Home ΚοινωνίαΠολιτικήΔ.Τύπου Συνδικάτο Οικοδόμων Ικαρίας – Φούρνων : Απεργιακό κάλεσμα για την 1η Μάη

Συνδικάτο Οικοδόμων Ικαρίας – Φούρνων : Απεργιακό κάλεσμα για την 1η Μάη

by ikariaki.gr
22 views

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε το Συνδικάτο Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ικαρίας-Φούρνων σε τρείς περιοχές της Ικαρίας (Περδίκι-Καραβόσταμο-Μάραθο). Οι εκδηλώσεις ήταν ενταγμένες στον πανελλαδικό σχεδιασμό των συνδικάτων και σωματείων για την φετινή Πρωτομαγιά και περιελάμβαναν: την προβολή βίντεο του Π.Α.ΜΕ για την Πρωτομαγιά, ενημέρωση πάνω σε εργασιακά-ασφαλιστικά ζητήματα από μέλη του Δ.Σ. του Συνδικάτου καθώς και πλούσια συζήτηση με εργαζόμενους του κλάδου κι άλλων κατοίκων του νησιού.

Έγινε εκτενής αναφορά στην ανάγκη ισχυροποίησης του Συνδικάτου και συνολικά του ταξικού κινήματος ως «αντίμετρο» στην καπιταλιστική βαρβαρότητα που ζεί ο λαός μας, στα αίτια της τεράστιας ανεργίας που πλήττει τον κλάδο αλλά και της αύξησης των θανατηφόρων ατυχημάτων.

Τονίστηκε ότι η μακρόχρονη ανεργία ήδη δημιουργεί κινδύνους σε συναδέλφους οικοδόμους για τη θεμελίωση ασφαλιστικών προϋποθέσεων για τη συνταξιοδότηση. Επιπλέον οι περισσότεροι συνάδελφοι άνεργοι οικοδόμοι δεν παίρνουν ακόμα κι αυτό το πενιχρό επίδομα του ΟΑΕΔ και σε συνδυασμό με την ανυπαρξία μέτρων ανακούφισης- με ευθύνη της τωρινής συγκυβέρνησης αλλά και των προηγούμενων- έχουν βρεθεί σε αδιέξοδο, αδυνατώντας να καλύψουν ακόμα και τις βασικές τους ανάγκες.

Έγινε επίσης από πλευράς Συνδικάτου, Απεργιακό Κάλεσμα την Δευτέρα 1 Μάη στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στην πλατεία Αγίου Κηρύκου στις 12 το μεσημ. Νωρίτερα στις 10.30 π.μ στον Εύδηλο θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση-φόρος τιμής στο Μνημείο των Εκτελεσμένων της Καισαριανής.

Μετά το πέρας της απεργιακής συγκέντρωσης καλούμε όλο τον Ικαριακό λαό στην συνεστίαση του Συνδικάτου στην αίθουσα των Γλαρέδων.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ, ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ.

ΔΥΝΑΤΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ,

ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ  ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

banner

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ-ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ την ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΗ

Για την Διοίκηση

Ο   Πρόεδρος                                                          Ο  Γραμματέας

Φανούρης  Καρούτσος                                           Γιώργος   Καλογερής

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue