Home Εκπαίδευση Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π. Ε. Ικαρίας – Φούρνων : Καταγγελία και κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία της 12/1/18

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π. Ε. Ικαρίας – Φούρνων : Καταγγελία και κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία της 12/1/18

by ikariaki.gr
5 views

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΙΚΑΡΙΑΣ – ΦΟΥΡΝΩΝ

[email protected]

 

Θέμα: Καταγγελία για την δίωξη της 16χρονης Παλαιστίνιας και

για την ανακήρυξη της Ιερουσαλήμ σε «πρωτεύουσα του Ισραήλ»

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας-Φούρνων καταγγέλλει το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, το οποίο για μια ακόμα φορά δείχνει το βάρβαρο πρόσωπο του συλλαμβάνοντας και φυλακίζοντας νέα παιδιά μόνο και μόνο επειδή υπερασπίζονται τα σπίτια τους.

Η σύλληψη και η απαγγελία 12 κατηγοριών κατά της 16χρονης Παλαιστίνιας Άχεντ Ταμίμι, από ισραηλινό στρατοδικείο είναι ξεγύμνωμα όλων όσων μαζί με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ μιλούν για «Δημοκρατία και Ελευθερία», που επιβάλλουν το «δίκιο» τους με στρατοδικεία, φυλακίσεις και δολοφονίες νέων παιδιών. Είναι ξεγύμνωμα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που μιλά για Ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή και οικοδομεί σχέσεις με κράτη δολοφόνους όπως το κράτος του Ισραήλ που φυλακίζει και δολοφονεί μικρά παιδιά, ενώ ταυτόχρονα η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει να μην αναγνωρίζει το Παλαιστινιακό κράτος.

banner

Η φυλάκιση της 16χρονης Παλαιστίνιας είναι επίθεση ενάντια σε κάθε νέο που αγωνίζεται για το δικαίωμα του στη μόρφωση, στη δουλειά. Είναι επίθεση στο δικαίωμα κάθε νέου να ζει στον τόπο του χωρίς ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους.

Ο αγώνας του Παλαιστινιακού λαού για να ζήσουν τα παιδιά του ελεύθερα, στο δικό τους κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ είναι αγώνας και των νέων εργαζόμενων της Ελλάδας.Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στα παιδιά της Παλαιστίνης που αγωνίζονται ενάντια στην ισραηλινή κατοχή και απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση της 16χρονης και της οικογένειας της. Δυναμώνουμε την Αλληλεγγύη μας με τον Παλαιστινιακό Λαό

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας-Φούρνων καταγγέλλει, επίσης, την απόφαση των ΗΠΑ να ανακηρύξουν την Ιερουσαλήμ σε «πρωτεύουσα του Ισραήλ» και να μεταφέρουν εκεί την πρεσβεία τους από το Τελ Αβίβ. Με την απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ «ανοίγει ο ασκός του Αιόλου» για όλους τους λαούς της περιοχής και για τον ελληνικό, με απρόβλεπτες κι επικίνδυνες συνέπειες.Η απόφαση αυτή στρώνει το έδαφος για ένα νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα.

Η νέα προκλητική ενέργεια του Τραμπ, που κατά τον πρωθυπουργό η πολιτική του μπορεί να μοιάζει διαβολική αλλά γίνεται για καλό, ρίχνει «λάδι στη φωτιά» για να κάψει τη λύση της σύστασης ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, για αυτό που αγωνίζεται και ματώνει τόσα χρόνια ο Παλαιστινιακός λαός.Μια τέτοια ενέργεια σαφώς και σχετίζεται με τις γενικότερες εξελίξεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και του Περσικού Κόλπου, στην οποία οι ΗΠΑ σχεδιασμένα προωθούν πολεμικές συγκρούσεις, αλλαγές συνόρων, στα πλαίσια του λεγόμενου σχεδίου της “Μεγάλης Μέσης Ανατολής”, με στόχο τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και των μεριδίων των αγορών, των δρόμων μεταφοράς των εμπορευμάτων.

Διαχρονικές είναι και οι ευθύνες για το έγκλημα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ έχει και η Ε.Ε. η οποία αναβαθμίζει συνεχώς τις σχέσεις της με το Ισραήλ και ταυτίζει το θύτη με το θύμα, αναγορεύοντας σε “τρομοκρατία” την δίκαιη πάλη του λαού της Παλαιστίνης. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει τις δικές της βαριές ευθύνες σ’ αυτό το έγκλημα, όχι μόνο γιατί αθωώνει και εξωραΐζει συστηματικά τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, αλλά και γιατί αναπτύσσει σε βάθος τις σχέσεις με το Ισραήλ και μάλιστα τους δίνει και χαρακτήρα στρατηγικής σημασίας, εμπλέκοντας τη χώρα βαθύτερα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Καταδικάζουμε αποφασιστικά τον βασανισμό ενός ολόκληρου λαού, τη βία που ασκεί το κράτος του Ισραήλ με τους χιλιάδες πολιτικούς κρατούμενους, την ανέγερση του τείχους του αίσχους, με τους εποικισμούς και τη συνεχιζόμενη κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών. Να σταματήσει τώρα το έγκλημα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού!

Στηρίζουμε, δυναμώνουμε την αλληλεγγύη στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού για τη δημιουργία του δικού του ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους, στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.Να σταματήσει η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάθε οικονομική και στρατιωτική συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, κάθε συμμετοχή στους σχεδιασμούς του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στα επικίνδυνα για τους λαούς και τη νεολαία
σχέδια που αφορούν την περιοχή.ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ!

Για το ΔΣ

Η Πρόεδρος                                                                Η Γραμματέας

 

Σωτηρίου Αναστασία                                                 Γλαρού Αθηνά

 

 

 

 

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΙΚΑΡΙΑΣ – ΦΟΥΡΝΩΝ

[email protected]

 

 

Θέμα: Τώρα κλιμακώνουμε την πάλη απέναντι στο αντιλαϊκό πακέτο μέτρων της 3ης αξιολόγησης!

  • Κάτω τα χέρια από την απεργία!
  • Να μην περάσει το Μνημόνιο για την Παιδεία!
  • Να μη περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης για το νέο Λύκειο και τον τρόπο πρόσβασης!

Όλοι στη πανεργατική  –  πανελλαδική Απεργία Παρασκευή 12 Γενάρη!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η κυβέρνηση έφερε στη Βουλή, το πολυνομοσχέδιο με όλα τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης. Περιλαμβάνει και το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος (τροπολογία που απέσυρε προσωρινά κάτω από τις οξυμένες αντιδράσεις των εργαζομένων), επιδιώκοντας ουσιαστικά την κατάργησή του.

Οι συνέπειες των μέτρων για τους εργαζόμενους θα είναι μεγάλες. Προχωρούν σε ουσιαστική κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων και φοροαπαλλαγών για τους εργαζόμενους (βλ. κατάργηση της έκπτωσης 10% επί του φόρου στις ιατρικές δαπάνες, η περικοπή του κονδυλίου για το επίδομα θέρμανσης κατά 50% κ.ά). Προχωρούν τον επανυπολογισμό των ήδη καταβαλλόμενων συντάξεων έως το τέλος του έτους, που θα αποτελέσει τον «προθάλαμο» για να περικοπεί το 2019 μέρος της «προσωπικής διαφοράς». Προχωρούν στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Ταυτόχρονα οδηγούν χιλιάδες λαϊκές κατοικίες στα χέρια των τραπεζών και γι’ αυτό ψήφισαν τροπολογία που ποινικοποιεί τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς και οδηγεί σε φυλάκιση έως και 6 μήνες.

Στα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης βρίσκεται και το Συμπληρωματικό Μνημόνιο για την Παιδεία που υπέγραψε η κυβέρνηση με το κουαρτέτο και περιλαμβάνει: Αύξηση ωραρίου, αποχαρακτηρισμό της ώρας σίτισης, συγχωνεύσεις σχολείων, αξιολόγηση, νέο τρόπο πρόσληψης (δηλ. κριτήρια απολύσεων).

Την ίδια στιγμή το Υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση προετοιμάζεται να καταθέσει μέσα στο Γενάρη το σχέδιο της για το νέο Λύκειο και τον τρόπο πρόσβασης, ετοιμάζοντας ένα ακόμα πιο σκληρό, ταξικό και ανταγωνιστικό σχολείο. Στόχος τους να περικόψουν τα όποια στοιχεία γενικής παιδείας έχουν απομείνει, να μετατρέψουν το Λύκειο σε ένα απέραντο εξεταστικό κάτεργο, να εξειδικεύσουν τους μαθητές σε συγκεκριμένα αντικείμενα με στόχο καθαρά την επιλογή σχολής.

Προσαρμόζουν το σχολείο στις απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς εργασίας, όπως ακριβώς έκαναν και με τις αλλαγές στα ΕΠΑΛ, που υπηρετούν τις εργασιακές σχέσεις του υποκατώτατου μισθού και της ανακύκλωσης της ανεργίας. Ταυτόχρονα προωθούνται σοβαρές περικοπές σε εκπαιδευτικούς, μέσω της μείωσης των γνωστικών αντικειμένων, ανοίγοντας έτσι ένα πελώριο κύκλο μετακινήσεων και κινητικότητας.

Σημαίνουμε συναγερμό για να μην περάσει η πολιτική των περικοπών, των απολύσεων, την υποβάθμισης των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας.

Δε θα τους αφήσουμε να τσακίσουν τη ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Η απεργία στις 14 Δεκέμβρη και οι κινητοποιήσεις όλου του προηγούμενου διαστήματος ήταν μια αποφασιστική απάντηση των εργαζομένων απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων.

Τώρα απαιτείται συνέχιση και κλιμάκωση της πάλης!!

Έχουμε τη δύναμη και τη θέληση να επιβάλουμε το δίκιο μας. Να παλέψουμε για την ικανοποίηση των δικαιωμάτων μας. Μόνο οι οργανωμένοι, μαζικοί αγώνες μπορούν να βάλουν εμπόδια, αυτό φοβούνται, μόνη δύναμη η οργάνωση και η συμμετοχή μας.

  • Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά του 13ου – 14ου μισθού, ξεπάγωμα των Μισθολογικών Κλιμακίων.
  • Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα, από το δικαίωμα στην ΑΠΕΡΓΙΑ.
  • Κατάργηση της Τροπολογίας που ποινικοποιεί τον αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς.
  • Μόνιμοι και μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων για την κάλυψη των άμεσων αναγκών των σχολείων.
  • Άμεση κάλυψη των κενών σε Χρυσομηλιά, Ξυλοσύρτη, ειδικότητες, παράλληλη στήριξη. Εξασφάλιση δωρεάν και ασφαλούς μεταφοράς από και προς το σχολείο για όλους τους μαθητές της περιοχής μας.
  • Σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει. Να μην περάσουν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για το «νέο Λύκειο»
  • Εδώ και τώρα Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή για όλα τα παιδιά. Καμιά σκέψη για πέρασμα των νηπιαγωγείων στους Δήμους. Δημόσια δωρεάν παιδεία για όλο το λαό, όχι παιδεία με κουπόνια και voucher.
  • Εξίσωση των δικαιωμάτων μονίμων και συμβασιούχων – αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
  • Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία από τον κρατικό προϋπολογισμό, ούτε 1€ από τη τσέπη των λαϊκών οικογενειών για τη μόρφωση των παιδιών. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην Παιδεία.
  • Λεφτά για τη μόρφωση των παιδιών όχι για το ΝΑΤΟ και τους πολεμικούς εξοπλισμούς

Κλιμακώνουμε την πάλη απέναντι στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής και αποφασίζουμε:

  • Συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία της Παρασκευής 12 Γενάρη, ημέρας ψήφισης του πολυνομοσχεδίου (3ωρη στάση εργασίας από ΑΔΕΔΥ και συμπληρωματική 3ωρη στάση εργασίας από ΔΟΕ).
  • Συμμετέχουμε στην απεργιακή κινητοποίηση που καλούν το Εργατικό Κέντρο Σάμου και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ την Παρασκευή 12/1 στις 12:00 στην πλατεία Ευδήλου.
  • Προχωράμε σε ενημερώσεις και περιοδείες στα σχολεία.
  • Καλούμε σε Γενική Συνέλευση την Παρασκευή 12 Γενάρη στη 13:30 στην αίθουσα δημαρχείου στον Εύδηλο.

Για το ΔΣ

Η Πρόεδρος                                                                Η Γραμματέας

 

Σωτηρίου Αναστασία                                                 Γλαρού Αθηνά

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue