Home ΚοινωνίαΕπικαιρότητα Συνέντευξη με τον Χρυσόστομο (Μάκη) Φουντούλη

Συνέντευξη με τον Χρυσόστομο (Μάκη) Φουντούλη

by ikariaki.gr
80 views

Τον Μάκη τον Φουντούλη, τον γνωρίζουμε όλοι και σαν επιστήμονα και σαν εκδότη αλλά κυρίως σα φίλο και καλό Ικαριώτη, που ανέκαθεν αγαπούσε τον τόπο του και είχε συμμετοχή σε διάφορους φορείς της παροικίας.

Τώρα ήταν μια ευκαιρία να κάτσουμε να μιλήσουμε στο στούντιο για ένα θέμα που ο φίλος, ο Μάκης Φουντούλης, έχει ασχοληθεί και έχει μεταφράσει ήδη ένα βιβλίο που ήδη έχει εκδώσει από τον εκδοτικό οίκο «Χρονικό» που έχει τον τίτλο «Ο πλανήτης μας στα όρια του».

Η ευαισθησία του λοιπόν για την κλιματική αλλαγή και την υπερθέρμανση του πλανήτη, ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να «κουβεντιάσουμε στον αέρα» όλα αυτά τα θέματα που έχουν σχέση με τους κινδύνους που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας από την αλόγιστη χρήση των υδρογονανθράκων, την πιθανή έλλειψη του νερού μελλοντικά με συνέπεια τη μείωση της βασικής διατροφικής αλυσίδας και την υποκατάσταση της από δεύτερης ποιότητας προϊόντα, την δημιουργία εντάσεων και πολεμικών συρράξεων με κύριο θέμα τους υδρογονάνθρακες και τον έλεγχο τους από τις υπερδυνάμεις του πλανήτη, που αδιαφορούν ουσιαστικά για το μέλλον του.

Πολλά θέματα, αλλά και προτάσεις που μπορεί να γίνουν εδώ στο «σπίτι μας», δηλ. στο νησί μας, αρκεί να υπάρξει θέληση και να τεθούν στόχοι για το μέλλον αυτού του τόπου και κατ’ επέκταση το μέλλον όλου του πλανήτη. Γιατί λύσεις υπάρχουν έστω και στο παρά πέντε, το ερώτημα είναι αν οι ισχυροί του πλανήτη, αλλά κι εμείς οι ίδιοι θέλουμε να μπούμε στη διαδικασία και να κρατήσουμε υπό έλεγχο την κατάσταση, για να παραδώσουμε στις επερχόμενες γενιές ένα πλανήτη με μέλλον.

Θεωρώ ότι κάναμε μια πολύ καλή κουβέντα που θα την ακούσετε στο ηχητικό ντοκουμέντο που ακολουθεί, αλλά και την υπόσχεση που δώσαμε να γίνουν άμεσα στο νησί μας κάποιες εκδηλώσεις από κοινού, ο Μάκης Φουντούλης και οι εκδόσεις «Χρονικό» από τη μια πλευρά και η Ικαριακή Ραδιοφωνία από την άλλη πλευρά, με κεντρικό θέμα την κατάσταση του πλανήτη μας σήμερα και τους τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής.

Για την Ικαριακή Ραδιοφωνία

Σωτήρης Πολίτης

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue