Home ΚοινωνίαΕλλάδα Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ)

Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ)

by ikariaki.gr
12 views

25/2/2019

ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

            Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Στις 23-24 Φλεβάρη μέρες του συνεδρίου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ), οι εργαζόμενοι αντιπρόσωποι (και της Σάμου), στο συνέδριο παλέψαμε να πραγματοποιηθεί χωρίς τις παρεμβάσεις της εργοδοσίας.

Αντί για Συνέδριο αντιπροσώπων εκλεγμένων από πραγματικούς εργαζόμενους, που μαζευτήκαμε από όλη τη χώρα για να συζητήσουμε τα προβλήματα του κλάδου μας και να χαράξουμε την πορεία για την οργάνωση της πάλης μας, βρεθήκαμε μπροστά σε εργοδότες που παρίσταναν τους εκλεγμένους, μπροστά σε μπράβους, φουσκωτούς, ανθρώπους της νύχτας, κρυφούς και φανερούς. Όλοι αυτοί οι εργοδότες, διευθυντάδες, τα τσιράκια τους, οι μπράβοι τους που οπλοφορούσαν κιόλας, συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, ήρθαν παριστάνοντας τους εκλεγμένους αντιπροσώπους, για να νομιμοποιήσουν ένα νόθο συνέδριο, με νόθους αντιπροσώπους.  Μάλιστα κάποιοι χτύπησαν και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ. Τους καταγγέλλουμε!

Απαιτήσαμε να φύγουν από το εργατικό συνέδριο οι εργοδότες και οι μπράβοι τους. Δεν έχουν καμιά δουλειά με τους εργαζόμενους.

 Όλα αυτά τα αφεντικά, των σούπερ μάρκετ, των ναυτιλιακών εταιρειών κ.λπ. που πίνουν το αίμα των εργατών για 300 και 400 ευρώ, που θέλουν να δουλεύουμε ήλιο με ήλιο 7 μέρες την εβδομάδα, που μας απολύουν όποτε τους κάνει κέφι, ήθελαν να “εκλεγούν” χρησιμοποιώντας την ΟΙΥΕ ως “ναυαρχίδα” ψεύτικων αντιπροσώπων και ως αντιπρόσωποι των εργαζομένων στο περίφημο συνέδριο της ΓΣΕΕ στη Καλαμάτα. ΩΣ ΕΔΩ!

                                                Δεν θα το επιτρέψουμε αυτό.

 Συνάδελφοι, δεν πρόκειται πλέον ούτε για τα “κουκιά”, ούτε για το ποια παράταξη θα πάρει τις περισσότερες ψήφους. Πρόκειται για την ίδια την ύπαρξη του εργατικού κινήματος, του εργατικού σωματείου. Πώς είναι δυνατόν να επιτρέψουμε στους εργοδότες και στην κρατική τρομοκρατία να κάνουν κουμάντο στα σωματεία μας, να κάνουν κουμάντο στη ζωή μας! Πρέπει να πετάξουμε όλα αυτά τα παράσιτα από τις γραμμές μας, όπως πετάξαμε και τους μπράβους τους προχτές.

Δυναμώστε και συσπειρωθείτε στο ταξικό μας σωματείο. Δώστε δύναμη στη δύναμή σας. ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΣΕ ΝΟΘΟΥΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ!

banner

25/2/2019

Για το 38ο Συνέδριο της ΟΙΥΕ

173 εκλεγμένοι αντιπρόσωποι στο συνέδριο της ΟΙΥΕ από δεκάδες σωματεία όλης της χώρας, συνυπογράφουμε το παρακάτω κείμενο.

Τα παρακάτω που καταγγέλλονται δεν αποτελούν ένα ενδοσυνδικαλιστικό γεγονός, δεν είναι μια μάχη για την καρέκλα, όπως επιφανειακά παρουσιάζεται. Είναι το αποτέλεσμα και ο καθρέπτης για τη σήψη που έχουν προκαλέσει οι δυνάμεις που υπερασπίζονται τα συμφέροντα της εργοδοσίας, που φέρνουν διευθυντές και εργοδότες να ψηφίζουν αντί για εργαζομένους, που φέρνουν ΜΑΤ και το συνδικαλιστικό της ασφάλειας μέσα στα Εργατικά Κέντρα και εσχάτως πλήρωσαν και έφεραν μέχρι και νονούς της νύχτας στις εργασίες του Συνεδρίου της ΟΙΥΕ, για να τρομοκρατήσουν και να χτυπήσουν εργαζόμενους και συνδικαλιστές.

Αξιοποιούν και πατούν πάνω στη χαμηλή οργάνωση των εργαζομένων, στην εργοδοτική τρομοκρατία και τον εκφοβισμό, στη λογική άγνοια των εργαζομένων γύρω από τις συνδικαλιστικές διαδικασίες και αρχαιρεσίες, ώστε να αναδύονται ερήμην τους ως επικεφαλής του εργατικού κινήματος, να διατηρούν ισχυρούς συσχετισμούς υπέρ τους, όταν την ίδια στιγμή η δυναμική τους συμπυκνώνεται σε μαζώξεις ελάχιστων εργατοπατέρων.

ΩΣ ΕΔΩ! Έξω οι μπράβοι και η εργοδοσία από τα σωματεία!

Ποιοι δεν ήθελαν να γίνει το Συνέδριο της ΟΙΥΕ;

Οι δυνάμεις που προσπαθούν να πιαστούν από τα μαλλιά τους για να μην πνιγούν και κάνοντας τις τελευταίες προσπάθειες ανάνηψης των εργοδοτικών μηχανισμών που κατακλύζουν σημαντικό μέρος της ΟΙΥΕ και των δυνάμεων τους, με αποτυχημένα στο περιεχόμενο δελτία τύπου και ανακοινώσεις προσπαθούν ανεπιτυχώς να δημιουργήσουν μια άλλη εικόνα για τις αθλιότητες και τη βρωμιά που έχουν φέρει στο εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα και στα σωματεία.

Δυστυχώς για αυτούς η εικόνα που συγκεντρώνεται είναι αδιάψευστος μάρτυρας για τα αίσχη, τις απειλές, την τρομοκρατία, το χτύπημα συναδέλφων, εκλεγμένων συνδικαλιστών από μπράβους και νονούς της νύχτας που οι ίδιοι έφεραν.

Η πλειοψηφία της ΟΙΥΕ (ομάδα Βασιλόπουλου-ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) έχει ευθύνη να πει ξεχωριστά για τον κάθε ένα από τους μπράβους που έφεραν στο συνέδριο και αποτυπώνεται σε πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, που τους βρήκαν, πόσα τους πλήρωσαν, από που κρατά η σκούφια τους, αν είναι όλοι έτσι όπως λένε από εταιρεία.

Ενημερώνουμε όλους τους συναδέλφους και όλους τους αντιπροσώπους του Συνεδρίου πως σε καμία συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΙΥΕ που ασχολήθηκε με τις τεχνικές πλευρές του Συνεδρίου (19/2 και 21/2) αλλά ούτε και στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου στις 19/1, δεν αναφέρθηκε οτιδήποτε για ομάδες «φύλαξης» του συνεδρίου, χρηματοδοτήσεις τέτοιων ενεργειών. Επικαλούμαστε και εφόσον χρειαστεί ζητάμε το ακουστικό υλικό των συνεδριάσεων.

Οι συγκεκριμένοι φουσκωτοί βρίσκονταν σε όλους τους χώρους του ξενοδοχείου εντός και εκτός της συνεδριακής αίθουσας, από το γκαράζ ως τις σκάλες κάθε ορόφου, με επιδεικτική και προκλητική παρουσία, κάνοντας face control σε οποίον αντιπρόσωπο επιθυμούσε να μπει μέσα, σε συνεννόηση όπως φαίνεται και αποκαλύπτεται με τον πρόεδρο της ΟΙΥΕ.

Ο τραυματισμός του συναδέλφου Νίκου Μαυροκέφαλου μέλος του ΔΣ του ΕΚΑ από μπράβους που ήταν σταθερά γύρω από τον πρόεδρο της ΟΙΥΕ και ο οποίος αποτυπώνεται σε πλήθος οπτικοακουστικού υλικού, απαιτεί άμεσες απαντήσεις! Η παρουσία του συγκεκριμένου εργοδότη-συνδικαλιστή που έρχεται στο συνέδριο με οπλισμένους μπράβους, δε μπορεί και δεν πρέπει να γίνει ανεκτή από το εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα. Ήδη για αυτό το ζήτημα έχει κατατεθεί μήνυση.

Δεκάδες εκλεγμένοι αντιπρόσωποι βρίσκονταν από νωρίς στο χώρο του Συνεδρίου προκειμένου να λάβουν τις κάρτες αντιπροσώπου, έτσι όπως είχε οριστεί με βάση τον κανονισμό και το χρονοδιάγραμμα του Συνεδρίου. Εκεί διαπιστώθηκε πως αρκετές κάρτες αντιπροσώπων έλειπαν καθώς είχαν ληφθεί από την προηγούμενη μέρα, σε άγνωστο σημείο, άγνωστη ώρα και είχαν πάει σε άγνωστο κόσμο ως προς το σώμα του συνεδρίου.

Είναι προφανές πως αυτό αποτελούσε στοιχειώδη παράβαση συνολικά της διαδικασίας, καθώς δε μπορούσε να γίνει καμία ταυτοποίηση αντιπροσώπου εφόσον έλειπε ένα σημαντικό μέρος των καρτών που πιστοποιούσε την παρουσία συνέδρων. «Συμπτωματικά» οι κάρτες αντιπροσώπων που έλειπαν ήταν από τα σωματεία-εργοδοτικούς μηχανισμούς ανάμεσα στα οποία και το σωματείο του εργοδότη-συνδικαλιστή προέδρου της ΟΙΥΕ. Για το συγκεκριμένο γεγονός και επειδή οι παρατάξεις της ομάδας Βασιλόπουλου και της ΠΑΣΚΕ προσπαθούν να κάνουν τη νύχτα-μέρα, υπάρχει βίντεο που καταγράφεται με δηλώσεις πως λείπουν κάρτες. Οι ίδιοι αναγνωρίζουν αυτό το γεγονός αφού κατά λέξη αναφέρεται από επικεφαλής αυτών των δυνάμεων «ότι έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα οι ίδιοι» για αυτό το ζήτημα, με βάση την ευθύνη τους για το συνέδριο.

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

Δεν ήθελαν να γίνει Συνέδριο! Στο χρονοδιάγραμμα του Συνεδρίου είχαν προβλέψει συνολικό χρόνο ομιλίας 2 ώρες, δηλαδή περίπου 30 δευτερόλεπτα στο κάθε σωματείο, από τα 220 περίπου που θα λάμβαναν μέρος. Δεν ήθελαν να γίνει συζήτηση πάνω στα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων, στην πείρα, στις διεκδικήσεις, να γίνει ουσιαστικός διάλογος, αντιπαράθεση. Το μάτι τους βρίσκεται καθαρά στην κάλπη, στη διαμόρφωσή των συσχετισμών. Συσχετισμοί που διαμορφώνονται σε πρώτη και τελική ανάλυση, σε κλειστά γραφεία και σε γραφεία των επιχειρηματικών ομίλων.

Ήθελαν ένα συνέδριο που το πάνω χέρι θα έχει η εργοδοσία. Η συμμετοχή της ξεπέρασε κάθε προηγούμενο καθώς πάνω από 400 διευθυντικά στελέχη συμμετείχαν στις καταστάσεις ψηφισάντων, ήταν αντιπρόσωποι στο συνέδριο, εκλέγονταν σε ΔΣ. Ανάμεσα τους ξεχωρίζουν εργοδότες σε επιχειρήσεις ΑΕ και σε επιχειρηματικούς ομίλους, εξέχοντες διευθυντές με επιτελική ευθύνη σε super market, ναυτιλιακές εταιρείες και σε άλλες ΑΕ. Με τη φυσική παρουσία όλου αυτού του μηχανισμού οι παρατάξεις της ομάδας Βασιλόπουλου, της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ ήθελαν να νομιμοποιήσουν οι ίδιοι οι εργοδότες την παρουσία τους, ως αντιπρόσωποι στο συνέδριο.

Καλούμε τους εργαζόμενους σε όλη τη χώρα να οργανωθούν στα σωματεία, να ανέβει ο διεκδικητικός αγώνας, ώστε όλοι αυτοί που σήμερα κάθονται στο σβέρκο μας με την ιδιότητα των συνδικαλιστών, να πάρουν πόδι από τις γραμμές του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος.

Οι ίδιοι που αναφέρονται σε αντιδημοκρατικές διαδικασίες, στην προστασία των συνδικάτων και σε τραμπούκους είναι αυτοί που έχουν φέρει τους μπράβους μέσα στα σωματεία, τους ίδιους τους εργοδότες. Γι’ αυτό και πρέπει να αποβληθούν δημοκρατικά από το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, από τα ζωντανά και πραγματικά εργατικά σωματεία.

Σάμος 25 Φλεβάρη 2019

ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ – ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου καταγγέλλει τους εργατοπατέρες της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και της ομάδας Βασιλόπουλου-ΣΥΡΙΖΑ στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων που με ένοπλους μπράβους, ανθρώπους της νύχτας και του υποκόσμου εμπόδισαν την διεξαγωγή του Συνεδρίου της Ομοσπονδίας.

Σωματεία και εργαζόμενοι έχουν δώσει μάχες ενάντια στις επιδιώξεις της μεγαλοεργοδοσίας  να ελέγχει τα συνδικάτα μέσω των εργοδοτικών συνδικαλιστών αλλά και απευθείας πλέον από τους ίδιους τους εργοδότες και τα υψηλόβαθμα διευθυντικά τους στελέχη σε επιχειρήσεις, να συμμετέχουν στα όργανα, όπως γίνεται με νόθους αντιπροσώπους και σωματεία της ΟΙΥΕ.

Όλοι αυτοί, τα τσιράκια της εργοδοσίας, καθοδήγησαν αυτή την εξέλιξη, ανοίγοντας διάπλατα το δρόμο για την αλλοίωση του χαρακτήρα των συνδικάτων και την υποταγή τους στους στόχους του κεφαλαίου. Ενάντια στους εργαζόμενους είναι οι νόθοι αντιπρόσωποι που οι εργατοπατέρες προσπαθούσαν να νομιμοποιήσουν και οι επιστρατευμένοι ένοπλοι μπράβοι, άνθρωποι της νύχτας και ποινικοί, οι οποίοι δε δίστασαν να χτυπήσουν αντιπροσώπους σωματείων και να φτάσουν μέχρι να διαλύσουν το Συνέδριο της Ομοσπονδίας.

Θέλουν τα ίδια τα αφεντικά μέσα στα συνδικάτα και τα συνδικάτα υποταγμένα στους στόχους της μεγαλοεργοδοσίας. Θέλησαν να αυξήσουν την συμμετοχή εκπροσώπων ανωνύμων εταιρειών, πρωτοκλασάτων στελεχών επιχειρήσεων μέχρι και προέδρων επιχειρήσεων στην Ομοσπονδία. Θέλουν τα συνέδριά τους, μακριά από τις αγωνίες και τα προβλήματα των εργατών. Δεν θέλουν καμία συζήτηση για να μη φανεί η γύμνια τους και το πόσο στηρίζουν την κυβέρνηση και την εργοδοσία.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που θέλοντας στήριξη, ανοχή και συναίνεση στην αντιλαϊκή της πολιτική, ανταμείβει τους υποτακτικούς των μεγαλοεργοδοτών. Γι αυτό και η παρουσία των ΜΑΤ στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης και του ασφαλίτη μέσα στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, συνεχίστηκε με αστυνομικές δυνάμεις και σε αυτό το Συνέδριο, οι οποίες δεν έκαναν το παραμικρό όταν καταγγέλθηκαν οι οπλοφόροι-μπράβοι.

Καλούμε όλα τα σωματεία και την εργατική τάξη του νομού μας, να κόψουν την όρεξη όσων θέλουν να μετατρέψουν το εργατικό κίνημα σε παράρτημα του ΣΕΒ, των εφοπλιστών, των μεγαλοξενοδόχων, των μεγαλοεμπόρων και τραπεζιτών.

Καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση στα δικά μας χέρια. Η οργάνωσή στα σωματεία, η συμμετοχή στις λειτουργίες και τη δράση τους είναι απάντηση στη σαπίλα που θέλουν οι εργατοπατέρες. Να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να παλέψουν, πετώντας από μέσα τους ανθρώπους της εργοδοσίας και της κάθε κυβέρνησης, αυτούς που υπονομεύουν καθημερινά τα εργατικά συμφέροντα. Είναι αυτοί που ξεπουλάνε τις εργατικές διεκδικήσεις και ανάγκες, που συμμετέχουν σε στημένους «κοινωνικούς διαλόγους», που στηρίζουν τα συμφέροντα της μεγαλοεργοδοσίας καλώντας τους εργαζόμενους να μπουν στη λογική του μικρότερου κακού, αυτοί που λένε ότι οι «απεργίες ξόφλησαν», που καλούν τους εργαζόμενους να υπομένουν τα δεινά των αντιλαϊκών μέτρων, της φτώχειας, της απληρωσιάς, της ανασφάλιστης εργασίας, των ανύπαρκτων ΣΣΕ.

Καλούμε τους εργαζόμενους να δυναμώσουν το ταξικό κίνημα, τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ παντού! Όλους αυτούς που τους ξέρουν από τις περιοδείες στο χώρο δουλειάς. Όλους αυτούς που δεν ανέχονται το «δεν βαριέσαι», το «ωχ αδερφέ» και το «δεν αλλάζει τίποτα», αλλά αντίθετα μπαίνουν στην πρώτη γραμμή της διεκδίκησης και του αγώνα για να πάρουμε πίσω όσα μας έκλεψαν, για να διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν!

Με την οργάνωση και τον ταξικό αγώνα μας όλα μπορούμε να τ’ αλλάξουμε και να φέρουμε τον κόσμο πάνω – κάτω !

ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ – ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ

Έξω οι

Μαϊμούδες-αντιπρόσωποι

Η Διοίκηση

Αθήνα 24.2.2019

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΟ Συνεδρίο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Οι εργατοπατέρες της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και της ομάδας Βασιλόπουλου-ΣΥΡΙΖΑ, διέλυσαν σήμερα το μεσημέρι το Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Αντί για Συνέδριο αντιπροσώπων, εκλεγμένων από πραγματικούς εργαζόμενους που ήρθαν από όλη τη χώρα για να συζητήσουν τα προβλήματα των εργαζομένων και την οργάνωση της πάλης τους, τα στελέχη της εργοδοσίας που παρίσταναν τους εκλεγμένους εργαζόμενους, όχι μόνο προσπάθησαν να νομιμοποιήσουν νόθους αντιπρόσωπους, αλλά προσπάθησαν να τους επιβάλλουν με επιστράτευση ένοπλων μπράβων, ανθρώπων της νύχτας και ποινικούς, οι οποίοι δεν δίστασαν να χτυπήσουν αντιπροσώπους Συνδικάτων.

Τεράστιες είναι και οι ευθύνες της κυβέρνησης, που μετά την παρουσία των ΜΑΤ στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης και του ασφαλίτη μέσα στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, επιστράτευσαν αστυνομικές δυνάμεις και σε αυτό το Συνέδριο, οι οποίες μάλιστα δεν έκαναν το παραμικρό όταν καταγγέλθηκαν οι οπλοφόροι-μπράβοι.

Σωματεία και εργαζόμενοι έδωσαν για δυο μέρες τη μάχη ενάντια στην απροκάλυπτη ανάμειξη της μεγαλοεργοδοσίας στις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων, απαιτώντας την πραγματοποίηση Συνεδρίου των εργαζομένων και όχι των εργοδοτών, με επίκεντρο τα προβλήματα των εργαζομένων.

Τέτοιο Συνέδριο δεν ήταν στις προθέσεις όλων όσων το προηγούμενο διάστημα έβαλαν την ίδια την εργοδοσία μέσα στα σωματεία, με διευθυντικά στελέχη όχι μονάχα να «σέρνουν» στην κάλπη εργαζόμενους, αλλά να εκλέγονται και οι ίδιοι αντιπρόσωποι και μέλη διοικητικών συμβουλίων. Δεν πτοούνται ούτε από το αποτέλεσμα των εκφυλιστικών πρακτικών που ζέχνουν, όπως και τα κόμματα, οι πολιτικές δυνάμεις που τους στηρίζουν. Δεν τους καίγεται καρφάκι αν οι  μεθοδεύσεις τους απομακρύνουν τους εργαζόμενους από την οργανωμένη δράση.

Το Συνέδριο που επεδίωξαν να γίνει είχε μόνο στόχο να βάλουν «το λύκο να φυλάει τα πρόβατα». Δεν τους αρκεί πλέον ούτε η στήριξη μιας αντεργατικής πολιτικής που μεγαλώνει την εκμετάλλευση των εργαζομένων και τα κέρδη του κεφαλαίου. Θέλουν τα ίδια τα αφεντικά μέσα στις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Γι’ αυτό και πολλοί από τους εργατοπατέρες των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ έχουν οι ίδιοι πιάσει στασίδι, είναι κι οι ίδιοι εργοδότες, εκπρόσωποι Δ.Σ. ανωνύμων εταιρειών.

Η κατάσταση είναι πλέον στα χέρια των ίδιων των εργαζόμενων, που η συμμετοχή τους στα σωματεία αποτελεί απόφαση τους κι όχι προϊόν εργοδοτικών πιέσεων, εκβιασμών και απειλών.

Καλούμε όλα τα Συνδικάτα, την εργατική τάξη της χώρας, να κόψει την όρεξη όσων θέλουν να μετατρέψουν το εργατικό κίνημα σε παράρτημα του ΣΕΒ, των εφοπλιστών, των μεγαλοξενοδόχων, των μεγαλοεμπόρων και τραπεζιτών.

Το ΠΑΜΕ έχει ήδη καλέσει όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις σε συναγερμό!

Οι εργαζόμενοι μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να παλέψουν, πετώντας από πάνω τους ανθρώπους της εργοδοσίας και του κράτους της, αυτούς που υπονομεύουν καθημερινά τα εργατικά συμφέροντα.

Η συζήτηση που γίνεται ήδη μέσα στους χώρους δουλειάς για το ρόλο των εργατοπατέρων σε ΓΣΕΕ και μια σειρά Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα που ελέγχουν με τη στήριξη της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, χρειάζεται το επόμενο διάστημα να φτάσει παντού!

Μπροστά στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και οργανώνονται περιοδείες, συσκέψεις και συνελεύσεις στην Καλαμάτα αλλά και σε άλλες περιοχές.

  • Την Τρίτη 26 Φλεβάρη το πρωί θα γίνουν περιοδείες στους εργαζόμενους στο Δημαρχείο Καλαμάτας και στις 11 πμ θα πραγματοποιηθεί Συνέντευξη Τύπου του ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.
  • Την Τετάρτη 27 Φλεβάρη θα γίνουν περιοδείες σε εμπορικά καταστήματα.
  • Την Πέμπτη 28 Φλεβάρη θα γίνουν περιοδείες στα καταστήματα των Τραπεζών.
  • Την 1η Μάρτη θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση των σωματείων με θέμα: «Συνέδριο ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα – Η ανάγκη ανασύνταξης του εργατικού κινήματος και η αλλαγή συσχετισμών – Οι θέσεις του ΠΑΜΕ»

Στις 14 Μάρτη όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Καλαμάτα!

Το ΠΑΜΕ καλεί την ημέρα έναρξης του 37ου Συνεδρίου

σε συγκέντρωση έξω από το χώρο που θα πραγματοποιηθεί το Συνέδριο

Να επικρατήσει παντού το σύνθημα:

ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ – ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

Έξω οι

Μαϊμούδες-αντιπρόσωποι

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue