Home Εκπαίδευση Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ικαρίας – Φούρνων : Ετήσιος προγραμματισμός νηπιαγωγείων και αξιολόγηση

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ικαρίας – Φούρνων : Ετήσιος προγραμματισμός νηπιαγωγείων και αξιολόγηση

by ikariaki.gr
10 views

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΙΚΑΡΙΑΣ – ΦΟΥΡΝΩΝ

[email protected]

 

ΑΠ:   15, 25/11/17

ΠΡΟΣ:

Μέλη Συλλόγου

MME

banner

 

Θέμα: Ετήσιος προγραμματισμός νηπιαγωγείων και αξιολόγηση

Η σχολική σύμβουλος των νηπιαγωγών της περιοχής μαςέστειλε στα νηπιαγωγεία ένα έντυπο προς συμπλήρωση με τον τίτλο «Προγραμματισμός Εκπαιδευτικού Έργου Σχολικής Μονάδας Σχ. έτους 2017-2018». Η αποστολή του εγγράφου είναι προαιρετική για τους συναδέλφους.

Είναι φανερό ότι το εν λόγω έγγραφο κινείται στη λογική της πλήρους αξιολόγησης της σχολικής μονάδας και των νηπιαγωγών και προετοιμάζει το έδαφος για αυτήν. Αποδεικνύεται μάλιστα ότι κυβέρνηση, ΕΕ και ΟΟΣΑ που προωθούν την αξιολόγηση θέλουν τους εκπαιδευτικούς «συνένοχους στο έγκλημα». Γι’ αυτό τους βάζουν στη διαδικασία να καταγράφουν, να καταθέτουν στόχους, μεθόδους κ.ά. ώστε να έρθουν στη συνέχεια να αξιολογήσουν βάση αυτών τους εαυτούς τους και την σχολική μονάδα (αυτοαξιολόγηση). Ο Σύλλογός μας έχει πάρει αταλάντευτη θέση ενάντια σε κάθε διαδικασία αξιολόγησης. Εκτιμούμε ότι η επιχειρούμενη αξιολόγηση δεν έρχεται να βελτιώσει τη δημόσια εκπαίδευση, αλλά να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για περικοπές δαπανών, βαθύτερη πρόσδεση του σχολείου με τις προωθούμενες αντιεκπαιδευτικές πολιτικές.

Ο «Προγραμματισμός Εκπαιδευτικού Έργου Σχολικής Μονάδας Σχ. έτους 2017-2018» αποτελεί υλοποίηση του άρθρου 10δ του αντιδραστικού Προεδρικού Διατάγματος 79/17 με τίτλο «Προγραμματισμός και αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου».  Άλλωστε αυτό το Προεδρικό Διάταγμα συμπυκνώνει και παγιώνει την αντιεκπαιδευτική πολιτική όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων.

Καλούμε:

  • τους συναδέλφους που εργάζονται στην προσχολική αγωγή να μη συμπληρώσουν και να μην αποστείλουν το συγκεκριμένο έγγραφο, να μην εφαρμόσουν από μόνοι τους την αξιολόγηση πριν καλά-καλά την προωθήσει επίσημα το Υπουργείο, αλλά να την αντιπαλέψουν μαζί με όλους τους εκπαιδευτικούς, τους δημοσίους υπαλλήλους, τον λαό.
  • τους νηπιαγωγούς που έχουν ήδη αποστείλει τον «Προγραμματισμό Εκπαιδευτικού Έργου Σχολικής Μονάδας Σχ. έτους 2017-2018» να μην στείλουν την αντίστοιχη αποτίμηση-αξιολόγηση στο τέλος της σχολικής χρονιάς.
  • τους εργαζόμενους στα δημοτικά σχολεία να μην προχωρήσουν στη συμπλήρωση και αποστολή παρόμοιων εγγράφων.
  • τους Συλλόγους Διδασκόντων στα Νηπιαγωγεία όπως και σε κάθε σχολική μονάδα της περιοχής μας να υπερψηφίσουν την πρόταση πρακτικού που τους έχουμε αποστείλει (25/10 και 23/11)για αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα έχοντας τη συνδικαλιστική κάλυψη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας-Φούρνων, της ΔΟΕ και της ΑΔΕΔΥ.

 

Για το ΔΣ

Η Πρόεδρος                                                                Η Γραμματέας

 

Σωτηρίου Αναστασία                                                 Γλαρού Αθηνά

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue