Home ΚοινωνίαΕλλάδα Στο «φουλ» η μηχανή της εγχώριας τουριστικής βιομηχανίας – Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί

Στο «φουλ» η μηχανή της εγχώριας τουριστικής βιομηχανίας – Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί

by ikariaki.gr
22 views

Στην απόλυτη πληρότητα πλησιάζουν οι δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί στην Ελλάδα, λίγο πριν την ακμή της τουριστικής αιχμής του Αυγούστου.

Σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε το Euro2day.gr μέσω της γνωστής πλατφόρμας online κρατήσεων booking.com για το το διάστημα 15 – 22 Ιουλίου, η πληρότητα στη Μύκονο κινείται ήδη στα επίπεδα του 87%, ενώ στην Σαντορίνη φθάνει το 93%.

Ακολουθούν Χαλκιδική και Κέρκυρα, με την πληρότητα στις δύο περιοχές να διαμορφώνεται αυτή την περίοδο στο 87% και στο 85% αντίστοιχα.

Τα μεγάλα ξενοδοχεία της Ρόδου παρουσιάζουν μια σταθερά υψηλή πληρότητα που κινείται στα επίπεδα του 95%-100% για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η Κρήτη εμφανίζει μια πληρότητα από 65% (Χερσόνησο) μέχρι 83% στα Χανιά.

Πάνω από 0% εμφανίζουν οι βασικοί προορισμοί του Ιονίου, της Δυτικής Στερεάς και Ηπείρου.

Η Ζάκυνθος επιβεβαιώνει την υψηλή φετινή ζήτηση, με την πληρότητα να κινείται στα επίπεδα του 88%, ενώ στην Κεφαλονιά ξεπερνά το 81% και στην Πρέβεζα το 80%. Στα όρια της δυναμικότητάς τους, ωστόσο, φέρονται να κινούνται ήδη τα Σύβοτα Θεσπρωτίας (95%) και η Λευκάδα (90%).

Πελοπόννησος

Μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες στην ευρύτερη περιοχή της Ολυμπίας και της Πύλου αγγίζουν πληρότητες πάνω από 90%. Στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας φέρονται να έχουν διαθέσει τα 3/4 των δωματίων τους ενώ στις ανατολικές ακτές, Μονεμβασιά και Μάνη εμφανίζονται γεμάτες σε ποσοστό 70-75%. Στον δημοφιλή πόλο του Πόρτο Χέλι, η πληρότητα εμφανίζεται να κυμαίνεται στα επίπεδα του 55%, αν και σε γνωστές μονάδες της περιοχής, τα διαθέσιμα δωμάτια είναι ελάχιστα και «αλμυρά».

banner

Κατά τα 3/4 φέρονται να έχουν γεμίσει τα νησιά του Σαρωνικού, με την πληρότητα στην Ύδρα και στο Αγκίστρι να αγγίζει το 85%. Δυσεύρετα εμφανίζονται να είναι τα δωμάτια σε νησιά του Αιγαίου όπως η Σίφνος (πληρότητα 96%), η Μήλος (93%) και τα Κουφονήσια (90%).

Γεμάτες την ίδια στιγμή εμφανίζονται να είναι δύο δημοφιλείς περιοχές όπου οι παραθεριστές φθάνουν με το αυτοκίνητό τους. Πρόκειται για τη Νεάπολη Λακωνίας και την Άφυσσο Μαγνησίας, όπου η πληρότητα φθάνει το 100%.

Τα επίπεδα πληρότητας του 95% εμφανίζονται να αγγίζουν δύο δημοφιλείς προορισμοί της Βόρειας Ελλάδας. Πρόκειται για τη Θάσο και τον Πλαταμώνα, όπου τα επίπεδα πληρότητας φθάνουν στο 92% και 94% αντίστοιχα.

Στις Σποράδες, η Σκιάθος (λόγω και του αεροδρομίου) αγγίζει ήδη πληρότητα πάνω από 90% ενώ η Σκύρος κινείται στα επίπεδα του 84% και η Ικαρία προσεγγίζει το 90%.

Στον αντίποδα, εγκλωβισμένες σε γκρίζα περιοχή χαμηλής ζήτησης παραμένουν νησιά όπως η Χίος και η Μυτιλήνη, όπου η πληρότητα των περιοχών κινείται στα επίπεδα του 50%.

 

 

Αναδημοσίευση από : http://tvxs.gr

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue