Home ΠερίθαλψηΓηροκομείο Π.Ε.Α. : Γηροκομείο Ικαρίας – Η μεγάλη καθυστέρηση αποτέλεσμα αδράνειας, αδιαφορίας ή σκοπιμότητας;

Π.Ε.Α. : Γηροκομείο Ικαρίας – Η μεγάλη καθυστέρηση αποτέλεσμα αδράνειας, αδιαφορίας ή σκοπιμότητας;

by ikariaki.gr
18 views

Απαράδεκτη καθυστέρηση στην περάτωση των εργασιών που απαιτούνται, για να πάρει άδεια η βόρεια πτέρυγα του πρώην εκκλησιαστικού γηροκομείου. Το γηροκομείο έχει περιέλθει στο Δήμο Ικαρίας   με σύμβαση τον Αύγουστο του 2016 και μετά από  απόφαση της προηγούμενης δημοτικής αρχής το Φεβρουάριο του 2014, εφόσον η Μητρόπολη προφασιζόμενη αδυναμία λειτουργίας του, το έκλεισε το Γενάρη του 2012.

Ακολούθησε μία πολύμηνη περίοδος αδράνειας  και μετά την αναποφασιστικότητα της νυν Δημοτικής αρχής να τρέξει το θέμα, αντιπροσωπεία  της επιτροπής στήριξης  πήγε το Μάιο του 2017 στην υπεύθυνη της πρόνοιας στη Σάμο η οποία εξέφρασε τη βούλησή της να λειτουργήσει άμεσα  με άδεια, αφού γίνουν αυτά που απαιτούνται για την ασφάλεια των γερόντων. Επίσης  τόνισε ότι, μετά τη χορήγηση άδειας, θα μπορεί να μπει στον πίνακα των επιδοτούμενων από το κράτος ιδρυμάτων.

Στη συνέχεια ο Δήμος  καθυστερούσε και πάλι  χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία ότι δεν μπορούσε να ανοίξει κωδικό στον προϋπολογισμό. Τελικά το  έκανε αργότερα, εφόσον στην σύμβαση με την Μητρόπολη  στο άρθρο 5.3 προβλεπόταν ότι για την ανακαίνιση του  Γηροκομείου φορέας υλοποίησης είναι ο Δήμος  και η χρηματοδότηση μπορεί να προκύψει και από τον προϋπολογισμό του Δήμου, αλλά και από άλλους πόρους (π.χ. δωρεές, χορηγίες ,προγράμματα ).

Επιτέλους  έβαλε στον κωδικό για τις εργασίες του Γηροκομείου 30.000 και η Πανικαριακή Αδελφότητα Αμερικής, της οποίας το  έμπρακτο ενδιαφέρον για το Γηροκομείο της Ικαρίας είναι συνεχές  και αδιάλειπτο,  προσέφερε 43.000, για να συμπληρωθεί το ποσό που απαιτούσε η τεχνική μελέτη, για την εκτέλεση των εργασιών, για να πάρει άδεια το βόρειο μέρος του Γηροκομείου. Η μελέτη πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο τον περασμένο Φεβρουάριο και σχεδόν ένα χρόνο μετά  τίποτα δεν έχει υλοποιηθεί.

 Αναρωτιόμαστε εύλογα: είναι η αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής, είναι η αδράνειά της και σ‘ αυτόν τον τομέα  ή σκοπιμότητα; (να παρέλθει ο χρόνος της σύμβασης και να επιστρέψει στην Μητρόπολη το κτίριο που έγινε με χρήματα των απανταχού συμπατριωτών μας, για να έχουμε το μοναδικό ίδρυμα πρόνοιας στο νησί μας).

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue