Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΠεριφέρεια Β.Αιγαίου Π.Ε. Σάμου : “Τα αγαθά της φύσης μας” Η ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Π.Ε. Σάμου : “Τα αγαθά της φύσης μας” Η ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

by ikariaki.gr
11 views

 

 

 

Υπογραφή σύμβασης προϋπολογισμού 735.000 ευρώ

για την οδική ασφάλεια της Σάμου

 

 

banner

Στη Σάμο βρίσκεται η Περιφερειάρχης Βορείου Χριστιάνα Καλογήρου.

 

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο νησί η κα. Καλογήρου είχε συνεργασία με στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Σάμου για την πορεία υλοποίησης των έργων που χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Αύριο πρόκειται να επισκεφθεί έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο νησί της Σάμου.

 

Σήμερα το απόγευμα στις 18:30 στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, η Περιφερειάρχης θα μιλήσει σε συνάντηση ενημέρωσης με θέμα: «Τα αγαθά της φύσης μας. Η Ανάπτυξη του Αγροδιατροφικού Τομέα στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου», παρουσιάζοντας το εύρος των δράσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

 

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν επίσης:

 

  • Ο Καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Ε.Κ.Π.Α. Νικόλαος Θωμαΐδης, με θέμα: «Εξειδικευμένη έρευνα για την προώθηση του ελαιολάδου και προϊόντων ελιάς Βορείου Αιγαίου».
  • Ο Καθηγητής Τμήματος Φαρμακευτικής Ε.Κ.Π.Α. Λέανδρος Σκαλτσούνης, με θέμα: «Η επιστημονική κατοχύρωση της φαρμακευτικής αξίας των βοτάνων και τοπική επιχειρηματικότητα».
  • Ο Φαρμακοποιός / Χημικός Φαρμάκων Ευάγγελος Αξιώτης, με θέμα: «Μελέτη της φυτικής βιοποικιλότητας των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και φυτοχημική ανάλυση επιλεγμένων ειδών με φαρμακευτικό / παραφαρμακευτικό ενδιαφέρον».
  • Ο Υποψήφιος Διδάκτορας Τμήματος Γεωγραφίας Πανεπιστημίου Αιγαίου Βύρων Μιχαλάκης, με θέμα: «Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα παρακολούθησης του δάκου της ελιάς στη Σάμο και την Ικαρία».

 

 

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου υπέγραψε σήμερα τη σύμβαση του έργου «Εργασίες Βελτίωσης Επιπέδου Οδικής Ασφάλειας Εθνικού και Επαρχιακού Δικτύου Σάμου», συνολικού προϋπολογισμού 735.000 ευρώ.

 

Αντικείμενο του έργου είναι η υλοποίηση βραχυπρόθεσμων επεμβάσεων σε συγκεκριμένες θέσεις στο Εθνικό και στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο της Σάμου.

 

Οι επεμβάσεις προβλέπεται να γίνουν σε οδικά τμήματα του Εθνικού και Επαρχιακού Οδικού Δικτύου της Σάμου που παρουσιάζουν υψηλή συγκέντρωση ατυχημάτων και αφορούν σε:

 

  • Τοποθέτηση κατακόρυφης και οριζόντιας σήμανσης.
  • Τοποθέτηση Στηθαίων Ασφαλείας.
  • Γραμμική Οριοσήμανση και τοπθέτηση Οριοδεικτών.
  • Εργασίες φυτοκοπής – κλαδοκοπής.
  • Επίστρωση ισοπεδωτικής και αντιολισθηρής στρώσης.
  • Καθαρισμό ερείσματος.
  • Αποξηλώσεις – καθαιρέσεις – μεταφορές.

 

Η συνολική προθεσμία για την περαίωση του έργου είναι 8 μήνες.

 

Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Βόρειο Αιγαίο» του ΕΣΠΑ και θα υλοποιηθεί με την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Σάμου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue