Home ΠεριβάλλονΔράσεις Τα Ικαριακά Δρώμενα – Φεστιβάλ Ικαρίας τιμούν τους πρωτοπόρους της επιστήμης!

Τα Ικαριακά Δρώμενα – Φεστιβάλ Ικαρίας τιμούν τους πρωτοπόρους της επιστήμης!

by ikariaki.gr
34 views

Στις 7 Νοεμβρίου 2018 σ’ ένα κατάμεστο  ακροατήριο στην αίθουσα «ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ» του ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ,  τα ΙΚΑΡΙΑΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ – Φ.Ι. τίμησαν σε ειδική εκδήλωση το έργο των λησμονημένων Ιατρών του 17ου αι.  ΙΑΚΩΒΟΥ ΠΥΛΑΡΙΝΟΥ με καταγωγή από Κεφαλλονιά και τον ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΤΙΜΟΝΗ με καταγωγή από Χίο. Ο εξαίρετος επιστήμονας Δρ. Μάκης Φουντούλης ως κεντρικός ομιλητής αναφέρθηκε στην «εξάλειψη της ευλογιάς του ανθρώπου από τον Πλανήτη με την επιστημονική συμβολή η οποία άρχισε πριν από 300 περίπου χρόνια από δύο λησμονημένους Έλληνες  Ιατρούς, πρωτοπόροι του εμβολιασμού που σώθηκαν και σώζονται εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη, τους: ΠΥΛΑΡΙΝΟ & ΤΙΜΟΝΗ»

Χαιρετισμό στην εκδήλωση έκαναν: ο Αντιπρύτανης κ. Κων/νος Μπουραζέλης και οι εκπρόσωποι των Συλλόγων εν Αθήναι Κεφαλληνίων Και Χίων.  Εκ μέρους της Κυβέρνησης μας τίμησε με την παρουσία του ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γεώργιος Δημαράς.

Αποδεικνύεται ότι τα «ΙΚΑΡΙΑΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ – Φ.Ι.» με τέτοιου είδους δράσεις και πρωτοβουλίες ξεπερνούν  κατά πολύ τα στενά όρια Ικαριακού ενδιαφέροντος πλαταίνοντας και βαθαίνοντας τους ανθρώπινους ορίζοντες αντλώντας γνώση και αξίες ζωής που τόσο τις έχουμε σήμερα ανάγκη όλοι μας.

ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ιατρός Σταμ. Βασίλαρος

Χαρούλα Κοτσάνη

Αρ. Αϊβαλιώτης

Κατερίνα Γεωργακοπούλου

banner

Θέμης Σπέης

 

 

 

 

Υ.Γ./ Η έκπληξη στο τέλος ήρθε και πάλι από τα ΙΚΑΡ. ΔΡΩΜΕΝΑ  όπου βρήκαμε το βιβλίο που εξέδωσε στη μνήμη του ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ Ε. ΦΟΥΤΡΙΔΗ με συγκεντρωμένο όλο το υλικό από την εκδήλωση που είχε γίνει προς τιμή του μεγάλου αυτού τέκνου της Ικαρίας το 2015 στον ίδιο χώρο.

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue