Home ΚοινωνίαΕλλάδα Συμμετοχή στην απεργία της 1ης Μάη 2017

Συμμετοχή στην απεργία της 1ης Μάη 2017

by ikariaki.gr
2 views

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΕΗ-ΚΗΕ

(Ε.ΤΕ/ΔΕΗ-ΚΗΕ)

   ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΑΜΟΥ -ΙΚΑΡΙΑΣ

Άγιος Κήρυκος Ικαρίας, 83300

Τηλ: 6947945512,6977044429

Φαξ: 22750.22563/22258

e-mail: [email protected]

 

Αρ. πρωτ. 10                                                                 Ικαρία 25/4/2017


 

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2017

 

Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών

για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά!

Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά, οργανώνοντας εδώ και τώρα την πάλη μας για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας!

banner

Κυβέρνηση- ΕΕ ΔΝΤ- μαζί με τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, έχουν συμφωνήσει και απαιτούν κιόλας την ανοχή & συνενοχή των εργαζομένων για:  την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, νέα μείωση μισθών και μεροκάματων, νέα άγρια φοροληστεία με την μείωση του αφορολόγητου, νέα επιδρομή στις συντάξεις & το εφαπαξ, περιορισμό και απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης, θεσμοθέτηση της ανταπεργίας για τους εργοδότες, πλειστηριασμούς για τα σπίτια του λαού, ενεργοποίηση αυτόματου κόφτη για τις κοινωνικές παροχές σε υγεία,πρόνοια, παιδεία, γενικό ξεπούλημα ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ-ΑΔΜΗΕ.

Οργανώνουμε την πάλη μας ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, τη συμμετοχή της χώρας μας στους σχεδιασμούς και τις επεμβάσεις, για την απομάκρυνση των ξένων στρατιωτικών βάσεων & την έξοδο της Ελλάδας από τη δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ που σπέρνει ανά τον κόσμο πολέμους και δυστυχία.

Δεν θα ματώσουμε για τα κέρδη τους στην ειρήνη

Δεν θα γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους στον πόλεμο!

 

Οι εργαζόμενοι δε θα περιμένουμε τη σφαγή μας με σταυρωμένα τα χέρια. Με αισιοδοξία και πίστη στο δίκιο μας μπορούμε να γυρίσουμε μπροστά τον τροχό της ιστορίας, να καταργήσουμε τις εκμεταλλευτικές σχέσεις παραγωγής, να απαλλάξουμε την κοινωνία από την εκμετάλλευση, τις κρίσεις και τον πόλεμο.

Διεκδικούμε ενέργεια ως κοινωνικό αγαθό, μέσα από έναν ενιαίο φορέα ενέργειας, με κριτήριο παραγωγής- μεταφοράς- διανομής, την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων και του λαού και όχι το επιχειρηματικό κέρδος.

 

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ της ΔΕΗ. Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ να αποτελεί λαϊκή περιουσία & να εξυπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες .ΡΕΥΜΑ ΦΤΗΝΟ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΛΑΟ.

 

ΖΗΤΩ Η 1η ΜΑΗ, ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ                                                      ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΑΣ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στις ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ της ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ:

                          ΣΑΜΟΣ: 10π.μ. στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΙΚΑΡΙΑ: 12 το μεσημέρι στην πλατεία ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ

Τ.Δ.Ε ΣΑΜΟΥ – ΙΚΑΡΙΑΣ

 

 

 

 

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ

 

                                                   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

             Όλοι στην  ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

                                   στην πλατεία ΑΓ ΚΗΡΥΚΟΥ ΣΤΙΣ 12 το μεσημέρι

 

Συνάδελφοι/σες

Κυβέρνηση, Ε.Ε ,Δ.Ν.Τ. μαζί με τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο ετοιμάζουν και νέο πακέτο μέτρων ενόψει της δεύτερης αξιολόγησης.

Πετσοκόβουν μισθούς και συντάξεις. Απελευθερώνουν τις απολύσεις. Καταργούν το δικαίωμα μας να αγωνιζόμαστε. Ιδιωτικοποιούν  μια σειρά υπηρεσίες και την ενέργεια.

Και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό.

Ειδικά στους δήμους βρίσκονται σε εξέλιξη μια σειρά αναδιαρθρώσεις στα πλαίσια του αντιλαϊκού Καλλικράτη. Η σημερινή κυβέρνηση επιδιώκει να μετατραπούν οι δήμοι σε ένα φοροεισπρακτικό μηχανισμό που θα έχει σαν στόχο την εξυπηρέτηση των κερδών μεγάλων ομίλων και όχι τα συμφέροντα της λαϊκής οικογένειας. Παράλληλα η κυβέρνηση προχωράει στην αξιολόγηση, τη στοχοθεσία αλλά και τη κινητικότητα συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων, επιδιώκοντας το «χτίσιμο» του αστικού κράτους, ώστε αυτό να γίνει πιο αποτελεσματικό στην υπηρεσία της καπιταλιστικής ανάπτυξης και αυταρχικό απέναντι στο εργατικό κίνημα και τους λαϊκούς αγώνες. Αυτό εννοούν κυβέρνηση και κόμματα του ευρομονόδρομου όταν μιλάνε για «νοικοκύρεμα» τους κράτους.

Σ’ αυτό το σύστημα της μισθωτής σκλαβιάς που ζούμε ενάντια στο οποίο έχουν δοθεί ηρωικοί αγώνες από την εργατική τάξη όλων των χωρών , σήμερα για να αντιμετωπίσει την κρίση του , ορμάει ξανά με τον πιο βάρβαρο τρόπο απέναντι στους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες , θέλει την πιο άγρια εκμετάλλευση και καταστολή των λαών , αναζητάει περισσότερη ανθρώπινη σάρκα για να τραφεί ,προκαλεί νέες σφαγές και πολέμους ξαναμοιράζοντας τη λεία. Μόνιμα θύματα οι λαοί που υποφέρουν στο δρόμο της μετανάστευσης και της προσφυγιάς. Εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες είναι όμηροι στα νύχια των ιμπεριαλιστών.  Όσοι απ’ αυτούς γλυτώσουν από τον θάνατο βιώνουν την καταστολή ,την άγρια εκμετάλλευση των αφεντικών ,το ρατσιστικό και φασιστικό μίσος

Συνάδελφοι/σες

Τιμή στην Εργατική Πρωτομαγιά και τους νεκρούς της τάξης μας δεν μπορεί να είναι μια τυπική επετειακή  εκδήλωση.

  • Δυναμώνουμε την οργάνωσή μας, την ταξική ενότητά μας, την εργατική αλληλεγγύη. Αυτά είναι τα δικά μας όπλα!
  • Παλεύουμε για δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα στη βάση των σύγχρονων αναγκών μας!
  • Καμιά συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και σε όσες ετοιμάζονται, έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο!
  • Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες. Απομόνωση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής.

      

                    ΖΗΤΩ Η  ΕΡΓΑΤΙΚΉ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ       ΖΗΤΩ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ                               

 

Με τους  εργαζόμενους όλων των χωρών για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους , προσφυγιά.

 

ΤΟ  ΔΣ

Ικαρία  25/4/2017

 

 

 

ΑΔΕΔΥ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΑΜΟΥ                                       ΣΑΜΟΣ 23/4/2017

1 Μάη 2017

Όλοι και όλες στις πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις.

Στη Σάμο 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο

Στην Ικαρία 12:00 στον Άγιο Κήρυκο

Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά, τους χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους που πάλεψαν σκληρά με τα αφεντικά και το κράτος τους σε όλο τον κόσμο για τις μεγάλες κατακτήσεις του 20ου αιώνα, οργανώνοντας εδώ και τώρα την πάλη των εργαζόμενων με μοναδικό κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας! Συνεχίζουμε τις αγωνιστικές παραδόσεις του κινήματος μας, βαδίζουμε τον ίδιο δρόμο που χαράχτηκε από το Σικάγο του 1886 ως τη Θεσσαλονίκη του 1936 και την Καισαριανή του 1944, μέχρι τις μέρες μας!

Το δρόμο της πάλης και των κατακτήσεων από το 8ωρο και τη σταθερή δουλειά με δικαιώματα, την κοινωνική ασφάλιση, μέχρι την παιδεία, την υγεία, τις συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίεςm, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις.

Σήμερα που η επιστημονική και η τεχνολογική πρόοδο στην παραγωγή έχουν δημιουργήσει τέτοιες δυνατότητες, όσο ποτέ άλλοτε να ζει ο άνθρωπος μια ευτυχισμένη ζωή, να ικανοποιούνται οι ανάγκες του, στη χώρα μας υπάρχουν πάνω από 1,5 εκ. άνεργοι, ενώ στην ΕΕ πάνω από 18 εκ. άνθρωποι που αναζητούν τροφή στα σκουπίδια! Αυτό είναι το σύστημα της μισθωτής σκλαβιάς – ενάντια στο οποίο έχουν δοθεί ηρωικοί αγώνες από την εργατική τάξη όλων των χωρών-που τώρα, για να αντιμετωπίσει την κρίση του, ορμάει ξανά και με τον πιο βάρβαρο τρόπο απέναντι στους εργάτες και τα λαϊκά στρώματα. Θέλει την πιο άγρια εκμετάλλευση των λαών, αναζητάει περισσότερη ανθρώπινη σάρκα για να τραφεί, προκαλεί νέες σφαγές, πολέμους για να ξαναμοιράσει τη λεία.

Παλεύουμε:

– Ενάντια σε νέα και παλιά αντεργατικά αντιλαϊκά μέτρα.

– Κατάργηση κάθε μορφές ελαστικών σχέσεων εργασίας μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους.

– Στελέχωση όλων των Δημόσιων Υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό

– Να καταργηθεί όλο το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο για την «αξιολόγηση» και την κινητικότητα στο δημόσιο. Όλοι και όλες στον αγώνα «αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα».

– Καμία συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους εκτός συνόρων. Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ

– Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια.

– Αγώνας ενάντια στον εθνικισμό, το ρατσισμό, το σωβινισμό

– Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, στους μετανάστες, αλληλεγγύη σε όλους τους λαούς.

 

Η εκτελεστική γραμματεία

Νομαρχιακό τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ

 

 

 

 

 

Κάλεσμα Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων για Πρωτομαγιά

Αγρότες – αγρότισσες

 Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά οργανώνοντας την πάλη μας ενάντια στο ξεκλήρισμα, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

  Όλοι στις πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες που οργανώνουν ταξικά προσανατολισμένες συνδικαλιστικές εργατικές οργανώσεις που στήριξαν και στηρίζουν τον αγώνα μας (ΠΑΜΕ).

 Μαζί με τους συμμάχους μας στους αγώνες, τους εργατοϋπάλληλους και τα άλλα λαϊκά στρώματα διαδηλώσουμε ενάντια στην πολιτική που χτυπάει αλύπητα το φτωχό λαό για να εξασφαλίζει μεγάλα κέρδη σε μια χούφτα μονοπώλια, ντόπια και ξένα.

 Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά και τα άλλα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, έχουν συμφωνήσει με τους «θεσμούς», την ΕΕ και το ΔΝΤ, για τα νέα αντιλαϊκά μέτρα και με εκβιασμούς κι απειλές ζητούν την ανοχή μας.

 Αυτά τα νέα μέτρα πλήττουν άγρια τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, όπως όλο το φτωχό λαό. Το πετσόκομα του αφορολόγητου, που κατακτήσαμε με τον σκληρό αγώνα μας στα μπλόκα, οι νέες δραστικές μειώσεις στις συντάξεις κι όλα τα άλλα που συμφωνήθηκαν στα πλαίσια της διαβόητης «αξιολόγησης», θ’ αυξήσουν κι άλλο την ανέχεια και τη φτώχεια στον αγροτικό κόσμο, θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο τη ζωή μας στα χωριά.

 

Αγρότες – αγρότισσες

 

Όλοι στον αγώνα για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά!

 

 Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μπλέκει τη χώρα μας βαθύτερα σε επικίνδυνους και αιματηρούς σχεδιασμούς. Δίνει βάσεις, αεροδρόμια και λιμάνια, στους φονιάδες των λαών. Έφερε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο δήθεν για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών, σχεδιάζει την επέκταση των βάσεών του, παίρνει ενεργά μέρος σε 13 Νατοϊκές επεμβάσεις στα Βαλκάνια και την Αφρική, πληρώνει 4 δισ. ευρώ, (το 2% του ΑΕΠ), στο ΝΑΤΟ, όσο ακριβώς οι νέες αιματηρές περικοπές που συμφώνησε με Ε.Ε και ΔΝΤ.

 Οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι δεν είμαστε διατεθειμένοι να  ματώνουμε για τα κέρδη των μονοπωλίων στην ειρήνη και στους πολέμους τους!

 Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους πολεμικούς σχεδιασμούς. Να γυρίσουν πίσω οι ελληνικές στρατιωτικές αποστολές. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα.
  • Όχι πολεμικές δαπάνες για το ΝΑΤΟ, αλλά για τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Όχι στην αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.
  • Όχι στο εθνικιστικό μίσος. Απομόνωση της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής
  • Να κλείσουν οι ΝΑΤΟΪΚΕΣ και ξένες βάσεις.

 

Αγρότες – αγρότισσες

Συνεχίζουμε την πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων την ΚΑΠ, την ΕΕ, το ΔΝΤ,  που οδηγεί στη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λιγότερα χέρια, ξεκληρίζοντας εκατοντάδες μικρομεσαίους παραγωγούς. Ενάντια στους μονοπωλιακούς ομίλους που εκμεταλλεύονται τον μόχθο μας για να αυγαταίνουν τα κέρδη τους.

 Παλεύουμε για μια εντελώς διαφορετική αγροτική ανάπτυξη στη χώρα μας που θα διασφαλίζει ικανοποιητικό εισόδημα στον μικρομεσαίο αγροτοκτηνοτρόφο και καλύτερη ζωή στο χωριό, επαρκή, φτηνά και ποιοτικά προϊόντα για τον ελληνικό λαό.

 Δύναμη και προοπτική στην πάλη μας δίνει η κοινή μας δράση με τους εργατοϋπάλληλους και τα αλλα λαϊκά στρώματα. Ανοίγει το δρόμο για ανατροπή της πολιτικής και της ανάπτυξης που μας ξεκληρίζει.

 Κολίγοι στον 21ο αιώνα δεν θα γινουμε   .

 Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας!

Δυναμώνουμε τους αγώνες μας! Πιο μαζικά, πιο δυναμικά στο δρόμο της αντεπίθεσης!

 ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue