Home ΚοινωνίαΕλλάδα Συνεχίζονται οι ανταλλαγές πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Ικαρίας με τον Δήμο Πατρέων

Συνεχίζονται οι ανταλλαγές πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Ικαρίας με τον Δήμο Πατρέων

by ikariaki.gr
8 views

    

 

 

 

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ                            

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πάτρα 15/3/2018

Αντιπροσωπεία του Δήμου Ικαρίας, αποτελούμενη από τον Δήμαρχο Ικαρίας Στέλιο Σταμούλο και τους Αντιδημάρχους Νικόλα Λαρδά, Στέλιο Κουντούπη και Σωτήρη Κόχυλα, θα επισκεφθούν την Πάτρα, συνοδεύοντας τα συγκροτήματα για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη μας αύριο Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17 Μάρτη.

Οι  πολιτιστικές ανταλλαγές των δύο Δήμων, ξεκίνησαν στις 10 του Γενάρη 2017, όταν στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων», εμφανίστηκε το Λαϊκό Εργαστήριο Πολιτισμού του Δήμου Ικαρίας, «Γ. Τσαρνάς», με το  θεατρικό σχήμα «Οδοιπόροι».

banner

Ακολούθησε, το Χορευτικό Τμήμα του Δήμου Πατρέων, που συνοδευόμενο από τον Δήμαρχο και την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, είχε επισκεφθεί την Ικαρία στις 13, 14 και 15 Ιουλίου 2017, όπου έδωσε παραστάσεις.

Μετά από πρόσκληση του Δήμου Πατρέων, θα παρουσιάσουν στην πόλη μας αύριο Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17 του μήνα, τις ακόλουθες πολιτιστικές δράσεις:

-Παρασκευή 16/3 στις 19:30, η εκπαιδευτικός Άννα Καλαλή θα αφηγηθεί το παραδοσιακό καριώτικο παραμύθι «το Μισοκωλάκι», στην αίθουσα του Χορευτικού στο Λιμάνι.

-Στη συνέχεια, το «Λαϊκό εργαστήρι Πολιτισμού» του Δήμου Ικαρίας θα παρουσιάσει το έργο του Κ. Βάρναλη «Η αληθινή απολογία του Σωκράτη», στις 21:00, στο θέατρο Μπάρρυ.

-Το Σάββατο 17/3, στις 21:30, στο Παμπελοποννησιακό, η ομάδα του «Αρχείου παραδοσιακής  μουσικής Ικαρίας» θα παρουσιάσει ένα μουσικό αφιέρωμα στην παραδοσιακή μουσική της Ικαρίας, όπως έχει καταγραφεί από την ομάδα το αρχείου.

Θα ακολουθήσει ικαριώτικο γλέντι με το Χορευτικό του Δήμου Πατρέων.

 

Στο πλαίσιο της φιλοξενίας της ικαριώτικης αντιπροσωπείας, θα υπάρχει ξενάγηση σε ιστορικά μέρη της Πάτρας, καθώς και εκδρομή στα Καλάβρυτα.

 

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue