Home Εκπαίδευση Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ικαρίας & Φούρνων : Επίσκεψη εκπροσώπου της ΑΔΕΔΥ στην Ικαρία

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ικαρίας & Φούρνων : Επίσκεψη εκπροσώπου της ΑΔΕΔΥ στην Ικαρία

by ikariaki.gr
2 views

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΙΚΑΡΙΑΣ – ΦΟΥΡΝΩΝ

[email protected]

τηλ. 6978251145

 

Α.Π.: , 24/3/2017

ΠΡΟΣ:

Μέλη του Συλλόγου

banner

ΜΜΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΑΔΕΔΥ

Την Πέμπτη 16 κ την Παρασκευή 17 Μαρτίου, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, Κ. Τουλγαρίδης, επισκέφθηκε την Ικαρία, όπου και πραγματοποιήθηκαν δύο εκδηλώσεις-συζητήσεις, στον Εύδηλο κ τον Άγιο Κήρυκο αντίστοιχα. Στις εκδηλώσεις αυτές ο εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ μίλησε αρχικά γενικότερα για τον δημόσιο τομέα, και κατόπιν πιο συγκεκριμένα για επιμέρους κλάδους, όπως αυτός των εκπ/κών. Παρακάτω παραθέτουμε εν συντομία κάποια βασικά σημεία της ενημέρωσης:

ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ

  • Το κουαρτέτο ζητά να παρουσιάσει η Ελλάδα πλεόνασμα 3,5 % (αντιστοιχεί σε 7 δις το χρόνο), πράγμα αδύνατον, αν αναλογιστεί κανείς πως η Γερμανία, που είναι μία από τις μεγαλύτερες οικονομικές δυνάμεις, δεν φτάνει ούτε το 1%. Αν η χώρα μας δεν φτάνει το πλεόνασμα αυτό, για το οποίο έχει δεσμευτεί, θα ενεργοποιείται ο κόφτης. Αυτό θα οδηγεί σε μείωση των συντάξεων (όλες θα είναι κάτω από 700%). Επίσης θα καταργηθεί η προσωπική διαφορά.
  • Η κρατική χρηματοδότηση για το ασφαλιστικό (ΕΦΚΑ) θα πέσει από το 10% στο 2%.
  • Το αφορολόγητο θα πέσει στα 5.900 ευρώ.
  • Θεσμοθετείται το lock out (ανταπεργία) και απελευθερώνονται οι ομαδικές απολύσεις.
  • Θεσμοθετείται ο υποκατώτατος μισθός (75% του κατώτατου), ο οποίος είναι ο νόμιμος για την μαθητεία.

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

  • Η χρηματοδότηση της παιδείας έπεσε από το 3,5 %, στο 2,2%. Η κυβέρνηση κ οι «φορείς» υποστηρίζουν πως το πρόβλημα δεν είναι η έλλειψη πόρων, αλλά η λανθασμένη κατανομή τους. Υποστηρίζουν επίσης πως αφού τα περισσότερα χρήματα για την παιδεία κατευθύνονται στους μισθούς των εκπ/κών, θα πρέπει να αποσυνδεθούν από την κρατική χρηματοδότηση (ΕΣΠΑ, voucher, κλπ).
  • Ο ΣΕΒ πιέζει να αυξηθεί το ωράριο των εκπ/κών.
  • Με την ενίσχυση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και την ανακύκλωση της ανεργίας, θα χαθεί ακόμα και η σχετική σταθερότητα εργασίας του αναπληρωτή, με αλλαγές στα κριτήρια μοριοδότησης ανά 2 χρόνια.
  • Ξεκινά η αξιολόγηση των δομών, που οδηγεί στην κατηγοριοποίησή τους, συνδέεται με την οργανικότητα και ανοίγει το δρόμο για κινητικότητα, ακόμα και σε άλλες υπηρεσίες/κλάδους.

Ο κ. Τουλγαρίδης κλείνοντας είπε πως ο μόνος τρόπος να σταματήσουμε τα μέτρα που έρχονται είναι να κινηθούμε μαζικά και να οργανώσουμε την πάλη μας στους χώρους δουλειάς, έτσι ώστε να πιέσουμε και τις ομοσπονδίες, που συχνά δεν παίρνουν πρωτοβουλίες ή παίρνουν αποφάσεις εκ των υστέρων, να κινηθούν πιο δραστικά.

 

 

 

 

Ο Πρόεδρος                                                                                    Η Γραμματέας

Κανδήλας Βάϊος                                                                         Ευστρατουδάκη Λεμονιά

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue