Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΠεριφέρεια Β.Αιγαίου Π.Ε. Σάμου : Ο τουρισμός συναντά την τοπική παραγωγή

Π.Ε. Σάμου : Ο τουρισμός συναντά την τοπική παραγωγή

by ikariaki.gr
10 views

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                  Σάμος, 30 Ιουλίου 2018

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΜΟΥ                    

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

 

  • ΓΙΟΡΤΗ ΜΟΥΣΤΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑΣ
  • ΚΑΘΙΕΡΩΝΟΥΜΕ  ΤΟ ΣΑΜΙΩΤΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ
  • ΣΑΜΙΩΤΙΚΑ ΜΠΟΥΡΕΚΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ

 

Το τριήμερο 10-12 Αυγούστου στην παραλία της πόλης της Σάμου 50 περίπου παραγωγοί και τυποποιητές του πρωτογενούς τομέα θα παρουσιάσουν στους ξένους επισκέπτες αλλά και σε όλους μας  τα προϊόντα τους (κρασί-λάδι-μέλι και τα παράγωγά τους, ούζο, αρωματικά φυτά, γαλακτοκομικά, βιολογικά καλλυντικά βιολογικά κηπευτικά κτλ).

1η ΜΕΡΑ 10/8  ΓΙΟΡΤΗ ΤΡΥΓΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑΣ

 

banner

Ένα μοναδικό δρώμενο της τοπικής μας παραγωγής με σημαντική λαογραφική και πολιτιστική διάσταση. Με τη βοήθεια των πολιτιστικών συλλόγων Καπετάν Λαχανάς και Χορευτικός Όμιλος Σάμου  αλλά και του ΕΟΣ Σάμου αναβιώνουμε το παραδοσιακό πάτημα των σταφυλιών . Σε ένα τεράστιο υπαίθριο πατητήρι, όπου θα μπορούν να μπουν και οι επισκέπτες και να ζήσουν την εμπειρία,  θα πατήσουμε τα εκλεκτά ντόπια σταφύλια, θα πάρουμε τον φρέσκο μούστο  τον οποίο με παραδοσιακό τρόπο, έμπειρες Σαμιώτισσες θα παρασκευάζουν την ονομαστή μουσταλευριά που θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει ο καθένας μας.

Παράλληλα η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας θα παρασκευάσει από τον μούστο μοναδικές σύγχρονες δημιουργίες.

 

2η ΜΕΡΑ Ο MASTER CHEF 2017 ΛΑΜΠΡΟΣ ΒΑΚΙΑΡΟΣ υπογράφει και παρουσιάζει το Σαμιακό πρωινό. Ο γνωστός Σαμιώτης chef παρουσιάζει αναλυτικά τη δημιουργία του που βασίζεται αποκλειστικά σε ντόπια ποιοτικά προϊόντα. Κεντρική επιδίωξη της δράσης η καθιέρωση του Σαμιακού πρωινού στα ξενοδοχεία και σημεία εστίασης του νησιού μας.

3η ΜΕΡΑ  ΣΑΜΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΠΟΥΡΕΚΙΑ- ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΑΜΙΩΤΙΚΗΣ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ

 

Λαχταριστά Σαμιώτικα μπουρέκια παρασκευάζονται στην σκηνή από Σαμιώτισσες  με παραδοσιακό τρόπο και όλοι οι παρευρισκόμενοι τα απολαμβάνουν.

Παράλληλα, έκθεση αλλά και μεγάλος διαγωνισμός για τη πιο βαριά  κολοκύθα (!!!) από τη μοναδική σε πλούτο και δυνατότητες Σαμιακή Γη. Καλούμε όλους να φέρουν τις κολοκύθες τους στο χώρο των εκδηλώσεων στις 19.30), να τις ζυγίσουμε, να βραβεύσουμε τις μεγαλύτερες και να τις εκθέσουμε στους επισκέπτες.

 

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                  Σάμος, 30 Ιουλίου 2018

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΜΟΥ                    

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Φίλες και Φίλοι,

ο τουρισμός δεν είναι μόνο ο τόπος που θα κάνεις το πέρασμά σου ως επισκέπτης. Τουρισμός είναι όλα: το τοπίο, ο πολιτισμός και η παράδοση ενός τόπου, τα τοπικά προϊόντα και οι ιδιαίτερες γεύσεις, οι άνθρωποι. Αυτά τα στοιχεία δίνουν ταυτότητα στον τουρισμό.

Η σύνδεση του τουρισμού με την τοπική ανάπτυξη, τα τοπικά προϊόντα και τη γαστρονομία προσδίδει ποιότητα και προστιθεμένη αξία στον τόπο και ένα αίσθημα ευθύνης και περηφάνιας στους κατοίκους για εκείνο το μοναδικό που τους χαρακτηρίζει: τα προϊόντα και τις ποικιλίες της γης τους, την τοπική γαστρονομία, τη σύνδεση με την παράδοση και τη φιλοξενία – με σεβασμό στο περιβάλλον και στην ποιότητα.

Όλοι εμείς στη Σάμο, την Ικαρία και τους Κορσαιούς νοιώθουμε περήφανοι για το τόπο μας, την μακραίωνη ιστορία του, τη μοναδική ομορφιά της φύσης αλλά και για την παραγωγή φημισμένων τοπικών προϊόντων. Σήμερα τα προϊόντα αυτά καλλιεργούνται με σύγχρονους τρόπους, με έμφαση στην βιολογική καλλιέργεια, συσκευάζονται και τυποποιούνται από σύγχρονες μονάδες και προσφέρονται για να τα απολαύσουμε με την τοπική κουζίνα αλλά και σε οποιοδήποτε τόπο επιθυμούμε.

Στηριζόμενοι ως Περιφερειακή Αρχή στο στρατηγικό μας στόχο για σύνδεση του πρωτογενή τομέα των νησιών μας με τον τουρισμό, και στο πλαίσιο ενός οργανωμένου πολυετούς σχεδίου με πολύπλευρες δράσεις,  οργανώνουμε και φέτος έκθεση τοπικών προϊόντων των νησιών μας μαζί με μια σειρά εκδηλώσεων αλλά και δρώμενων. Αρωγός στην προσπάθεια μας αυτή το Επιμελητήριο της Σάμου. Οι εκδηλώσεις τελούν επίσης υπό την αιγίδα της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου

 

Νικόλαος Κατρακάζος

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue