Home ΠολιτισμόςΜουσική Συμμετοχή του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ στη Γιορτή Τρύγου και Μουσταλευριάς

Συμμετοχή του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ στη Γιορτή Τρύγου και Μουσταλευριάς

by ikariaki.gr
19 views

Χορευτικός Όμιλος Σάμου  
ΧΟΡ.Ο.Σ

 

 

 

Θέμα: «Συμμετοχή του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ στη Γιορτή Τρύγου και Μουσταλευριάς της έκθεσης τοπικών προϊόντων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου»

Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ συμμετείχε με δρώμενο και χορούς στη ‘Γιορτή Τρύγου και Μουσταλευρίας’ την πρώτη ημέρα της έκθεσης των τοπικών προϊόντων που υλοποίησε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με την υποστήριξη της Ε.Ο.Σ.Σ. την Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018, στον παραλιακό δρόμο της πόλεως Σάμου.

banner

Μέλη του ΧΟΡ.Ο.Σ μαζί με χορευτές από τον Πολιτιστικό Σύλλογο ΄Καπετάν Λαχανά’ παρουσίασαν από κοινού δρώμενο αναβίωσης του τρύγου, πατώντας στη συνέχεια τα σταφύλια για την παραγωγή μούστου σε ένα μεγάλο πατητήρι που στήθηκε για αυτό τον σκοπό.

Στη συνέχεια σε κοινό κύκλο χορευτές και από τους δύο φορείς παρουσίασαν δύο σαμιώτικους χορούς, ενώ στο τέλος της αναπαράστασης πρόσφεραν σε όλο τον κόσμο δωρεάν την παραδοσιακή μουσταλευριά που έφτιαξαν οι γυναίκες τόσο του Χορευτικού Ομίλου Σάμου όσο και του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαθέος.

Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ θέλει να ευχαριστήσει θερμά τις κυρίες Ευτυχία Ευαγγέλου και Ελένη Βακρά που με προσωπικό κόπο παρασκεύασαν εκατοντάδες κυπελάκια παραδοσιακής μουσταλευριάς. Συγχαρητήρια αξίζουν και στις γυναίκες του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαθέος για την αντίστοιχη προσπάθεια.

Η συνύπαρξη χορευτών και δασκάλων και των δύο φορέων τόσο στο δρώμενο όσο και στους χορούς αποδεικνύει για μία ακόμη φορά πως «ο ΧΟΡ.Ο.Σ ενώνει», κάτι που από την πρώτη ημέρα ίδρυσης του Χορευτικού Ομίλου Σάμου έχει ειπωθεί και έχει αποδειχθεί ότι εφαρμόζεται.

Ας δούμε στο άμεσο μέλλον και άλλες τέτοιες όμορφες συνεργασίες.

Εκ του Δ.Σ.

του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue