Home ΚοινωνίαΠολιτικήΔ.Τύπου Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π. Ε. Ικαρίας – Φούρνων : Κενά και ελλείψεις μέχρι και την τελευταία μέρα

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π. Ε. Ικαρίας – Φούρνων : Κενά και ελλείψεις μέχρι και την τελευταία μέρα

by ikariaki.gr
10 views

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΙΚΑΡΙΑΣ – ΦΟΥΡΝΩΝ
[email protected]

 

ΑΠ: 170, 11/06 /18
ΠΡΟΣ:
ΔΙΠΕ Σάμου
Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου
Υπ. Παιδείας

ΚΟΙΝ:
Μέλη Συλλόγου
ΜΜΕ

Θέμα: Κενά και ελλείψεις μέχρι και την τελευταία μέρα

Μετρώντας αντίστροφα για τη λήξη της φετινής σχολικής χρονιάς,εκτιμούμε πως όσον αφορά τα κενά σε εκπαιδευτικούς στα σχολεία της περιοχής μας, ήταν μία χρονιά που ξεκίνησε άσχημα και τελειώνει άσχημα. Η πραγματικότητα στην περιοχή μας υπήρξε πολύ διαφορετική από την προπαγάνδα της κυβέρνησης για «κάλυψη των κενών από την πρώτη κιόλας μέρα»και μπορεί να συνοψιστεί από τον τίτλο «Κενά και ελλείψεις μέχρι και την τελευταία μέρα».
Κατ’ αρχάς η έναρξη του σχολικού έτους 2017-2018 σηματοδοτήθηκε από την προσπάθεια λειτουργικού υποβιβασμού του Δημοτικού Σχολείου Φούρνων από 6θέσιο σε 4θέσιο. Μετά, όμως, από την πίεση που άσκησαν οι αγώνες γονιών και εκπαιδευτικών το σχολείο λειτούργησε σαν 6θέσιο με την μετακίνηση εκπαιδευτικού που αρχικά τοποθετήθηκε στην Χρυσομηλιά και την απόσπαση εκπαιδευτικού. Το ολοήμερο τμήμα στο μονοθέσιο Δημοτικό Σχολείο Χρυσομηλιάς έμεινε χωρίς εκπαιδευτικό και το κενό αυτό δεν καλύφθηκε ποτέ, αφήνοντας τους μαθητές στην ακριτική Χρυσομηλιά Φούρνων χωρίς ολοήμερο τμήμα καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.
Παρόμοια η κατάσταση στο μονοθέσιο Δημοτικό Σχολείο Ξυλοσύρτη Ικαρίας, όπου δεν προσλήφθηκε ποτέ δάσκαλος για το ολοήμερο, δεν τοποθετήθηκαν ποτέ όλες οι ειδικότητες στο ολοήμερο και το σχολείο έμεινε κι αυτό χωρίς ολοήμερο τμήμα καταρρίπτοντας τα παραμύθια για το «Ενιαίου Τύπου Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο».
Αντίστοιχα, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ραχών «ακόμα έρχεται» εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης, κάνοντάς μας να αναρωτηθούμε πόσο παιδαγωγικό είναι ορισμένα παιδιά να μην λαμβάνουν την στήριξη και έγκαιρη παρέμβαση που έχουν ανάγκη, επειδή λόγω «εξορθολογισμού του κόστους της εκπαίδευσης» δεν έγιναν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην ανάπτυξη και μόρφωσή των ίδιων και των υπόλοιπων μαθητών της τάξης.
Δεν είναι ήσσονος σημασίας το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν την φετινή σχολική χρονιά γονείς και μαθητές οι οποίοι κατοικούν τα χωριά της πρώην κοινότητας Περδικιού και στερήθηκαν τη δωρεάν μεταφορά τους από και προς το σχολείο.
Ζητάμε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου να μας απαντήσουν σε τι ενέργειες έχουν προβεί για να επιλύσουν τα παραπάνω προβλήματα.
Να ποιο είναι το σχολείο που έφτιαξαν Ε.Ε., ΟΟΣΑ, η τωρινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, το σχολείο του «περίμενε να στείλουν», το σχολείο των ελλείψεων, το κατηγοριοποιημένο σχολείο «πολλών ταχυτήτων», που ρίχνει το βάρος της μόρφωσης των παιδιών στις πλάτες των γονιών και των εκπαιδευτικών, αφήνει μαθητές με δυσκολίες μέσα στα γενικά τμήματα χωρίς καμία ειδική μέριμνα και αποκλείει μαθητές από την εκπαιδευτική διαδικασία την ώρα που χιλιάδες συνάδελφοί μας περιμένουν στις ουρές της ανεργίας. Το σχολείο που οραματίζονται είναι ακόμα χειρότερο, κινείται στην ίδια ρώτα της αδιοριστίας, της κατηγοριοποίησης, της υποβάθμισης και της ιδιωτικοποίησης, καλεί τους γονείς να πληρώσουν, τους ιδιώτες να στήσουν μπίζνες πάνω τα προβλήματα της παιδείας.

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!
ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους! Άμεσο μόνιμο διορισμό όλων των συναδέλφων που έχουν δουλέψει τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση (πάνω από 25.000). Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να καλυφθούν οι ανάγκες των σχολείων.
  • Καμία συγχώνευση-κατάργηση σχολικής μονάδας ή τμήματος. Κανένας υποβιβασμός. Λειτουργικά και οργανικά 6θέσιο το Δημοτικό Σχολείο Φούρνων.
  • Κάλυψη όλων των κενών με τις αντίστοιχες ειδικότητες. Κάλυψη των κενών της παράλληλης στήριξης.
  • 15 μαθητές ανά τμήμα στα Νηπιαγωγεία, Α και Β Δημοτικού, 20 στις υπόλοιπες τάξεις.
    Να λειτουργήσουν παντού και άμεσα τα αναγκαία Ειδικά Σχολεία, Τμήματα Ένταξης και Τάξεις Υποδοχής.
  • Κάλυψη όλων των αιτήσεων για παράλληλη στήριξη με ένα δάσκαλο/α ανά παιδί.
  • Πρόσληψη αναπληρωτών σε ΟΛΑ τα κενά σε μία φάση ώστε να είναι στα σχολεία την 1η Σεπτεμβρίου. Τοποθέτησή τους με διαφανή και αντικειμενική διαδικασία. Δυνατότητα βελτίωσης θέσης στην περίπτωση που δεν προσληφθούν όλοι οι αναπληρωτές μαζί.
  • Εξασφάλιση δωρεάν και ασφαλούς μεταφοράς από και προς το σχολείο για όλους τους μαθητές της περιοχής μας.
  • Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία από τον κρατικό προϋπολογισμό, ούτε 1€ από τη τσέπη των λαϊκών οικογενειών για τη μόρφωση των παιδιών. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην Παιδεία.
  • Λεφτά για τη μόρφωση των παιδιών όχι για το ΝΑΤΟ και τους πολεμικούς εξοπλισμούς

Για το ΔΣ

banner

Η Πρόεδρος                                                                                                          Η Γραμματέας

Σωτηρίου Αναστασία                                                                                      Γλαρού Αθηνά

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue