Home ΚοινωνίαΕλλάδα Σ. Μαλέλης: Δεν μας αρκεί μόνο να πέσει η κυβέρνηση αλλά να γίνει ισχυρό το ΚΙΝ.ΑΛ

Σ. Μαλέλης: Δεν μας αρκεί μόνο να πέσει η κυβέρνηση αλλά να γίνει ισχυρό το ΚΙΝ.ΑΛ

by ikariaki.gr
9 views

Για τεράστια λάθη που προκάλεσαν την τραγωδία στο Μάτι κάνει λόγο ο γνωστός δημοσιογράφος και γραμματέας Επικοινωνίας του ΚΙΝ.ΑΛ., Σταμάτης Μαλέλης και σημειώνει ότι κάποια πράγματα της κυβέρνησης θα μείνουν στη μνήμη μας σαν μνημεία αθλιότητας. Εκτιμά ότι είναι επιτακτική ανάγκη η πολιτική αλλαγή  και δηλώνει ότι το Κίνημα Αλλαγής θα αποτελέσει την έκπληξη των επόμενων εκλογών.

1. Νομίζετε ότι εκτός από τις από τις παραιτήσεις σε επιχειρησιακό επίπεδο για τη φονική πυρκαγιά θα έπρεπε να προτείνει εκλογές ο κ.Τσίπρας;

Η κυβέρνηση έχει μπει σ’ έναν φαύλο κύκλο παρακμής. Ο τρόπος  που αντιμετώπισε την πρόσφατη τραγωδία δείχνει ότι έχει δραπετεύσει από την πραγματικότητα. Δεν είναι μόνο οι επικοινωνιακές αστοχίες , οι οποίες προφανώς έχουν εκπλήξει και τους ίδιους αλλά είναι ο τρόπος που κίνησαν την κρατική μηχανή. Αυτό απέδειξε την πλήρη ανικανότητά τους. Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν μπορεί άλλο να κυβερνά. Είναι εθνική ανάγκη οι εκλογές.

Ζητάμε εκλογές γιατί θεωρούμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη η πολιτική αλλαγή . Για να είναι ουσιαστική θα πρέπει να δυναμώσει η Δημοκρατική Παράταξη που εκφράζεται από το ΚΙΝ.ΑΛ. , το οποίο με τη βοήθεια των πολιτών θα ηγεμονεύσει στον χώρο της Κεντροαριστεράς. Άρα δεν μας αρκεί μόνο να πέσει η κυβέρνηση αλλά να δημιουργηθούν οι συσχετισμοί για μια άλλη διακυβέρνηση. Και αυτό θα γίνει με ισχυρό το Κίνημα Αλλαγής.

2.Πού εντοπίζετε εσείς τα λάθη που έγιναν από τους αρμόδιους και τι θα έπρεπε να γίνει;

Τα λάθη είναι τεράστια. Από κανέναν δεν εφαρμόστηκαν αυτά που προβλέπει ο νόμος. Υπήρξε ένα απίστευτο αλαλούμ. Οι νόμοι υπάρχουν και προβλέπουν ακριβώς τι πρέπει να γίνει.  Η Πυροσβεστική ειδοποιεί για τον κίνδυνο που επέρχεται την Περιφέρεια η οποία συγκαλεί το Συντονιστικό. Αυτό συνεδριάζει αμέσως με τη συμμετοχή όλων των αρμοδίων και παίρνει αποφάσεις. Η πιο σημαντική θα ήταν αυτή της άμεσης εκκένωσης. Δυστυχώς το όργανο συνεδρίασε μετά την καταστροφή.  Τι ακριβώς συνέβη; Δεν ειδοποίησε η πυροσβεστική; Ειδοποίησε και αγνοήθηκε από την Περιφέρεια; Δεν εκτίμησαν το μέγεθος του κινδύνου; Και εάν τα έκαναν όλα αυτά ειδοποίησαν τους δημάρχους για την εκκένωση και εάν ναι πώς ;Και δεν είναι μόνο αυτά. Τα λάθη της αστυνομίας που έστελνε σε λάθος δρόμους τους εγκλωβισμέμους, της ηγεσίας της πυροσβεστικής που έστελνε τις δυνάμεις της στην άλλη πλευρά της Αττικής και φυσικά της Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που ήταν μάλλον σε διακοπές. Αντί  για αυτά όμως έγιναν τριτοκοσμικά επικοινωνιακά σόου που προσβάλουν τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού. Η ζωντανή σύνδεση στο Κέντρο Επιχειρήσεων   παρουσία του πρωθυπουργού και των υπουργών καθώς και η συνέντευξη στην ΓΑΔΑ θα μείνουν στην μνήμη μας σαν μνημεία αθλιότητας.

3.Πώς βλέπετε τις δημοσκοπήσεις; Αισιοδοξείτε για την πορεία του ΚΙΝ.ΑΛ;

Διαβάζουμε προσεκτικά τις δημοσκοπήσεις. Βλέπουμε τις φωτογραφίες της κοινής γνώμης αλλά και την κινητικότητα που υπάρχει. Ο στόχος μας είναι σαφής . Θέλουμε και πάλι μεγάλη τη Δημοκρατική Παράταξη. Για να γίνει αυτό πρέπει να πείσουμε τον Έλληνα πολίτη ότι  εκφραστής της Δημοκρατικής Παράταξης είναι το ΚΙΝ.ΑΛ. Ο ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε ότι δεν μπορεί να εκφράσει τον Προοδευτικό κόσμο. Αγκαλιά με τους ΑΝ.ΕΛ. βρίσκεται ακριβώς στην απέναντι όχθη. Αυτό πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι ο δήθεν αριστερός ΣΥΡΙΖΑ , είναι έτοιμος να παραδώσει τη χώρα στη Νέα Δημοκρατία. Για αυτό καλούμε τους δημοκράτες να μας στηρίξουν. Μόνο ένα δυνατό ΚΙΝ.ΑΛ. μια ισχυρή Κεντροαριστερά μπορεί να εγγυηθεί την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας.Δεν θέλουμε το Κίνημα μικρό και συμπλήρωμα κανενός. Στόχος να αποτελέσουμε τον Δεύτερο πόλο και να αντιπαρατεθούμε με τη Συντήρηση από όπου και εάν προέρχεται. Είμαι βέβαιος ότι το ΚΙΝ.ΑΛ. θα αποτελέσει την έκπληξη των επόμενων εκλογών και αυτό θα φανεί σύντομα και στις δημοσκοπήσεις.

4. Τι θα συμβουλεύατε επικοινωνιακά την Φώφη Γεννηματά;

banner

Δεν έχω να συμβουλεύσω τίποτα την κ Γεννηματά.  Η Δημοκρατική Παράταξη πρέπει να εμπιστευτεί την κ. Γεννηματά για να γίνει και πάλι μεγάλη.  Και θέλω να το πω όπως το νιώθω . Πήρε τα ρίσκα της  και μέσα από μια δύσκολη διαδικασία κατάφερε να ενώσει την παράταξη και να δημιουργήσει τις  συνθήκες για την ηγεμονία της Κεντροαριστεράς.

5.Ποιο κορυφαίο στέλεχος άλλου κόμματος θα θέλατε στο δικό σας;

Θέλουμε όχι κατ’ ανάγκην τα στελέχη μας που έφυγαν  για διαφόρους λόγους αλλά θέλουμε πίσω τον κόσμο μας. Δημιουργούμε το καινούργιο , το σύγχρονο. Το Κίνημα Αλλαγής είναι η σύγχρονη Κεντροαριστερά. Είναι η σοσιαλδημοκρατία  που ξεκινά από το προοδευτικό κέντρο και φτάνει στην ανανεωτική αριστερά. Σε αυτή την προσπάθεια δεν κλείνουμε την πόρτα σε όσους θέλουν να επιστρέψουν. Όμως πρέπει να πω ότι ορισμένα πρώην  στελέχη του χώρου μας ταυτίστηκαν με τυχωδιωκτικές πολιτικές και απέδειξαν ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει ήταν και είναι  η καρέκλα . Για αυτά τα στελέχη που πλήγωσαν την παράταξη η πόρτα είναι ερμητικά κλειστή. Ας μείνουν εκεί που επέλεξαν ή ας πάνε σπίτι τους.

  1. Περιφερειάρχης ή βουλευτής; Τι θα επιλέγατε;

Είναι σαφές  ότι επέλεξα να είμαι υποψήφιος περιφερειάρχης στο Βόρειο Αιγαίο. Μια περιφέρεια που είναι εγκαταλελειμμένη από την κεντρική εξουσία και που χρειάζεται πολύ μεγάλη προσπάθεια για την ανάταξη που απαιτείται. Θα είμαι λοιπόν υποψήφιος σε μια περιφέρεια βαθιά πληγωμένη που χρειάζεται σχέδιο και όραμα.  Το Βόρειο Αιγαίο πρέπει να βρεθεί από την περιφέρεια της χώρας στο κέντρο. Σε αυτή μου την προσπάθεια θα χρειαστώ όλους τους πολίτες των νησιών μας. Θέλω να τους εκπροσωπήσω όλους στην μεγάλη προσπάθεια που θα κάνουμε.

 

Αναδημοσίευση από : https://www.kontranews.gr

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue