Home ΚοινωνίαΕλλάδα Στην ΕΡΑ για την έρευνα για το προσφυγικό

Στην ΕΡΑ για την έρευνα για το προσφυγικό

by ikariaki.gr
6 views

H έρευνα του Νάσου Μπράτσου για τους Έλληνες πρόσφυγες του Αιγαίου κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, θα είναι το θέμα της εκπομπής ΑΦΥΛΑΧΤΗ ΔΙΑΒΑΣΗ στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας το Σάββατο 26 Αυγούστου 2017, ώρα 12:00-13:00.

Η εκπομπή την οποία επιμελείται και παρουσιάζει ο Θωμάς Σίδερης, έχει τίτλο:  «Αιγαίο, η θάλασσα της προσφυγιάς».

Καλεσμένος στο στούντιο του Πρώτου Προγράμματος, ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ και απόγονος προσφυγικής οικογένειας της συγκεκριμένης περιόδου, Νάσος Μπράτσος, ο οποίος πραγματοποίησε πολύμηνη πρωτότυπη έρευνα που δημοσιεύθηκε σε θεματικούς κύκλους από τον ιστότοπο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης (www.ert.gr).

Στο ραδιοφωνικό στούντιο της ΕΡΤ και η πρόσφυγας Μάρω Σμυρνιωτοπούλου-Λιακασταύρου, η οποία αφηγείται στους ακροατές τη δική της διαδρομή από το Πυθαγόρειο της Σάμου μέχρι το Νουσεϊράτ (Παλαιστίνη). Επίσης, ακούγονται -σε πρώτη ραδιοφωνική μετάδοση- αποσπάσματα από τη συνέντευξη της Ελευθερίας Πορτέλλου-Φράγκου και το προσφυγικό ταξίδι της από την Ικαρία στην Αιθιοπία.

Ακόμα, οι ακροατές του Πρώτου Προγράμματος έχουν την ευκαιρία να ακούσουν την αποκλειστική συνέντευξη στην ΕΡΤ του Τούρκου σκηνοθέτη Ταχσίν Ισμπιλέν, δημιουργού του ντοκιμαντέρ «Αsya Minor Yeniden» («Μικρά Ασία ξανά»), στο οποίο καταγράφει μαρτυρίες  Ελλήνων προσφύγων κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής αλλά και Τούρκων επιζώντων που υποδέχθηκαν τους πρόσφυγες του πολέμου.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής ακούγονται μουσικά θέματα που παίζει ειδικά για την εκπομπή με το σάζι του, ο Τούρκος μουσικός και μελετητής Αλί Φουάτ Αϊντίν.

Info:

Σάββατο 26 Αυγούστου 2017, ώρα 12:00-13:00

Εκπομπή: «Αφύλαχτη Διάβαση»

banner

«Αιγαίο, η θάλασσα της προσφυγιάς»

Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8

και από τις συχνότητες των Περιφερειακών Σταθμών της ΕΡΑ

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert

 

Ο 7ος και τελευταίος κύκλος (και ο πιο πολυήμερος) της έρευνας θα δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ www.ert.gr, από την 1η έως και τις 24 Σεπτεμβρίου. Η αναλυτική θεματολογία θα δημοσιοποιηθεί στην εισαγωγική ανάρτηση της 1ης Σεπτεμβρίου.

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue