Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΠεριφέρεια Β.Αιγαίου Σεμινάριο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για τους μηχανικούς της Λέσβου

Σεμινάριο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για τους μηχανικούς της Λέσβου

by ikariaki.gr
2 views

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με τη συμμετοχή του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) διοργάνωσε ενημερωτικό σεμινάριο για τους μηχανικούς της Λέσβου, με θέμα «Προσεισμικός έλεγχος – παραδείγματα εφαρμογής» στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη.

Στο σεμινάριο μίλησαν οι κάτωθι:

Ευθύμιος Λέκκας, Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Πρόεδρος Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος Ε.Κ.Π.Α., Πρόεδρος Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, με θέμα: «Επιπτώσεις των σεισμών και των συνοδών γεωδυναμικών φαινομένων στις κατασκευές και στα τεχνικά έργα – Η Ελληνική και η Διεθνής εμπειρία».

Ευαγγελία Πέλλη, Πολιτικός Μηχανικός MSc, Διευθύντρια Αντισεισμικού Σχεδιασμού Ο.Α.Σ.Π., Αν. Διευθύντρια Ε.Κ.Π.Π.Σ., με θέμα: «Αντισεισμική Πολιτική στην Ελλάδα – Ο ρόλος του Ο.Α.Σ.Π.».

Διονυσία Παναγιωτοπούλου, Πολιτικός Μηχανικός MSc, Προϊσταμένη Τμήματος Αντισεισμικής Τεχνολογίας Ο.Α.Σ.Π., με θέμα: «Προσεισμικός έλεγχος κτιρίων- Βασικές αρχές».

Γαβριέλα Ζάγορα, Πολιτικός Μηχανικός MSc, υπάλληλος Ο.Α.Σ.Π., με θέμα: «Προσεισμικός έλεγχος κτιρίων – Συμπλήρωση δελτίου (Ενότητες Α, Β, Γ)».

  • Κατερίνα Ταρναβά, Πολιτικός Μηχανικός MSc, υπάλληλος Ο.Α.Σ.Π., με θέμα: «Προσεισμικός έλεγχος κτιρίων – Συμπλήρωση δελτίου (Ενότητες Δ,Ε)».

 

  • Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου έγινε παρουσίαση των κανονισμών για τις επισκευές των κτιρίων και την αντισεισμική θωράκισή τους, καθώς επίσης και πρακτική εφαρμογή σύνταξης δελτίων προσεισμικού ελέγχου και αυτοψιών, σύμφωνα με τα πρότυπα του ΟΑΣΠ.

Στον χαιρετισμό της η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου τόνισε:

banner

 

«Ο προσεισμικός έλεγχος των κτιρίων είναι αναγκαιότητα και πράξη ευθύνης προκειμένου να μειώσουμε τις επιπτώσεις από τους σεισμούς, ιδίως σε ανθρώπινες ζωές.

Παράλληλα, είναι απαραίτητο στάδιο για οποιαδήποτε μελλοντική παρέμβαση για την αντισεισμική θωράκιση των κτιρίων.

Σε αυτή την ανάγκη ανταποκρινόμαστε σήμερα με την πρωτοβουλία που πήραμε μαζί με τον ΟΑΣΠ για τη διοργάνωση αυτού του σεμιναρίου επιμόρφωσης των μηχανικών της Λέσβου».

 

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue