Home Εκπαίδευση Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Σάμου : Καταγγελία για την κρατική καταστολή και αύξηση ωραρίου

Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Σάμου : Καταγγελία για την κρατική καταστολή και αύξηση ωραρίου

by ikariaki.gr
29 views

 

Καταδίκη της κρατικής καταστολής και της εργοδοτικής τρομοκρατίας σε Καρυπίδη (Γιάννενα), Υπουργείο Παιδείας και Ειρηνοδικεία (για τους πλειστηριασμούς)

Το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Σάμου καταδικάζει απερίφραστα την κρατική καταστολή που έζησαν στο πετσί τους οι εργαζόμενοι του Καρυπίδη στα Γιάννενα, οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι στις εστίες έξω από το Υπουργείο Παιδείας αλλά και οι διαδηλωτές στα ειρηνοδικεία. Όλοι αυτοί πήραν «προτεραιότητα» και «απέσπασαν» πρώτοι και εφάπαξ το «κοινωνικό μέρισμα» σε διώξεις, συλλήψεις, βίαιη καταστολή και χημικά.

Οι πάνω από 18 μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι του Καρυπίδη που αγωνίζονται για το δικαίωμα τους στην εργασία και στα δεδουλευμένα τους, οι φοιτητές που εν έτει 2017 διεκδικούν κυριολεκτικά ένα πιάτο φαΐ και οι εργαζόμενοι που προστατεύουν το κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους, βρέθηκαν μέσα σε λίγες ώρες στο στόχαστρο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς με απειλές, εκβιασμούς, καταστολή και συλλήψεις, το σχεδιαζόμενο χτύπημα στο απεργιακό δικαίωμα και στη συνδικαλιστική δράση αλλά και η αυτεπάγγελτη δίωξη για τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς, αποτελούν βασικές πλευρές του δόγματος «νόμος και τάξη» και είναι απαραίτητο συστατικό στη λεγόμενη «δίκαιη ανάπτυξη» που προβάλει η κυβέρνηση για να μπουκώσει με χρήμα και προνόμια τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Σάμου θα αντισταθεί στις απειλές και την καταστολή. Δυναμώνουμε σε κάθε σχολείο τις εστίες αντίστασης, τις ενώνουμε σε γενική αναμέτρηση με την εργοδοσία και την κυβέρνηση, με το σύστημα της εκμετάλλευσης που τσακίζει τις ζωές μας. Μόνο η δύναμη της οργάνωσης, της πάλης κατά της κλιμακούμενης αντεργατικής πολιτικής μπορεί να προκαλέσει δυσκολίες στους επιχειρηματικούς ομίλους και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, στην όξυνση της κρατικής βίας και της εργοδοτικής τρομοκρατίας.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ, μπορεί και πρέπει να δοθεί με τη MAZIKH συμμετοχή του εργαζόμενου λαού, στην ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ-ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 14 Δεκέμβρη.

Όλοι ΑΠΕΡΓΟΙ, όλοι ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στην απεργιακή ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ και ΠΟΡΕΙΑ του Εργατικού Κέντρου και του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Σάμου.

banner

Αποφασιστικά, μαχητικά, οργανωμένα, μέσα απ’ τα σωματεία μας για την ανάκτηση των απωλειών μας και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

 

 

Ο Πρόεδρος

 

Κατσιγιάννης Νικόλαος

Ο Γραμματέας

 

Πανούσος Χρήστος

 

 

 

 

Ούτε να το σκέφτεται η κυβέρνηση να αυξήσει το ωράριο των εκπαιδευτικών και τον αριθμό των μαθητών στην τάξη

Προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης είναι να αυξηθεί ο αριθμός διδακτικών ωρών ανά εκπαιδευτικό, καθώς και ο αριθμός μαθητών ανά τάξη και ανά εκπαιδευτικό, με βάση τις  «βέλτιστες πρακτικές των χωρών του ΟΟΣΑ». Απαίτηση επίσης των θεσμών είναι η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των σχολικών μονάδων σύμφωνα με το γενικό σύστημα αξιολόγησης της δημόσιας διοίκησης.

Ήδη η κυβέρνηση με το νόμο για τη ρύθμιση του εργάσιμου χρόνου των ιατρών, επέβαλε την εργάσιμη εβδομάδα των 60 ωρών. Τα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν στην πράξη προετοιμάζουν το έδαφος για τη γενίκευση της διευθέτησης του εργάσιμου χρόνου σε όλους του κλάδους και στην εκπαίδευση. Η αύξηση του ωραρίου, η κινητικότητα, ο εκπαιδευτικός λάστιχο, η εντατικοποίηση είναι απαιτήσεις της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ.

Η αύξηση του ωραρίου, εκτός των άλλων θα οδηγήσει σε νέες απολύσεις συμβασιούχων εκπαιδευτικών και θα κλείσει ακόμα περισσότερο το δρόμο στους μόνιμους διορισμούς.

Προειδοποιούμε την κυβέρνηση!! Δεν θα επιτρέψουμε την περαιτέρω υποβάθμιση του σχολείου και τη πλήρη διάλυση του ωραρίου των εργαζομένων!

Καλούμε όλα τα σωματεία να καταδικάσουν αυτούς τους σχεδιασμούς, να οργανώσουν τον αγώνα των εργαζομένων. Η καλύτερη απάντηση στην κυβέρνηση και στα σχέδιά της είναι η  επιτυχία της πανεργατικής απεργίας στις 14 Δεκέμβρη!

  • Καμία αύξηση στο ωράριο των εκπαιδευτικών. Ήδη τρέχουμε σε 3 και 4 σχολεία ενώ εκατοντάδες συνάδελφοι μας πλεονάζουν χωρίς οργανική θέση.

Απαιτούμε

  • Μείωση και όχι αύξηση των μαθητών στην τάξη, με παιδαγωγικά κριτήρια. Επαναφορά του προηγούμενου ωραρίου.

Δε θα δεχτούμε

  • Την αντιδραστική αξιολόγησή τους, που στόχο έχει την κατηγοριοποίηση της σχολικής μονάδας και την περαιτέρω υποβάθμιση του σχολείου.

 

Όλες και όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ 14/12 και στην απεργιακή συγκέντρωση Εργατικού Κέντρου και Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Σάμου

 

 

 

Ο Πρόεδρος

 

Κατσιγιάννης Νικόλαος

Ο Γραμματέας

 

Πανούσος Χρήστος

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue