Home ΚοινωνίαΑιγαίο Στο Νότιο Αιγαίο οργανώθηκαν… εμείς ακόμη στις συζητήσεις!

Στο Νότιο Αιγαίο οργανώθηκαν… εμείς ακόμη στις συζητήσεις!

by ikariaki.gr
17 views

Μπροστάρης στην προσπάθεια των ομάδων της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων για τη συμμετοχή τους στη Γ’ Εθνική Κατηγορία στο ποδόσφαιρο μπαίνει ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.
Τη στιγμή που εδώ στο νησί μας, μόλις τη Δευτέρα 19 Ιουνίου το βράδυ η ΕΠΣ Χίου είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία του Κανάρη για να συζητήσουν το θέμα της συμμετοχής των πρωταθλητών Χίου στη Γ’ Εθνική και τους τρόπους με τους οποίους η Ένωση θα στηρίξει την ομάδα των Νενήτων, σε άλλες νησιωτικές Ενώσεις ήδη παίρνουν σημαντικές αποφάσεις για τις ομάδες των περιοχών τους!
Την περασμένη Κυριακή 18/6/17 στα γραφεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο έγινε συνάντηση με πρωτοβουλία του Προέδρου της ΕΠΣ Δωδεκανήσου, Παναγιώτη Διακοφώτη, με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο και εκπροσώπους των τριών σωματείων της Ρόδου που μετέχουν στη Γ’ Εθνική Κατηγορία. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν παράγοντες του ΑΣ Ρόδος, του ΓΑΣ Ιάλυσος και του ΓΣ Διαγόρας.
Ο Περιφερειάρχης ανέλαβε πρωτοβουλίες για να εξασφαλίσει οικονομικές μετακινήσεις των ομάδων της Γ’ Εθνικής, τόσο για το Νομό Δωδεκανήσου, όσο και για το Νόμο Κυκλάδων, που θα εκπροσωπηθεί από τον Α.Ο. Σύρου και τον Πανθηραϊκό. Συγκεκριμένα ο κ. Χατζημάρκος γνωστοποίησε στους εκπροσώπους των ομάδων ότι θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με τους υπεύθυνους των αεροπορικών και ναυτιλιακών εταιρειών για να μπορέσει να βρεθεί λύση στο θέμα των μετακινήσεων με πιο φθηνές τιμές στα εισιτήρια ενώ από κοινού με την ΕΠΣ Δωδεκανήσου θα κινηθούν ώστε να βρεθούν χορηγοί για να στηρίξουν την προσπάθεια των τριών ομάδων της Ρόδου στη Γ’ Εθνική, τονίζοντας ότι κάτι ανάλογο θα πράξει και για τα σωματεία του Νομού Κυκλάδων.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΣ Δωδεκανήσου για τη συνάντηση: «Σε άριστο κλίμα ολοκληρώθηκε εχθές Κυριακή 18 Ιουνίου 2017, στα γραφεία της Περιφέρειας, η συνάντηση που είχε προγραμματιστεί από τον Πρόεδρο της ΕΠΣΔ κ. Διακοφώτη Παναγιώτη με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Χατζημάρκο Γεώργιο και  τα Σωματεία της Δύναμης της ΕΠΣΔ, που τη νέα αγωνιστική περίοδο 2017-2018 θα αγωνιστούν στη Γ’ Εθνική Κατηγορία, παρόντες για «ΑΣ ΡΟΔΟΣ» κ. Γιακάι Αυγουστίνος, για «ΓΑΣ ΙΑΛΥΣΟΣ» κ. Χατζηνικήτας Μιχαήλ και για  «ΓΣ ΔΙΑΓΟΡΑΣ» κ. Χρυσοχοΐδης Κωνσταντίνος. Ο Περιφερειάρχης ανέλαβε πρωτοβουλίες για εξασφαλίσει οικονομικές μετακινήσεις των ομάδων της Γ’ Εθνικής, τόσο για το Νομό Δωδεκανήσου, όσο και για το Νομό Κυκλάδων».
Σε ό,τι αφορά τώρα την παρουσία του Κανάρη, στη συνάντηση της ΕΠΣ Χίου με τους ιθύνοντες των πρωταθλητών Χίου αποφασίστηκε να δημιουργηθεί μια κοινή επιτροπή ώστε το επόμενο 10ήμερο να γίνουν συναντήσεις με τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου, τον Δήμαρχο Χίου, τους βουλευτές για να διαπιστωθεί κατά πόσο μπορούν να στηρίξουν τη συμμετοχή του Κανάρη.
Παράλληλα η ΕΠΣ Χίου αποφάσισε να σταλεί επιστολή στην Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ όπου θα ζητάει να υπάρξουν κάποιες δωρεάν μετακινήσεις για τον Κανάρη όπως και για όλες τις νησιωτικές ομάδες καθώς επίσης να υπάρξει πρόβλεψη για μειωμένο εξοδολόγιο σε ό,τι αφορά τη διαιτησία, το οποίο τις περισσότερες φορές φτάνει τα 2000 ευρώ ανά αγώνα!

Ο Γενικός Γραμματέας της ΕΠΣ Χίου, Στρατής Φεργαδιώτης αναμένεται να προχωρήσει στην οριστικοποίηση των ραντεβού με τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου, τον Δήμαρχο Χίου, τους Βουλευτές καθώς και την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών.
Παράλληλα θα γίνει προσπάθεια να υπάρξει και ραντεβού με την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα των νησιωτικών ομάδων του Βορείου Αιγαίου και τη συμμετοχή τους στην Τρίτη Εθνική Κατηγορία, σε ό,τι αφορά το υψηλό κόστος των μετακινήσεων.

 

Αναδημοσίευση από : http://www.alithia.gr

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue