως να είναι συνέχεια προόδου και αυτό με δεσμεύει σήμερα με την  επικοινωνία που είχα, την τιμή και τη χαρά να εξασφαλίσω με όλους εσάς. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.»

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue