Home ΚοινωνίαΕπικαιρότητα Συνέντευξη με τον Ζαχαρία Παρήμερο προπονητή των τμημάτων μπάσκετ του Α.Γ.Σ. Διαγόρα Ραχών

Συνέντευξη με τον Ζαχαρία Παρήμερο προπονητή των τμημάτων μπάσκετ του Α.Γ.Σ. Διαγόρα Ραχών

by ikariaki.gr
125 views

Λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, σε μέρα έντονης βροχόπτωσης, καθίσαμε εκεί στον Άγιο Δημήτριο Ραχών, μεταξύ ενός καφέ στην καφετέρια του χωριού και είχαμε μια πολύ εποικοδομητική κουβέντα, σε πρώτη φάση (γιατί θα ακολουθήσει και δεύτερη στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου), για την δουλειά που γίνεται σε όλα τα τμήματα μπάσκετ του Α.Γ.Σ. Διαγόρα Ραχών (κορασίδων, νεανίδων, παίδων κλπ.), με κύριο υπεύθυνο τον συμπατριώτη μας προπονητή μπάσκετ Ζαχαρία Παρήμερο.

 

Ο Ζαχαρίας Παρήμερος δεν είναι ένας οποιοσδήποτε τυχαίος προπονητής, που κατά λάθος βρέθηκε στο νησί μας (και νησί του) και είπε δεν κάνω και κάτι έτσι για να περνά όμορφα ο καιρός μου… Όχι λοιπόν πέρα από τις πολλές διακρίσεις που έχει (και τις αναφέρω στα λινκ που δημοσιεύω παρακάτω), εγώ θα κρατήσω μια, αυτή της διάκρισης που έλαβε πρόσφατα από τη FIBA ( Παγκόσμια Ομοσπονδία Μπάσκετ), να είναι ανάμεσα στους 11 πιστοποιημένους (από τη FIBA) Έλληνες προπονητές μπάσκετ.

Αυτός λοιπόν ο προπονητής, που αγαπά πάρα πολύ τον τόπο του, ήθελε πάντα (όπως μου εξομολογήθηκε) να έλθει στο νησί και να ασχοληθεί με τα μικρά παιδιά, για να ξεκινήσει να φτιάχνει μια υποδομή στο νησί μας, να δημιουργήσει δηλ. ακαδημίες με αθλητές που θα μαθαίνουν το σωστό μπάσκετ. Αν και το νησί μας δεν διαθέτει τις αντίστοιχες υποδομές για το άθλημα (μόνο ένα κλειστό στον Άγιο Κήρυκο και αρκετά ανοιχτά γήπεδα με τσιμεντένιο δάπεδο) τον βλέπεις 4-5 φορές την εβδομάδα, με οποιαδήποτε καιρική συνθήκη, να προπονεί μικρά παιδιά στις Ράχες και μια φορά τη βδομάδα να “φιλοξενεί” την προπόνηση του το κλειστό δημοτικό γυμναστήριο στον Άγιο Κήρυκο. Συνθήκες δύσκολες, αλλά παρ’ όλα αυτά εκείνος επιμένει, γιατί θέλει η δουλειά του να έχει αποτέλεσμα. Πόσο τυχεροί θα πρέπει να είμαστε οι Ικαριώτες όταν έχουμε τέτοιους “εργάτες του μπάσκετ” στο νησί μας, που αγαπούν αυτό που κάνουν, αλλά αγαπάνε και το νησί (που στη προκειμένη περίπτωση είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του Ζαχαρία).

Μια πρώτη κουβέντα λοιπόν που κάναμε, λέγονται αρκετά και χρήσιμα πράγματα από ένα άνθρωπο,  που η διοίκηση του Α.Γ.Σ. Διαγόρα, ομολογώ, έκανε “διάνα” με την απόκτηση του.

Ακούστε το ηχητικό κομμάτι που ακολουθεί και εγώ θέλω να τον ευχαριστήσω ιδιαίτερα για τον χρόνο που μου διέθεσε, αλλά να είναι βέβαιος από τώρα, ότι στο τέλος της χρονιάς θα έχουμε άλλη μια κουβέντα, για τα πρώτα συμπεράσματα της πρώτης χρονιάς  του στις Ράχες και στον Α.Γ.Σ. Διαγόρα

Για την Ικαριακή Ραδιοφωνία

Σωτήρης Πολίτης    

 

banner

 

Υ.Γ. Θέλω να ευχαριστήσω τον συμπατριώτη μας συγγραφέα και δημοσιογράφο της ΕΡΤ Νάσο Μπράτσο για το υλικό που μου έδωσε για τον Ζαχαρία Παρήμερο.

 

 

 

http://nasosbratsos.blogspot.com/2010/11/blog-post_24.html

http://nasosbratsos.blogspot.com/2011/10/blog-post_958.html

http://nasosbratsos.blogspot.com/2011/10/69-70.html

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue