Home ΚοινωνίαΑιγαίο Σε εφαρμογή το πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης στον Δήμο Λήμνου

Σε εφαρμογή το πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης στον Δήμο Λήμνου

by ikariaki.gr
2 views

Στο πλαίσιο της προσπάθειας περιορισμού των οικιακών αποβλήτων και κατ’ επέκταση των απορριμμάτων που καταλήγουν στον ΧΥΤΑ, ο Δήμος Λήμνου προχωρά σε εφαρμογή προγράμματος της οικιακής κομποστοποίησης, με τη διάθεση 1.000 κάδων σε κατοικίες και σχολεία.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής του Δήμου, στο Παπουτσίδειο Μέγαρο, 1ο Όροφο ή ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα στον παρακάτω σύνδεσμο:

Οικιακή κομποστοποίηση στον Δήμο Λήμνου

Η οικιακή κομποστοποίηση είναι μία εντελώς φυσική διαδικασία, μέσω της οποίας ο κάθε χρήστης μπορεί να μετατρέψει οργανικά υπολείμματα (τσόφλια αυγών, φλούδες φρούτων, χαρτί κουζίνας, φύλλα και κλαδέματα, φίλτρα καφέ και πολλά άλλα) σε πλούσιο οργανικό μίγμα, που μπορεί να χρησιμοποιήσει ως λίπασμα στα φυτά.

Με την κομποστοποίηση απολαμβάνουμε πολλαπλά οφέλη. Μεταξύ άλλων:

-Βοηθά στη μείωση των απορριμμάτων που μεταφέρονται στους κάδους απορριμμάτων και τον ΧΥΤΑ με οφέλη για το περιβάλλον και μείωση του κόστους διαχείρισης.

-Περιορίζεται η ρύπανση του εδάφους, των υπόγειων υδάτων και της ατμόσφαιρας.

-Βελτιώνουμε την ποιότητα του κήπου και των φυτών μας. Οργανικά και ανόργανα συστατικά επιστρέφουν στη γη, κάνοντάς την περισσότερο γόνιμη και βελτιώνοντας τη φυσική δομή του χώματος.

-Έχουμε δωρεάν λίπασμα.

banner

Καλούμε τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν αίτηση, προκειμένου να προμηθευτούν δωρεάν τον σχετικό εξοπλισμό και το ενημερωτικό υλικό.

Η οικιακή κομποστοποίηση προβλέπεται τόσο από το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων του Δήμου Λήμνου, όσο και από το Εθνικό (ΕΣΔΑ) και το Περιφερειακό Σχέδιο (ΠΕΣΔΑ Βορείου Αιγαίου).  Η πράξη υλοποιείται στο πλαίσιο του Ε.Π. «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020».

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής και στο τηλέφωνο 22540-26650.

 

Αναδημοσίευση από : https://www.limnosreport.gr

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue