Home ΚοινωνίαΕλλάδα «Στα γήπεδα της Ιστορίας» – Νέα εκπομπή στην ΕΡΑσπορ 04.02.2019

«Στα γήπεδα της Ιστορίας» – Νέα εκπομπή στην ΕΡΑσπορ 04.02.2019

by ikariaki.gr
13 views
ΝΕΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΗΝ ΕΡΑ ΣΠΟΡ

«Στα γήπεδα της Ιστορίας»

Ραδιοφωνικά ντοκιμαντέρ από την ΕΡΑσπορ

 

Η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του Αθλητικού Ομίλου Μεσαριάς

 

Ένας νέος κύκλος ραδιοφωνικών εκπομπών θα μεταδίδεται από τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019 και κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα από τις συχνότητες της ΕΡΑσπορ, από τις 22:00 ώς τις 24:00.

Πρόκειται για αυτοτελή ραδιοφωνικά ντοκιμαντέρ με τίτλο «Στα γήπεδα της Ιστορίας», για τους αφανείς ήρωες και τις άγνωστες ιστορίες τους, φωτίζοντας έτσι την αθέατη πλευρά του αθλητισμού.

Εκεί που ο αθλητισμός συναντά την κοινωνία, εκεί που η Ιστορία γράφεται στο «στίβο» της ζωής. Εκεί που οι αγώνες είναι διαφορετικοί και η αναμέτρηση σημαίνει κάτι παραπάνω από τη νίκη: από τους αγώνες για την ελευθερία, στον αγώνα για την επιβίωση.

Στο πρώτο ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ ξετυλίγονται οι εξής ιστορίες:

– Το «αετόπουλο» της Κατοχής, ο ΕΠΟΝίτης Διονύσης Χριστακόπουλος, θυμάται πώς χρησιμοποιούσαν το ποδόσφαιρο για να ενισχύσουν την Αντίσταση.

– Η πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου Μεσαριάς, Ελένη Κοτσορέ, μιλάει για τη συμμετοχή της ικαριώτικης γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου -για πρώτη φορά- σε εθνική κατηγορία.

– Ο Γιώργος Ουσταμπασίδης, μέλος της θρυλικής ομάδας του Ίκαρου Νέας Ιωνίας που έφτασε μία ανάσα από την Α΄ Εθνική, αφηγείται σε πρώτο πρόσωπο γεγονότα και καταστάσεις.

Κι ακόμη, ένα αφιέρωμα στα 92 χρόνια του Εθνικού Αστέρα μέσα από τη ματιά των παλαιμάχων, ο θρυλικός αγώνας στο γκέτο Τερεζίενσταντ της Τσεχίας τον Αύγουστο του 1944, καθώς και το πρώτο μέρος του ιστορικού αφιερώματος για το αφρικανικό ποδόσφαιρο.

banner

Έρευνα – παρουσίαση: Νάσος Μπράτσος – Θωμάς Σίδερης

Συντονιστείτε στην ΕΡΑσπορ FM 101.8

Info:

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 22:00 – 24:00

Εκπομπή: «Στα γήπεδα της Ιστορίας»

Live Streaming: radiostreaming.ert.gr/ert-erasport

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue