Home ΚοινωνίαΕπικαιρότητα Σ’ Αυτήν τη Χώρα Κανείς δεν Ήξερε να Κλαίει – ανεβαίνει στις 22/9 και 23/9 στην Ικαρία στον δημοτικό κινηματογράφο του Αγίου Κηρύκου (7.30 μμ)

Σ’ Αυτήν τη Χώρα Κανείς δεν Ήξερε να Κλαίει – ανεβαίνει στις 22/9 και 23/9 στην Ικαρία στον δημοτικό κινηματογράφο του Αγίου Κηρύκου (7.30 μμ)

by ikariaki.gr
46 views

 

14 ολόκληρα χρόνια μετά την τελευταία του ταινία, ο Γιώργος Πανουσόπουλος επιστρέφει πίσω από την κάμερα με την όγδοη ταινία του, που φέρει τον τίτλο «Σ’ Αυτή τη Χώρα Κανείς δεν Ήξερε να Κλαίει». Αφού έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Διαγωνιστικό Τμήμα του Festival des Films du Monde του Μόντρεαλ, και την πρώτη πανελλήνια προβολή του, στο πλαίσιο του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ «Νύχτες Πρεμιέρας», ανεβαίνει από τις 20/9 στις αίθουσες της Αθήνας και στις 22/9 και 23/9 στην Ικαρία στον δημοτικό κινηματογράφο του Αγίου Κηρύκου (7.30 μμ).

 


Οι προβολές για τους συντελεστές της ταινίας και για το κοινό,  οργανώνονται και υποστηρίζονται από τον Δήμο της Ικαρίας. Η είσοδος είναι δωρεάν.

Σ’ Αυτή τη Χώρα Κανείς δεν Ήξερε να Κλαιει

Ηθοποιοί: Μαργαρίτα Πανουσοπούλου, Μπάμπης Χατζηδάκης, Φωτεινή Τσακίρη, Serge Requet-Barville, Γ. Χατζηγιάννης, Βαλέρια Χριστοδουλίδου, Σταύρος Μερμίγκης, Ηλίας Γιαννίρης, Κώστας Πλάκας, Πέτρος Χάμπας, Θάνος Πρίτσας και πολλοί Καριώτες και Καριωτίνες!
Σκηνοθεσία – Σενάριο: Γιώργος Πανουσόπουλος
Β. Σκηνοθέτη Ε. Φραγκιαδάκη / Ν. Φαρούπος

banner

 

Casting Σταύρος Ψυλλάκης

Διευθυντής Φωτογραφίας: Χρήστος Καραμάνης
Δ/ντης παραγωγής Αντώνης Κούβαρης

Μοντάζ: Νίκος Βαβούρης
Μουσική: Βαγγέλης Φάμπας
Σκηνογράφος: Σπύρος Λάσκαρης
Ενδυματολόγος: Μανταλένα Παπαδάκη
Χορογράφος: Ιωάννα Λύκου

 

Τι μαγικό συμβαίνει σε ένα αχαρτογράφητο νησάκι κάπου στο Αιγαίο; Δύο ανυποψίαστοι ξενομερίτες, ένας Γάλλος ευρωβουλευτής (Serge Requet Barville) και μία νεαρή οικονομολόγος (Μαργαρίτα  Πανουσοπούλου), φτάνουν με καΐκι στο ειδυλλιακό Αρμενάκι και έρχονται σε επαφή με τον αλλόκοτο τρόπο ζωής και τις ανατρεπτικές ηθικές αξίες των κατοίκων του.

 

Τα λεφτά είναι ντεμοντέ και όχι μόνο… no banks, nο streets, no cars, no rooms to let. Εκεί θα γνωριστούν με τον αλλοπρόσαλλο δάσκαλο (Μπάμπης Χατζηδάκης) και την πληθωρική  χήρα του νησιού (Φωτεινή Τσακίρη), θα παραδοθούν στη δίνη του έρωτα και στον σαγηνευτικό αυτόν τόπο, που μπορεί να αλλάζει τις ζωές των ανθρώπων για πάντα.

 

Με πρωτότυπη πλοκή και σαγηνευτική αφήγηση, η ταινία είναι μία ωδή στη ζωή. Στη νέα του ταινία – με τίτλο βγαλμένο από τους στίχους του «Ήτανε λέει» του Άκη Πάνου – ο Γιώργος Πανουσόπουλος (Ταξίδι του Μέλιτος, Οι Απέναντι, Μανία,  Μ’ αγαπάς;, Ελεύθερη Κατάδυση,  Μια Μέρα τη Νύχτα, Τεστοστερόνη) εξερευνά έναν ιδεατό τόπο και τρόπο ζωής στα καθηλωτικά τοπία της Ικαρίας και θέτει, ανέμελα και μεθοδικά μαζί, τις βάσεις για να ζήσουν οι ήρωες του ελεύθεροι.

 


«Έκανα μια ονειροπαρμένη κωμωδία. Μια ταινία για το γέλιο, τη χαρά, το τραγούδι, τη μουσική, τον έρωτα, γιατί στη ζωή υπάρχουν κι’ άλλα πράγματα εκτός από τα οικονομικά. Ένα ντοκιμαντέρ σκηνοθετημένο με την έννοια του καθημερινού για μια  άλλη προσέγγιση της ζωής, συντροφιά με τους Ικαριώτες.  Δεν προτείνω βέβαια σοβαρά αυτά που παρουσιάζονται στην ταινία, δεν αποτελούν λύσεις, είναι αστεία… για να γελάσουμε. Το απαντάει και στο ρεφρέν του τραγουδιού του ο Άκης Πάνου…  «άστον να λέει του χει σαλέψει το μυαλό». Ήτανε ένα γύρισμα αποχαιρετιστήριο.» – Γιώργος Πανουσόπουλος.

 

ΤΡΑΙΛΕΡ

https://youtu.be/MMWV6vIaS7U

https://youtu.be/aC_VPVcgRgo

 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

https://www.culturenow.gr/s-ayti-ti-xora-kaneis-den-ixere-na-klaiei-giorgos-panoysopoylos/

http://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/voreio_aigaio/sto-24o-diethnes-festival-kinimatografoy-i-premiera-tis-neas-tainias-toy-g-panoysopoyloy-poy-gyristike-exolokliroy-stin-ikaria/

https://ikariologos.gr/tin-ikaria-poy-pote-den-klei/

 

 

https://webtv.ert.gr/ert1/themata/me-fonto-tin-ikaria-i-nea-tainia-toy-panoysopoyloy/

 

Χορηγοί: Hellenic Seaways, Καffea AE | Παραγωγή blackbird production | Συμπαραγωγός Γαλλία: MPM-Μarie Pierre Macia/Claire Gadea | Συμπαραγωγοί: ΕΡΤ ΑΕ + ΝOVA | Mε την υποστήριξη του ΕΚΚ και του CNC

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue