Home ΣυγκοινωνίεςΑκτοπλοϊκό Σοβαρό ενδεχόμενο αύξησης της τιμής των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων

Σοβαρό ενδεχόμενο αύξησης της τιμής των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων

by ikariaki.gr
0 views

Για αύξηση της τιμής των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων προειδοποίησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, Μιχάλης Σακέλλης,μιλώντας την Δευτέρα στο ακτοπλοϊκό συνέδριο Κυκλάδων και Δωδεκανήσων το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Σύρο.

Ο βασικός λόγος που έχει οδηγήσει τους ακτοπλόoυς σε τέτοιες σκέψης είναι η τιμή των καυσίμων. Όπως έκανε γνωστό ο κ. Σακέλλης, την περίοδο 2017-2018 τα αποτελέσματα των ακτοπλοϊκών εταιρειών εκτιμάται πως επιβαρύνθηκαν κατά 100 εκατομμύρια ευρώ από τις αυξήσεις των τιμών των καυσίμων.

Λαμβάνοντας υπόψιν ότι προβλέπονται περαιτέρω επιβαρύνσεις στο κόστος κίνησης των ακτοπλοϊκών πλοίων από την επερχόμενη υποχρεωτική χρήση καυσίμων χαμηλού θείου από τον Ιανουάριο του 2020, οι πιέσεις για αυξήσεις στα εισιτήρια και στους ναύλους κλιμακώνονται και είναι ένα φαινόμενο που πιθανότατα θα το βρουν μπροστά τους οι επιβάτες.

Σύμφωνα με τον κ. Σακέλλη η αύξηση των τιμών των καυσίμων αναμένεται να διαμορφωθεί στο 25% το 2018 μετά το 29% του 2017.

Σημαντική αύξηση της επιβατικής κίνησης λόγω Κυκλάδων

Σε ότι έχει να κάνει με την επιβατική κίνηση φέτος, ο πρόεδρος του ΣΕΕΝ ανέφερε πως παρουσιάζεται αύξηση του μεταφορικού έργου και σημάδια επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου. Το 2018 αναμένεται αύξηση 3%-5% στο μεταφορικό έργο ύστερα από άνοδο κατά 9,5% το 2017.Το μεταφορικό έργο το 2017 ξεπέρασε τα 17,5 εκατ. επιβάτες και αναμένεται να ξεπεράσει τα 18 εκατ. το 2018.

Η αύξηση οφείλεται κυρίως στις Κυκλάδες, με τις γραμμές των Δωδεκανήσων και της Κρήτης να παρουσιάζουν οριακή αύξηση και του Β.Αιγαίου σημαντική μείωση που ξεπερνάει το 30%.

 

Αναδημοσίευση από : https://cyclades24.gr

banner

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue