Home ΚοινωνίαΠολιτικήΔ.Τύπου Σωματείο εργαζομένων στα ξενοδοχεία : Όχι στην τρομοκρατία των εργαζομένων

Σωματείο εργαζομένων στα ξενοδοχεία : Όχι στην τρομοκρατία των εργαζομένων

by ikariaki.gr
29 views

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ

 

Σάμος 29 Μάη 2018

                                   Προς : 1) Ξενοδοχείο Δόρυσσα

2) ΣΕΠΕ Τμήμα Κοινωνικής Επιθεώρησης Σάμου

3) Εργατικό Κέντρο Σάμου

4) Μ.Μ.Ε.

 

banner

 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

 

Η επιχείρηση Δόρυσσα, το τελευταίο διάστημα, ζητάει από τους εργαζόμενους να υπογράψουν βεβαιώσεις-υπεύθυνες δηλώσεις περί εχεμύθειας για ότι συμβαίνει στην επιχείρηση, απειλώντας με πρόστιμο 10.000€ και απόλυση του εργαζόμενου σε αντίθετη περίπτωση.

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους πως αυτό που τους ζητάει η επιχείρηση να υπογράψουν, είναι παράνομο και ως εκ τούτου δεν έχουν καμία υποχρέωση να το υπογράψουν.

Είναι προφανές ότι ο λόγος που γίνεται η ενέργεια αυτή είναι για να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους ώστε να μη βγάζουν προς τα έξω το όποιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν σε σχέση με την δουλειά τους.

Να μην ενημερώνουν την Επιθεώρηση Εργασίας και το Σωματείο τους για εργασιακά ζητήματα. Να μην έχουν επαφή με το Σωματείο τους και το Εργατικό Κέντρο για να μην οργανώνουν μαζί την δράση τους σε μια σειρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως π.χ. εντατικοποίηση της δουλειάς, πληρωμή υπερεργασίας και υπερωρίας, πληρωμή Κυριακής και αργιών …

Να μη διεκδικήσουν επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ή την εφαρμογή της κλαδικής Σ.Σ.Ε. που τόσα χρόνια έχει σταματήσει να εφαρμόζει η εν λόγω επιχείρηση. Προχωρούν σε τέτοιες ενέργειες γιατί φοβούνται την συλλογική και οργανωμένη δράση των εργαζομένων που αποτελεί δύναμη αντεπίθεσης στην αντεργατική λαίλαπα που έχουν εξαπολύσει.

Καλούμε τους συνάδελφους να μην υπογράψουν καμιά τέτοιου τύπου υπεύθυνη δήλωση. Η επιχείρηση εδώ και τώρα να σταματήσει αυτή την ενέργεια. Να θεωρήσει ως μη γενόμενες και να σχίσει όσες βεβαιώσεις-υπεύθυνες δηλώσεις έχει ήδη πάρει πιέζοντας τους εργαζόμενους.

Η Επιθεώρηση Εργασίας πρέπει να επέμβει και να σταματήσει το νέο κρούσμα τρομοκρατίας των συναδέλφων από την επιχείρηση.

Λύση για το σήμερα και το αύριο ώστε ν’ αποκρουστούν τέτοιες και άλλες ενέργειες που στοχεύουν στην τρομοκράτηση των εργαζομένων είναι ο οργανωμένος και μαζικός αγώνας των εργαζομένων μαζί με το Σωματείο τους και το Εργατικό Κέντρο.

Για δουλειά με δικαιώματα και για τη ζωή που μας αξίζει!

 

Η Διοίκηση

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue