Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΠεριφέρεια Β.Αιγαίου Συμμετοχή της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου σε ειδική συνεδρίαση της CPMR

Συμμετοχή της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου σε ειδική συνεδρίαση της CPMR

by ikariaki.gr
8 views

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου και πρόεδρος της Επιτροπής Βαλκανίων και Ευξείνου Πόντου της CPMR κα. Χριστιάνα Καλογήρου, βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη όπου η Επιτροπή της CPMR διοργανώνει από κοινού με τον Οργανισμό για την Οικονομική Συνεργασία Ευξείνου Πόντου (BSEC), Ειδική Συνεδρίαση για την ενίσχυση της συνεργασίας σε προγράμματα σχετικά με την ευρύτερη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

Στην Ειδική Συνεδρίαση μετείχαν εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής  Επιτροπής, Φορέων και  Περιφερειών από τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Τουρκία, τη Γεωργία, τη Ρωσία, την Ουκρανία, τη Μολδαβία, την Ιταλία και το Αζερμπαϊτζάν.

Καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες, η κα. Καλογήρου, αναφέρθηκε στους στενούς ιστορικούς και οικονομικούς δεσμούς του Βορείου Αιγαίου με τον Εύξεινο Πόντο και το ενδιαφέρον της ώστε αυτοί οι δεσμοί να αναπτυχθούν περαιτέρω σε τομείς όπως ο τουρισμός, τα αγροτικά θέματα και οι θαλάσσιες υποθέσεις.

Κάνοντας απολογισμό δράσης της Επιτροπής Βαλκανίων και Ευξείνου Πόντου της CPMR, η Περιφερειάρχης υποστήριξε ότι η παρουσία της Επιτροπής ενισχύθηκε συμμετέχοντας στις δράσεις της CPMR, ενώ αναβαθμίστηκε και η συνεργασία μεταξύ των μελών της σε προγράμματα προς όφελος των πολιτών της περιοχής.

«Αυτούς τους στόχους τους υλοποιούμε σε συνεργασία με τους εκπροσώπους μας στις Βρυξέλλες και τη Γραμματεία της CPMR, καθώς ενισχύουμε την παρουσία μας στα κέντρα λήψης αποφάσεων, προωθώντας τα θέματα που ενδιαφέρουν τις Περιφέρειες μας», επεσήμανε η κα. Καλογήρου.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η Ειδική Συνεδρίαση στην Κωνσταντινούπολη, καθώς στοχεύει στη δημιουργία συνεργασιών στους τομείς του τουρισμού, της αλιείας και της ιχθυοκαλλιέργειας και της συνεργασίας στην έρευνα και καινοτομία στη Θάλασσα.

 

banner

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue