Home ΟικονομίαΕργασία Σωματείο Ο.Τ.Α. Ικαρίας : Όχι στις απολύσεις συναδέλφων συμβασιούχων

Σωματείο Ο.Τ.Α. Ικαρίας : Όχι στις απολύσεις συναδέλφων συμβασιούχων

by ikariaki.gr
5 views

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ

 

Το Ελεγκτικό Συνέδριο Παρασκευή βράδυ προχώρησε στην έκδοση απόφασης «ταφόπλακα» για όλους τους συναδέλφους συμβασιούχους.

Αφού επικαλείται το σύνολο των αντεργατικών διατάξεων κάθε είδους, που όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά ψήφισαν: σύνταγμα, οδηγίες της ΕΕ, νόμους, μνημόνια προεδρικά διατάγματα, κώδικα κατάστασης δημοτικών και κοινοτικών υπαλλήλων, καταλήγει ότι είναι ανεπίτρεπτη (!) η συνέχιση της απασχόλησης των εργαζομένων βάση των άκυρων συμβάσεων (!), κατά παράβαση του συντάγματος, όπως και επίσης η καταβολή των αποδοχών τους στο μέλλον (!), αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο και για διεκδίκηση και των δεδουλευμένων λόγω αυτοδίκαιης ακυρότητας (!) των συμβάσεων.

Άραγε μπορούμε να μετρήσουμε πόσες φορές «παραμερίστηκε» το σύνταγμα όταν χρειάστηκε να αυγατίσουν τα κέρδη τους οι λιγοστοί? Για να μειωθούν μισθοί και συντάξεις, για να καταργηθούν ΣΣΕ , για να εξαπλωθούν οι ευέλικτες μορφές εργασίας, για να ξεπουλιέται όπως όπως η δημόσια περιουσία κ ά.

Από κοινού συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και Ελεγκτικό Συνέδριο (που σήμερα κάνει την βρώμικη δουλειά για λογαριασμό της κυβέρνησης) κρίνουν το δικαίωμα στη δουλειά αντισυνταγματικό.

Πρακτικά για τον Δήμο Ικαρίας η υλοποίηση μιας τέτοιας απόφασης σημαίνει ότι δεν θα λειτουργήσει η υπηρεσία καθαριότητας, καθώς επίσης και οι λουτροπηγές του νησιού, αφού και οι δύο υπηρεσίες στηρίζονται αποκλειστικά στους συναδέλφους συμβασιούχους.

banner

Επίσης πολλά ερωτήματα μας προκαλεί και η χρονική στιγμή που επιλέχθηκε για να εκδοθεί και να εφαρμοστεί η συγκεκριμένη απόφαση. Απ ότι φαίνεται με το καλημέρα της συμφωνίας για την 2η αξιολόγηση η κυβέρνηση απολύει χιλιάδες εργαζόμενους δίνοντας μπουναμά στους επιχειρηματικούς ομίλους την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας, του ηλεκτροφωτισμού, της άρδευσης – ύδρευσης, υπηρεσιών με «ζουμί».

Καμιά εμπιστοσύνη στη πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ που μόνο σήμερα για πρώτη φορά, υιοθέτησε κάτω από πίεση, την πρόταση για άμεση μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου. Τίποτα δεν μας εγγυάται ότι αύριο δεν θα ανακαλύψει πάλι φανταστικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης.

 

  Απαιτούμε από τη κυβέρνηση τώρα να φέρει στη βουλή τη νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσαν οι επιτροπές αγώνα συμβασιούχων από όλη την Ελλάδα για άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Όλοι μαζί δίνουμε τη μάχη για το δικαίωμα στη Μόνιμη και Σταθερή δουλειά.

Τη Δευτέρα, Τρίτη,  Τετάρτη  οργανώνουμε καταλήψεις αμαξοστασίων. Ενημερώνουμε όλους τους συναδέλφους, την τοπική κοινωνία, τίποτα δεν έχει να κερδίσει μια λαϊκή οικογένεια από την απόλυση των συναδέλφων, τίποτα δεν κερδίζει μια λαϊκή οικογένεια αν ιδιωτικοποιηθούν  δημόσιες υπηρεσίες.

  Την Πέμπτη προχωράμε σε 24 απεργία και απεργιακή συγκέντρωση στο Δημαρχείο Ευδήλου στις  12 το μεσημέρι. Ο αγώνας μας για να είναι αποτελεσματικός πρέπει να είναι μαζικός , να έχει συνέχεια .

Με τον αγώνα μας θα τους χαλάσουμε τα σχέδιά τους για απολύσεις.   Δε θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω από το δικαίωμά μας στη μόνιμη και σταθερή εργασία, από το δικαίωμά μας για ζωή με αξιοπρέπεια για μας και τις οικογένειές μας!

Καλούμε όλη την εργατική τάξη να συμπαρασταθεί στον αγώνα μας για το δικαίωμα στη ΜΟΝΙΜΗ και ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

 

 

ΤΟ  Δ. Σ

 

 

 

                                                                           Ικαρία   18/6/2017

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue