Home ΚοινωνίαΕλλάδα Τέθηκαν οι βάσεις για την ψηφιακή μετάβαση των υπηρεσιών του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ

Τέθηκαν οι βάσεις για την ψηφιακή μετάβαση των υπηρεσιών του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ

by ikariaki.gr
4 views

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Γραφείο Τύπου

11.5.2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τέθηκαν οι βάσεις για την ψηφιακή μετάβαση των υπηρεσιών του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ – Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των Υπουργών ΨΗΠΤΕ, Νίκου Παππά, και Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού μέσω ψηφιακών τεχνολογιών

Οι Υπουργοί Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς και Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας για την εισαγωγή και αξιοποίηση, εκ μέρους του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ, σύγχρονων τεχνολογικών εργαλείων στην άσκηση της τουριστικής πολιτικής, με στόχο την ανάπτυξη του τουρισμού και τη δυναμική προώθηση και προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό.
Το κείμενο, που υπεγράφη, αποτελεί τη βάση υλοποίησης τεσσάρων κεντρικών δράσεων, στο πλαίσιο της ψηφιακής πολιτικής του Υπουργείου Τουρισμού. Αναλυτικά αφορά:
1. Το ριζικό ψηφιακό μετασχηματισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ προς πολίτες, επιχειρήσεις και επισκέπτες.
2. Την ψηφιακή αναβάθμιση, για πρώτη φορά, της τουριστικής εκπαίδευσης.
3. Τη χρήση σύγχρονων εργαλείων τελευταίας τεχνολογίας για τη συγκέντρωση και επεξεργασία ποσοτικών και ποιοτικών δεδομένων για τον τουρισμό, απαραιτήτων για την αποτύπωση της συμβολής του κλάδου στην εθνική οικονομία, τη χάραξη μακροπρόθεσμων πολιτικών, αλλά και τη στοχευμένη παγκόσμια προώθηση και προβολή της Ελλάδας με βάση τις διεθνείς τάσεις.
4. Τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου ψηφιακού οικοσυστήματος προβολής και προώθησης του ελληνικού τουρισμού με επίκεντρο τη νέα πολύγλωσση και διαδραστική ηλεκτρονική πύλη VisitGreece, η οποία θα συγκεντρώσει το σύνολο της πληροφορίας που αναζητά ο επισκέπτης για τον προορισμό «Ελλάδα» σε ένα μόνο σημείο. Η πύλη θα εμπλουτιστεί με νέες τεχνολογίες προβολής εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας (VR/AR) και βίντεο 360ο.


Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, δήλωσε σχετικά: «Το Μνημόνιο Συνεργασίας, που υπογράψαμε σήμερα με την Υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, αποδεικνύει πως η Κυβέρνηση έχει απόλυτη συνείδηση ότι ο ελληνικός τουρισμός, ο οποίος δίνει συνολικά το ρυθμό για την οικονομία της χώρας, μπορεί να περάσει σε μια νέα εποχή. Αυτό σημαίνει ότι το τουριστικό προϊόν μπορεί να είναι πολλαπλό και διαφοροποιημένο: Να το επιλέγει ο τουρίστας πριν επισκεφτεί τη χώρα μας, να αξιοποιεί στο έπακρο τις δυνατότητες ώστε να σχεδιάζει τις διαδρομές του και να εξυπηρετείται για μια σειρά από δράσεις που μπορεί να πραγματοποιήσει στην Ελλάδα. Όλα αυτά μέσω μιας διαδικτυακής πύλης και μέσω του κινητού του τηλεφώνου. Σε ένα χρόνο από τώρα, αυτές οι επιλογές θα γίνουν ”κτήμα” όσων επισκέπτονται τη χώρα μας».
Η Υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, σημείωσε: «Σήμερα εγκαινιάζουμε ένα εμβληματικό έργο που θα αποτελέσει παρακαταθήκη για τον ελληνικό τουρισμό. Με την υποστήριξη του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ, θα εισάγουμε και θα εφαρμόσουμε καινοτόμες πρακτικές που αφορούν στην ψηφιακή μετάβαση των υπηρεσιών του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ προς τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και τους επισκέπτες. Τα σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία εμπλουτίζουν το τουριστικό μας προϊόν, ενισχύουν την εξωστρέφεια του ελληνικού τουρισμού και συμβάλλουν ώστε να προωθήσουμε και να προβάλλουμε ακόμη πιο στοχευμένα και αποτελεσματικά την Ελλάδα διεθνώς, ως κορυφαίο ελκυστικό προορισμό για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο».

banner

 

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue