Home ΚοινωνίαΠολιτικήΚινητοποιήσεις Σύλλογοι της Σάμου Μέλη ΟΓΕ . Ανακοινώσεις για το προσφυγικό

Σύλλογοι της Σάμου Μέλη ΟΓΕ . Ανακοινώσεις για το προσφυγικό

by ikariaki.gr
4 views

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΑΜΟΥ                                  

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΙΩΝ

ΟΜΑΔΑ ΟΓΕ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ

ΟΜΑΔΑ ΟΓΕ ΜΑΡΑΘΟΚΑΜΠΟΥ                           

  9-10-2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ     

 

“Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος
δεν θα πάψεις ούτε στιγμή ν’ αγωνίζεσαι για την ειρήνη και για το δίκιο.
Θα βγεις στους δρόμους, θα φωνάξεις, τα χείλια σου θα ματώσουν απ’ τις φωνές, το πρόσωπό σου θα ματώσει από τις σφαίρες — μα ούτε βήμα πίσω…”

                                                                                                Τάσος Λειβαδίτης

banner

Είναι στιγμές που δεν χωράει ανθρώπου νους ότι γυναίκες,  έγκυες, μικρά παιδιά, άρρωστοι, ανάπηροι, νέοι και νέες, γέροι,   κυνηγημένοι από τους πολέμους, από τη φτώχεια και την εξαθλίωση, έρχονται ικέτες στον τόπο μας, και η κυβέρνηση τους βάζει να μένουν σε συνθήκες που δεν τιμούν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Είναι στιγμές που δε χωράει ο νους του ανθρώπου ότι σήμερα στον αιώνα της τεχνολογίας, της επιστήμης, εμείς που παράγουμε τον πλούτο, ζούμε μέσα στη φτώχεια, με μισθούς πείνας  ή είμαστε άνεργοι. Γιατί αυτοί που ξεσπιτώνουν τον κόσμο από τα σπίτια τους με τις βόμβες, είναι οι ίδιοι που μας ξεσπιτώνουν με τους πλειστηριασμούς.  Για τα κέρδη των λίγων είναι που γίνονται οι  πόλεμοι.  Για τα κέρδη των λίγων είναι που μας βυθίζουν στη φτώχεια.

Αν θέλουμε λοιπόν, όπως λέει ο ποιητής, να λεγόμαστε άνθρωποι πρέπει να βάλουμε ένα τέλος σ’ αυτό το αίσχος. Οι άνθρωποι δεν είναι σκουπίδια να ζούνε μέσα στα χώματα και στις βρωμιές.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ HOT SPOT ΣΤΗ ΣΑΜΟ

ΚΑΙ ΣΕ ΌΛΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ

Οι πρόσφυγες και μετανάστες να πάνε στην ηπειρωτική Ελλάδα σε συνθήκες ανθρώπινες και εκεί να περιμένουν για τα χαρτιά τους και από εκεί, όπως προβλέπουν οι συνθήκες του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες να πάνε στις χώρες που επιθυμούν.

Συμμετέχουμε στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Σάμου και καλούμε τις γυναίκες να συμμετέχουν μαζικά στη

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 17 ΟΚΤΩΒΡΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 7μμ

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΥΘΑΓΟΡΑ.

 

 

 

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΑΜΟΥ                                    10-10-2018

Νέα γυναίκα, μητέρα, γιαγιά

Απευθυνόμαστε σε σένα που φέρνεις στα σπλάχνα σου τη ζωή. Που επιθυμείς το καλύτερο για το παιδί και το εγγόνι σου. Να μεγαλώσει με ειρήνη, υγεία,  σωστή μόρφωση. Να έχει τα παιχνίδια, τα μολύβια, το γέλιο του, το σχολειό του, καλή και σωστή διατροφή. Αυτά επιθυμούν όλες οι μανάδες και οι γιαγιάδες σε κάθε γωνιά της γης.

Σήμερα που χιλιάδες πρόσφυγες, χιλιάδες μικρά παιδιά, ορφανά, δυστυχισμένα, που είδαν τους γονείς και τους συγγενείς τους να πεθαίνουν από τις βόμβες, που είδαν τα σπίτια τους να γκρεμίζονται, που είδαν άλλους να πνίγονται στις θάλασσες, εμείς οι γυναίκες πρέπει ν’ ανοίξουμε την αγκαλιά μας. Να προσπαθήσουμε όσο μπορούμε να επουλώσουμε τις πληγές τους.

Το ίδιο θα θέλαμε και απ’ αυτές τις γυναίκες, απ’ αυτούς τους λαούς, αν βρισκόμασταν κι εμείς ικέτες στον τόπο τους.

Γι’ αυτό σε καλούμε να παλέψεις μαζί μας για να κλείσει οριστικά το Hot Spot και να μην ανοίξει άλλο.  Όλοι οι πρόσφυγες και μετανάστες να πάνε για λίγο στην ηπειρωτική Ελλάδα και από εκεί στις χώρες που επιθυμούν, για να ζήσουν κι αυτοί τη δική τους ζωή, να μπορέσουν να στήσουν τα σπιτικά τους. Έτσι θα λυθεί διά παντός το πρόβλημα και για μας και γι αυτούς.

Μέχρι τότε δεν γίνεται τα μικρά παιδάκια να ζουν μέσα στη βρωμιά και στη δυστυχία. Πρέπει να είναι στο σχολείο. Να μάθουν στοιχειωδώς λίγα γράμματα στη χώρα που τα φιλοξενεί. Να μιλήσουμε στα παιδιά μας για τις αιτίες, που είναι οι πόλεμοι των πλουσίων για να γίνουν πλουσιότεροι, που έφεραν στο νησί μας τα προσφυγόπουλα. Γονείς, δάσκαλοι και παιδιά να γίνουμε μια μεγάλη αγκαλιά που θα χωράει όλα τα παιδιά ανεξάρτητα από θρησκεία, φυλή ή φύλο. Είναι παιδιά και έχουν δικαίωμα στη μόρφωση, όπως τα παιδιά τα δικά μας, όπως τα παιδιά όλου του κόσμου.

Φυσικά και πρέπει να απαιτήσουμε όλα τα παιδιά ελληνόπουλα και προσφυγόπουλα  να έχουν πιστοποιητικά υγείας, να είναι εμβολιασμένα. Φυσικά και πρέπει να απαιτήσουμε από το Δήμο να προσλάβει εργαζόμενους στην καθαριότητα.

Την δικαιολογημένη οργή μας για την ανεργία, τη φτώχεια, τους φόρους, την προσφυγιά, να την κάνουμε αγώνα, να χτυπήσουμε τους πραγματικούς ενόχους. Αυτούς που έφεραν εμάς και τους πρόσφυγες σ’ αυτή τη θέση. Θύματα είμαστε όλοι της ίδιας πολιτικής. Κυβέρνηση – ΕΕ – Τουρκία φυλακίζουν τους πρόσφυγες στο νησί μας. Κυβέρνηση – ΕΕ μας βουλιάζουν μέρα με τη μέρα στη φτώχεια.

Πάλεψε για να κλείσει οριστικά το hot spot και να μην ανοίξει άλλο. Για απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών. Για να πάνε όλα τα παιδιά στο σχολείο

Έλα την Τετάρτη 17 Οκτώβρη και ώρα 7 μ.μ. στη Πλατεία Πυθαγόρα στη συγκέντρωση που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Σάμου.

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue