Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΠεριφέρεια Β.Αιγαίου Συνάντηση της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Συνάντηση της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

by ikariaki.gr
2 views

Μέτρα για τη στήριξη των κτηνοτρόφων ζήτησε η Περιφερειάρχης από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

 

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου, συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας κ. Κώστα Αδαμίδη, συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλη Αποστόλου στο γραφείο του στην Αθήνα.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η κα. Καλογήρου αρχικά έθεσε την άμεση ανάγκη στήριξης με σειρά μέτρων των κτηνοτρόφων της Λέσβου. Ειδικότερα, επικεντρώθηκε στο θέμα της κατάργησης της καραντίνας στο νησί της Λέσβου λόγω του καταρροϊκού πυρετού που είχε παρουσιαστεί τα προηγούμενα χρόνια, επισημαίνοντας ότι η άρση των απαγορεύσεων θα δημιουργήσει προϋποθέσεις ανάπτυξης της κτηνοτροφίας στο νησί.

 

Η Περιφερειάρχης ζήτησε, επίσης, την άρση της απαγόρευσης μετακίνησης ζώντων ζώων προς σφαγή, γεγονός που όπως είπε θα οδηγήσει στην άνοδο των τιμών παραγωγού, καθώς και την ειδική αποζημίωση των κτηνοτρόφων της Λέσβου που υπέστησαν μεγάλη μείωση στα εισοδήματά τους ως αποτέλεσμα του περιορισμού των αγοροπωλησιών των ζώων και της μεγάλης μείωσης των τιμών του γάλακτος.

Επιπρόσθετα, κάλεσε την ηγεσία του Υπουργείου να εξετάσει τη δυνατότητα, ειδικά για τη φετινή περίοδο, επιδότησης του γάλακτος που μεταποιείται εκτός Λέσβου και που εξαιρείται του Προγράμματος στήριξης μικρών νησιών.

banner

 

Τέλος, η Περιφερειάρχης, δεδομένης της σημασίας ολοκλήρωσης του φράγματος Κόρης Γεφύρι για το νησί της Χίου, έθεσε το θέμα της απάντησης που εκκρεμεί από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου να προχωρήσει το έργο της αντικατάστασης του δικτύου μεταφοράς νερού από το φράγμα ως την περιοχή της Ψαρόπετρας συνολικού μήκους 1100 μέτρων.

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue