Home ΚοινωνίαΕλλάδα Π. Κουρουμπλής: «Πραγματοποιούνται τάχιστα οι εξαγγελίες Τσίπρα»

Π. Κουρουμπλής: «Πραγματοποιούνται τάχιστα οι εξαγγελίες Τσίπρα»

by ikariaki.gr
8 views

 

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

 

Μ. Τετάρτη, 04 Απριλίου 2018

banner

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Π. Κουρουμπλής: «Πραγματοποιούνται τάχιστα οι εξαγγελίες Τσίπρα»

Στην άμεση υλοποίηση των εξαγγελιών του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στο Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Ανατολικής Αττικής, σχετικά με τις παραχωρήσεις τμημάτων από τις Χερσαίες Ζώνες Λιμένων (ΧΖΛ), στις τοπικές κοινωνίες, προχώρησε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Σε διάστημα τριών μόλις ημερών μετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Λαύριο, ο κ. Κουρουμπλής συγκάλεσε δύο συσκέψεις για να οριστικοποιηθούν τα τμήματα των ΧΖΛ που θα παραχωρηθούν. Στην πρώτη σύσκεψη που αφορούσε τη Ραφήνα, αποφασίστηκε ότι επιπλέον των τμημάτων που εξήγγειλε ο κ. Τσίπρας ότι θα παραχωρηθούν στο Δήμο (στις περιοχές Κόκκινο Λιμανάκι και Πάρκο Καραμανλή) θα παραχωρηθούν στο Δήμο, η παραλία Μαρίκες (προς την Αρτέμιδα), καθώς η έκταση γύρω από το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου. «Η εντολή του πρωθυπουργού είναι ρητή και την υλοποιούμε με τον καλύτερο και πιο γρήγορο τρόπο», δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής.

Στη σύσκεψη ήταν παρόντες, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Χρήστος Λαμπρίδης,  ο Δήμαρχος Ραφήνας Βαγγέλης Μπουρνούς, η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένα Ραφήνας Κατερίνα Αδαμοπούλου, ο τέως Δήμαρχος και νυν Γενικός Γραμματέας του Δήμου Βασίλης Πιστικίδης και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ  στην Περιφέρεια Αττικής Γιώργος Πάντζας. Κατά τη σύσκεψη συμφωνήθηκε, μόλις οριστικοποιηθεί το Master Plan του Λιμένα Ραφήνας, να εξεταστεί το ενδεχόμενο παραχώρησης και άλλων περιοχών  που δε θα χρησιμοποιούνται για λιμενικές δραστηριότητες.

Στη συνέχεια ο κ. Κουρουμπλής συγκάλεσε δεύτερη σύσκεψη, με τον Δήμαρχο Λαυρεωτικής  Δημήτρη Λουκά, τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένα Δημήτρη Νικολάου και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Μανώλη Μαραγκουδάκη.  Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Χρήστος Λαμπρίδης, καθώς και ο βουλευτής Γιώργος Πάντζας.  Συζητήθηκε η εξαγγελία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για παραχώρηση τμημάτων της ΧΖΛ στις περιοχές Λεγρενά  και Βρωμοπούσι και επιπλέον συμφωνήθηκε η παραχώρηση και άλλων περιοχών. Μετά από πρόταση του Δημάρχου Λαυρεωτικής και με τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, συμφωνήθηκε να παραχωρηθεί στην τοπική κοινωνία προς χρήση η περιοχή από το Νησάκι έως και τον Άγιο Νικόλαο, στην οποία περιλαμβάνονται οι παραλίες Οξυγόνο, Κομομπίλι και Θωρικό.

Ο  κ. Νικολάου εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον κ. Κουρουμπλή, ο οποίος δήλωσε ότι «υλοποιούνται πολύ γρήγορα οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού» και ζήτησε από τον Δήμαρχο Λαυρεωτικής  να ετοιμαστεί ο Δήμος για την αξιοποίηση των εκτάσεων που του παραχωρούνται.

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue