Home ΚοινωνίαΕλλάδα Συνέντευξη του Γ. Μανιάτη στο ΘΕΜΑ Radio 104,6fm στον Γ. Πρετεντέρη

Συνέντευξη του Γ. Μανιάτη στο ΘΕΜΑ Radio 104,6fm στον Γ. Πρετεντέρη

by ikariaki.gr
9 views

28.02.2018

Γ. Μανιάτης στο ΘΕΜΑ Radio 104,6fm με τον Γ. Πρετεντέρη 
 «Ο κ. Τσίπρας και η ομάδα του, για να κρατηθούν στην εξουσία, διαχέουν δηλητήριο καχυποψίας και μίσους σε όλη την κοινωνία»

Ενσυνείδητη πολιτική της κυβέρνησης, χαρακτήρισε ο Γιάννης Μανιάτης, τις ακραίες συμπεριφορές μίσους και διχασμού που εκπορεύονται από την κυβέρνηση, μιλώντας στο ΘΕΜΑ Radio 104,6 fm και τον Γιάννη Πρετεντέρη. Αναφερόμενος στο Κίνημα Αλλαγής, τόνισε: «Γίνεται προσπάθεια να έχουμε ένα νέο εναλλακτικό προοδευτικό, μεταρρυθμιστικό, κεντροαριστερό πολιτικό λόγο και μια σύγχρονη πρόταση για την ελληνική κοινωνία και το αύριο».
Ακολουθούν σημεία τοποθέτησης του Γ. Μανιάτη:

  1. Ο κ. Τσίπρας και η ομάδα του, για να κρατηθούν στην εξουσία, διαχέουν δηλητήριο καχυποψίας και μίσους σε όλη την κοινωνία, όλοι εναντίον όλων, και κυρίως από το ΣΥΡΙΖΑ προς την αντιπολίτευση, χωρίς να υπάρχει καμία προοπτική με αυτό το κλίμα να γίνουμε κανονική χώρα.
  2. Το «δεν υπάρχει τίποτα όρθιο», «όλοι τα παίρνουν», κ.ά. είναι ενσυνείδητη πολιτική της κυβέρνησης, κι αυτό είναι πολύ επικίνδυνο.
  3. Για να αντιμετωπίσει κανείς τα μεγάλα εθνικά θέματα (Σκοπιανό, ελληνοαλβανικά και κυρίως τα ελληνοτουρκικά), χρειάζεται εθνική συναίνεση, συνεννόηση και ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις της χώρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ με τη συμπεριφορά του καταστρέφει αυτή την προοπτική.
  4. Κάτι που επίσης δεν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ εξίσου έντονα, είναι να συνεννοηθούμε η κοινωνία, οι κοινωνικοί εταίροι και τα κόμματα, για το πώς βλέπουμε την Ελλάδα της εθνικής ανασυγκρότησης και του νέου παραγωγικού μοντέλου μετά τον Αύγουστο του 2018.
  5. Εμείς, ως Κίνημα Αλλαγής, κάνουμε μια σοβαρή προσπάθεια και με την προσυνεδριακή μας διαδικασία και με την προετοιμασία των κειμένων που πολύ σύντομα θα δοθούν στη δημοσιότητα, να έχουμε ένα νέο εναλλακτικό προοδευτικό, μεταρρυθμιστικό, κεντροαριστερό πολιτικό λόγο και μια σύγχρονη πρόταση για την ελληνική κοινωνία και το αύριο.
  6. Όταν προβλήματα επιβίωσης βομβαρδίζουν τους πολίτες, δύσκολα ασχολούνται με ένα κομματικό-πολιτικό γεγονός. Σημερινά δημοσιεύματα αναφέρουν τι αντιμετωπίζουν οι περίπου 150.000 Έλληνες μηχανικοί, επειδή καθυστέρησαν να τους βγάλουν τις ασφαλιστικές εισφορές πέρυσι και καλούνται τώρα να πληρώσουν το 85% των εσόδων τους στο κράτος. Το αντίστοιχο συμβαίνει στον αγρότη, στον άνεργο, στον συνταξιούχο.
  7. Είμαι αισιόδοξος ότι μέχρι το τέλος αυτής της πορείας θα έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα, γιατί ο πολιτικός χώρος τον οποίον εκφράζουμε, αυτόν που ονομάζουμε Δημοκρατική Παράταξη, Κεντροαριστερά, Σοσιαλδημοκρατία, είναι ο μοναδικός σταθεροποιητικός παράγοντας για μια Ελλάδα που θέλει να ξαναδεί με αισιοδοξία το αύριο.
  8. Από τη μια έχουμε ακραίες συμπεριφορές μίσους και διχασμού που εκπορεύονται από την κυβέρνηση και από την άλλη έχουμε μια Νέα Δημοκρατία η οποία ακολουθεί συντηρητικές πολιτικές  σε πολλά θέματα.
  9. Η Εξεταστική Επιτροπή της Υγείας που λειτουργεί εδώ και αρκετούς μήνες, δεν συνεδριάζει εδώ και 3 εβδομάδες, γιατί είναι η ώρα να εξετάσει το ζήτημα της πολυφαρμακίας και της αλόγιστης δαπάνης που έγινε από το 2004-2009 από την κυβέρνηση Καραμανλή και θα ασχοληθεί και με τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης που έγινε από τις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Σαμαρά – Βενιζέλου.

Ακούστε εδώ το ηχητικό απόσπασμα

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue