Home ΚοινωνίαΕλλάδα Συζητώντας με τον Ηλία Φουντούλη

Συζητώντας με τον Ηλία Φουντούλη

by ikariaki.gr
58 views

Table of Contents

Από :  Ρούλα Βαθίστα
Ο Ηλίας Φουντούλης, γνωστός για τα αστεία και τα λογοπαίγνια του, είναι ένας από τους πιο αγαπητούς και σίγουρα πολυάσχολους κωμικούς, που ελάχιστοι δεν γνωρίζουν. Μέσα από την συνέντευξη μας συστήνεται και μας κάνει δώρο ένα κλασικό του λογοπαίγνιο.

Τον πετύχαμε ως καλεσμένο στην stand up παράσταση του Στέλιου Ανατολίτη «Μάχες με νεράιδες» στο θέατρο Eliart. Χαλαρός, ευδιάθετος, μας χάρισε άπλετο γέλιο με το χιούμορ και το ταλέντο του. Ο πολυτάλαντος Ηλίας Φουντούλης είναι σίγουρα από τους πιο αγαπητούς κωμικούς που κυκλοφορούν εκεί έξω και ένας άνθρωπος που αξίζει σίγουρα να γνωρίσεις!

  1. Είσαι ένας αρκετά πολυάσχολος άνθρωπος, δεδομένου όλων αυτών που κάνεις τόσο στο YouTube, όσο και στην τηλεόραση. Πώς προλαβαίνεις; Ποια στοιχεία του χαρακτήρα σου σε βοηθούν στο να «αντεπεξέλθεις» στις ασχολίες αυτές;

Μου αρέσει να ασχολούμαι με πολλά πράγματα, γιατί το κάθε ένα από αυτά που κάνω μου προσφέρει κάτι διαφορετικό. Με λίγη οργάνωση μπορείς να τα καταφέρεις σχεδόν όλα και παρόλο που δεν είμαι ιδιαίτερα οργανωτικός, με κάποιο τρόπο (που ακόμα δε ξέρω ποιος είναι) τα καταφέρνω.

  1. YouTube ή τηλεόραση; Τι σε ενοχλεί και τι σου αρέσει περισσότερο σε αυτά τα μέσα;

Η ελευθερία του youtube, η οργάνωση και η εικόνα της τηλεόρασης. Σιγά σιγά όμως οι ρόλοι μπερδεύονται. Το youtube φέρνει πλέον πολύ καλή ποιότητα εικόνας και ήχου και η τηλεόραση αρχίζει και αφήνει λίγες παραπάνω ελευθερίες στους παρουσιαστές.

  1. Θα ήθελες να υλοποιήσεις στο YouTube (ή και στην τηλεόραση) κάποιο project αμιγώς μαγειρικό; Πχ μια οδοιπορική «εκπομπή» με συνταγές από όλη την Ελλάδα; Ή να γράψεις κάποιο βιβλίο μαγειρικής;

Έχω πολλά αμιγώς μαγειρικά projects στο μυαλό μου και ελπίζω να καταφέρω να τα πραγματοποιήσω όλα, είτε στην τηλεόραση είτε στο YouTube. Συγγραφικά δεν είμαι ακόμα έτοιμος για μαγειρική, θα παραμείνω στη λογοτεχνία τρόμου.

  1. Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με την μαγειρική και την κωμωδία δεδομένου ότι είναι δύο εντελώς διαφορετικές ασχολίες; Τι αισθήματα νιώθεις κάνοντας τα;

Η μαγειρική μου άρεσε πάντα, αλλά όταν πήγα να σπουδάσω ως φοιτητής στη Γεωπονία και Ζωική Παραγωγή στο Aberdeen, όπου εκεί έκανα πολλά «πειράματα» και μελέτησα πολύ και πολλά αντικείμενα. Η κωμωδία, επίσης ήταν κάτι που μου άρεσε και προέκυψε στη ζωή μου με έναν συνδυασμό τύχης και ανθρώπων που μου έδειξαν πώς γίνεται σωστά και με βοήθησαν να εξελιχθώ στο αντικείμενο αυτό.

  1. Το μεγαλύτερο προσόν ενός καλού μάγειρα και ενός καλού κωμικού; Ταυτίζονται;

Σε μεγάλο βαθμό υπάρχει η θεωρία του «όλα είναι αντικειμενικά». Αφού αρκετές φορές κάποιος λατρεύει ένα πιάτο που σε άλλους δεν αρέσει, κάποιοι γελάνε με ένα αστείο και κάποιοι δεν το καταλαβαίνουν καν. Οπότε σαν προσόν νομίζω ότι το σημαντικότερο ενός κωμικού και μάγειρα είναι η ειλικρίνεια και στην κωμωδία του και στα πιάτα που ετοιμάζει.

  1. Αγαπημένη κουζίνα με βάση τις χώρες που έχεις επισκεφτεί και γιατί;

Έχω φάει εξαιρετικά στην Τουρκία, γιατί συνδυάζουν απίστευτα κρέας, λαχανικά και μπαχαρικά μαζί με τα αγαπημένα μου σιροπιαστά όλων των ειδών και στην Αργεντινή που χωρίς να έχει τρομερή γαστρονομική παράδοση έχει τα καλύτερα μοσχάρια!

  1. «Κάτι χαμογελάει στις σκιές». Ένα βιβλίο που αγαπήθηκε και τιμήθηκε και με βραβείο στα Public Book Awards. Πώς πήρες την απόφαση να το γράψεις; Να περιμένουμε κάτι άλλο; Αν ναι θα είναι αντίστοιχης θεματολογίας και περιεχομένου;

Έγραφα ιστορίες από μικρός και όταν ήμουν έτοιμος διάλεξα τις αγαπημένες μου από όλα αυτά τα χρόνια συγγραφής και έβγαλα το Κάτι Χαμογελάει Στις Σκιές. Προσπαθώ να ετοιμάσω και το επόμενο κινούμενος στον ίδιο χώρο, τρομακτικό με λίγο μαύρο χιούμορ αν τα καταφέρω.

  1. Είσαι συγγραφέας, κωμικός, μάγειρας ή YouTuber; Θα ήθελα να μου τα κατατάξεις σε μια σειρά και να μου πεις και το γιατί.

Σίγουρα δεν είμαι μάγειρας, ας ξεκινήσουμε από εκεί. Για τα υπόλοιπα δεν ξέρω με ποια σειρά να τα βάλω. Είναι όλα ένας τρόπος έκφρασης για εμένα. Διαφορετικοί μεταξύ τους μεν, αλλά εξίσου σημαντικοί κι όλοι ίσοι.

Στην παράσταση του Στέλιου Ανατολίτη «Μάχες με νεράιδες» στο θέατρο Eliart

 +1 Ένα κλασικό λογοπαίγνιο δώρο:

Ο Ζαχαροπλάστης της γειτονιάς μου, όταν έχει πανσέληνο γίνεται γΛυκάνθρωπος!

Μπορείς να βρεις τον Ηλία Φουντούλη:

 

Αναδημοσίευση από : https://www.beasty-press.com

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue