Home ΚοινωνίαΕπικαιρότητα Συνέντευξη με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Β.Αιγαίου Γιάννη Σπιλάνη

Συνέντευξη με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Β.Αιγαίου Γιάννη Σπιλάνη

by ikariaki.gr
13 views

Συνέντευξη με τον Γιάννη Σπιλάνη

Την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου είχαμε μια ευκαιρία να πάρουμε μια συνέντευξη από τον επικεφαλής του συνδυασμού « Συμπαράταξη πολιτών» κ. Γιάννη Σπιλάνη, που επισκέπτεται αυτές τις μέρες το νησί μας, στα πλαίσια της προεκλογικής εκστρατείας, για τις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου 2019, που ήδη άρχισε.

Ο κ. Γιάννης Σπιλάνης δεν μας είναι καθόλου άγνωστος, αφού στη αυτοδιοικητική θητεία που λήγει φέτος, ήταν περιφερειακός σύμβουλος, όντας επικεφαλής του συνδυασμού «Συμβόλαιο ζωής με το Αιγαίο», αλλά και καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, που με τις τοποθετήσεις του και τα άρθρα του όλο αυτό το διάστημα, μας ….»είχε δώσει»  την πλήρη εικόνα του συνομιλητή μας.  Άνθρωπος ευγενής, φιλικός, μορφωμένος και ιδιαίτερα ενημερωμένος με τα προβλήματα του Αιγαίου, Αιγαιοπελαγίτης κι ο ίδιος, αλλά και με την διάθεση να μάθει όσα από τα προβλήματα του νησιού μας και των Φούρνων δεν ξέρει, για να τα συμπεριλάβει στους στόχους του για την επόμενη πενταετή περίοδο νέας αυτοδιοικητικής θητείας.

Θα μου πείτε, ωραία προεκλογική περίοδος είναι, όλοι όσοι θα επισκεφθούν το νησί μας, ζητώντας την ψήφο μας, θα πούνε πολλά. Η διαίσθηση μου είναι, μετά την κουβέντα που κάναμε και θα την ακούσετε παρακάτω ηχογραφημένη, ότι ο συνομιλητής μου δεν ήταν κάποιος που απλώς ανέφερε τα προβλήματα και θα υποσχόταν πλουσιοπάροχα … «καλούδια», αρκεί να εκλεγεί. Είχε συγκροτημένες απόψεις, καλοδουλεμένες προτάσεις και βέβαια την πεποίθηση ότι για όλα υπάρχει μια λύση, αρκεί ο καθοριστικός παράγοντας πέρα από την πολιτεία και την περιφέρεια να είναι και η συμμετοχή των πολιτών στους όποιους θέλει να στηριχθεί, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός στόχος του συνδυασμού του. Το λέει χαρακτηριστικά κάνοντας και ένα χαρακτηριστικό λογοπαίγνιο για τον τίτλο του συνδυασμού του…  «θέλω συμπαράταξη πολιτών και όχι συμπαράταξη πελατών» όπως θεωρούνται μέχρι τώρα οι νησιώτες στο Βόρειο Αιγαίο και ο πολίτης σαν πρωτογενές κύτταρο της δημοκρατίας να έχει άποψη και συμμετοχή στα δρώμενα του τόπου του, που τον αφορούν άμεσα .

Αλλά και έτσι να μην είναι, δηλαδή να ήλθε να είπε μερικά καλά λόγια και έφυγε, εδώ είμαστε και από την επομένη των εκλογών, όποιος και να βγει θα του θυμίζουμε συνεχώς τις υποσχέσεις του, γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά τα δικαιώματα, πέρα από τις υποχρεώσεις μας, αλλά και τη δύναμη που έχει ο τύπος, εν προκειμένω του νησιού μας και θα την χρησιμοποιήσουμε καλοπροαίρετα πάντα επ’ ωφελεία των συμπατριωτών μας.

Για την Ικαριακή Ραδιοφωνία

Σωτήρης Πολίτης

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue