Home ΚοινωνίαΣάμος Σύλλ. Ενοικ. Δωματίων & Διαμερ/των Νομού Σάμου : Καταχώρηση διακριτικού τίτλου

Σύλλ. Ενοικ. Δωματίων & Διαμερ/των Νομού Σάμου : Καταχώρηση διακριτικού τίτλου

by ikariaki.gr
14 views

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων Νομού Σάμου ενημερώνει τα μέλη του  ότι όπως προκύπτει σύμφωνα με την παράγραφο 5 του άρθρου 32 του Νόμου 4582/11-12-2018, οι επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων επιπλωμένων δωματίων -διαμερισμάτων (ΕΕΔΔ), υποχρεούνται να καταχωρίζουν τον διακριτικό τίτλο τους, και σε περίπτωση περισσοτέρων, το σύνολο αυτών στις υπηρεσίες μιας στάσης (ΥΜΣ) ή στις υπηρεσίες Γενικού Εμπορικού Μητρώου κατά περίπτωση. 

Σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 75 του ιδίου νόμου κάθε επιχείρηση ενοικιαζόμενων επιπλωμένων δωματίων – διαμερισμάτων υποχρεούται να δηλώσει το διακριτικό τίτλο της στις Υπηρεσίες Μιας Στάσης (ΥΜΣ) ή τις υπηρεσίες Γενικού Εμπορικού Μητρώου κατά περίπτωση, έως τις 31-5-2019. 

Ο Διακριτικός τίτλος των επιχειρήσεων ενοικιαζόμενων επιπλωμένων δωματίων – διαμερισμάτων εγκρίνεται από τις Υπηρεσίες Μιας Στάσης (ΥΜΣ) ή τις υπηρεσίες Γενικού Εμπορικού Μητρώου κατά περίπτωση, σύμφωνα με τις διατάξεις των νόμων 3419/2005 και 4441/2016.

Οι επιχειρηματίες του κλάδου θα πρέπει να απευθυνθούν στο Επιμελητήριο Σάμου  Κουντουριώτη 19, τηλέφωνο επικοινωνίας: 22730 87970.

Η επιχείρηση υποχρεούται μέσα σε τριάντα (30) ημέρες από την έγκριση του διακριτικού τίτλου να ενημερώσει την οικεία Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού.

Σε περίπτωση μη τήρησης των ως άνω υποχρεώσεων, επιβάλλεται πρόστιμο ύψους χιλίων (1000) ευρώ.

                                                                                                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.                                                                                           ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue