Home ΚοινωνίαΣάμος Τα ακριτικά νησιά τίμησαν τον Άγιο της Ναυτοσύνης

Τα ακριτικά νησιά τίμησαν τον Άγιο της Ναυτοσύνης

by ikariaki.gr
23 views

Στα ακριτικά νησιά τιμήθηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα η μνήμη του Αγίου Νικολάου στις 6 Δεκεμβρίου 2018 ιδιαιτέρως δε στη Σάμο που είναι ο πολιούχος άγιος της.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Σάμου και Ικαρίας:

Με λαμπρότητα και θρησκευτική ευλάβεια γιορτάστηκε στη Σάμο, την Ικαρία και τους Φούρνους η εορτή του Αγίου Νικολάου , προστάτου των ναυτικών  και πολιούχου του Βαθέος Σάμου, του Αγίου Κηρύκου Ικαρίας και των Φούρνων.

Επίκεντρο του εορτασμού η Σάμος . Αφ’ εσπέρας τελέσθηκε πανηγυρικός Αρχιερατικός εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Όρμου Καρλοβασίων χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ Ευσεβίου ο οποίος ομίλησε καταλλήλως, ακολούθησε και λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου.

Την επ’ αύριο τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου πόλεως Σάμου Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ Ευσεβίου ο οποίος κατά την διάρκεια του κηρύγματος του ομίλησε περί πίστεως ,μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας έλαβε χώρα η καθιερωμένη Δοξολογία και στη συνέχεια η λιτάνευση της Ιεράς εικόνος του Αγίου. Κατά την διάρκεια των Ιερών ακολουθιών στα νησιά μας παρέστησαν οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές της νήσου αλλά και πλήθος πιστών που προσήλθαν ευλαβώς να λάβουν την χάρη και την ευλογία του Αγίου.

 

Αναδημοσίευση από : https://www.orthodoxianewsagency.gr

banner

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue