Home Εκπαίδευση Συμπληρωματική στάση εργασίας εκπαιδευτικών 28 & 29 Μαρτίου, Συγκέντρωση Τετάρτη 29/3 στον Εύδηλο

Συμπληρωματική στάση εργασίας εκπαιδευτικών 28 & 29 Μαρτίου, Συγκέντρωση Τετάρτη 29/3 στον Εύδηλο

by ikariaki.gr
9 views

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΙΚΑΡΙΑΣ – ΦΟΥΡΝΩΝ

[email protected]

τηλ. 6978251145

Α.Π.:   , 27/3/2017

 

ΠΡΟΣ:

Μέλη του Συλλόγου

banner

Δ/νση Π.Ε Σάμου

Περιφ. Δ/νση Εκπ/σης Β. Αιγαίου

Υπουργείο Παιδείας

ΜΜΕ

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 29/3/2017, ΣΤΙΣ 11:00, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΥΔΗΛΟΥ

 

ΟΧΙ  στη νέα τροπολογία του Υπουργείου

η προσπάθεια καλλιέργειας εμφυλιακού κλίματος δεν θα μας αγγίξει

 

Για ακόμη μια φορά νομοθετική ρύθμιση για μηδενικές προσλήψεις στη διετία 2017-2018 και 2018-2019 και για τις προσλήψεις αναπληρωτών και μάλιστα της ειδικής αγωγής έρχεται να κατατεθεί σε Νομοσχέδιο που δεν αφορά  το υπουργείο παιδείας. Με τον πιο σαφή τρόπο δηλώνεται ρητά, στην αιτιολογική έκθεση της εν λόγω τροπολογίας – ντροπολογίας που «στριμώχτηκε» στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών, ότι για την πρόσληψη αναπληρωτών  «οι ισχύοντες δημοσιονομικοί περιορισμοί καθιστούν αδύνατο κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα τον διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση». Πρόκειται για ομολογία παντελούς απουσίας πρόθεσης και σχεδιασμού για την πραγματοποίηση των χιλιάδων μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών που έχει απόλυτη ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση.

       Οι 2.500 πολυδιαφημιζόμενοι διορισμοί στο δημόσιο δεν προγραμματίζονται για την εκπαίδευση και αυτό δεν μας ξαφνιάζει καθώς είναι ξεκάθαρο ότι αποτελεί πολιτική επιλογή η μείωση του εκπαιδευτικού προσωπικού και η παγίωση ελαστικών μορφών εργασίας. Ελαστικών μορφών που έρχεται να επιβλέψει ο ΑΣΕΠ για να πάρουν “αέρα κύρους και αξιοπιστίας”.

       Στο περιβάλλον αυτό των μηδενικών μόνιμων διορισμών η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, στηριγμένη στις απαράδεκτες ρυθμίσεις του Ν.4415/2016, εξισώνει, ουσιαστικά, τον βασικό τίτλο σπουδών στην Ειδική Αγωγή με μεταπτυχιακές ή/και διδακτορικές σπουδές στην Ειδική Αγωγή ή με σεμινάρια 400 ωρών, αφού δημιουργεί δύο πίνακες, έναν κύριο στον οποίο συμπεριλαμβάνονται και αναπληρωτές με διδακτορικό/μεταπτυχιακό/μόνο προϋπηρεσία χωρίς σπουδές στην ΕΑΕ, και έναν επικουρικό στον οποίο εντάσσονται αναπληρωτές με σεμινάριο 400ωρών, προϋπηρεσία σε ΕΑΕ ενός διδακτικού έτους καθώς και οι γονείς παιδιών με 67% αναπηρία χωρίς σπουδές στην Ε.Α.Ε. Επίσης προβλέπεται η  αλλαγή στην κατάταξη των αναπληρωτών ΕΑΕ οποιαδήποτε στιγμή μέσα από απόφαση υπουργού και κατόπιν εισήγησης της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής ελέω “ιδιαίτερων συνθηκών στην ΕΑΕ”.

    Όλα τα παραπάνω είναι ενδεικτικά της γενικής κατεύθυνσης που επιδιώκει οποιαδήποτε πλεονάζουσα ώρα εκπαιδευτικών και γενικής αγωγής να μπορεί να γίνει «μπάλωμα» για τις ακάλυπτες ανάγκες της ειδικής αγωγής και αποδεικνύουν ξεκάθαρα την παγιωμένη προσπάθεια απαξίωσης της Ειδικής Εκπαίδευσης και την αναλγησία των κυβερνούντων σε σχέση με το ευαίσθητο κομμάτι των μαθητών με αναπηρία ή με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
Η Ειδική Αγωγή δεν είναι χώρος για πειραματισμούς. Βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια στο περιθώριο και οι δομές της υποστελεχώνονται και υποβαθμίζονται διαρκώς και κάθε προσπάθεια δημιουργίας εμφυλιακού κλίματος στην εκπαιδευτική κοινότητα θα μας βρίσκει πάντα απέναντι.

 

 

 Απαιτούμε:

 

  • Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη των χιλιάδων κενών που υπάρχουν στην εκπαίδευση..
  • όχι στην υποβάθμιση της ειδικής αγωγής
  • Άμεση απόσυρση της τροπολογίας “της ντροπής”

 

 

 

      Στα πλαίσια της στάσης εργασίας της ΔΟΕ (11π.μ.-2μ.μ. για την Τρίτη 28/3  και  την Τετάρτη 29/3) προκηρύσσουμε και εμείς συμπληρωματική διευκολυντική στάση εργασίας (στις 8 – 11π.μ. για το πρωινό και 1 – 4μ.μ για το ολοήμερο) την Τρίτη 28/3 και την Τετάρτη 29/3 για όσους μπορούν να πάνε στην κινητοποίηση στην Αθήνα. Οι υπόλοιποι καλείστε την Τετάρτη 29/3 στις 11π.μ. στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Συλλόγου Εκπ/κών ΠΕ Ικαρίας – Φούρνων στην πλατεία του Ευδήλου.

 

    Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στις κινητοποιήσεις του εκπαιδευτικού κινήματος    

 

 

 

 

    

 

Ο Πρόεδρος                                                                              Η Γραμματέας

 

 

Κανδήλας Βάϊος                                                                 Ευστρατουδάκη Λεμονιά

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue