Home ΚοινωνίαΕλλάδα Π.Α.ΜΕ: Κυβέρνηση και εφοπλιστές στέλνουν δυνάμεις καταστολής για τον έλεγχο των συνδικάτων

Π.Α.ΜΕ: Κυβέρνηση και εφοπλιστές στέλνουν δυνάμεις καταστολής για τον έλεγχο των συνδικάτων

by ikariaki.gr
19 views

Κυβέρνηση Και Εφοπλιστές Στέλνουν Δυνάμεις Καταστολής Για Τον Έλεγχο Των Συνδικάτων

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καταγγέλλει στην εργατική τάξη την ωμή και απροκάλυπτη παρέμβαση των εφοπλιστών, της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Ναυτιλίας για τον έλεγχο των συνδικάτων.

Σήμερα, Πέμπτη, 23 Νοέμβρη, κατ’ εντολή των εφοπλιστών, το Υπουργείο Ναυτιλίας έστειλε βατραχανθρώπους και δυνάμεις του Λιμενικού να «προστατεύσουν» τη διεξαγωγή του νόθου και εκφυλισμένου 29ου «Συνεδρίου» της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Το νόθο «Συνέδριο» της ΠΝΟ πραγματοποιείται παρά τις καταγγελίες από συνδικάτα, τόσο για τον κανονισμό του, όσο και για σωρείες νοθειών. Όμως πραγματοποιείται, γιατί έχει τις ευλογίες των εφοπλιστών.

Ταυτόχρονα, οι σκυλοπνίχτες εφοπλιστές, που ξεζουμίζουν ναυτεργάτες και βγάζουν τεράστια κέρδη από τα πανάκριβα ακτοπλοϊκά εισιτήρια που πληρώνει ο κοσμάκης, έχουν και την απαίτηση να μην «διαταραχθεί» το «Συνέδριο» από την ενοχλητική παρουσία των νόμιμα εκλεγμένων αντιπροσώπων των ναυτεργατών που δρουν και αγωνίζονται για τα δικαιώματα των εργαζομένων, για ασφαλείς και φθηνές ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Αυτή τους την απαίτηση έσπευσε να ικανοποιήσει το Υπουργείο Ναυτιλίας στέλνοντας δυνάμεις καταστολείς να περικυκλώσουν το κτίριο που διεξάγεται το συνέδριο.

Η απροκάλυπτη σημερινή παρέμβαση της Κυβέρνησης υπέρ των αχυρανθρώπων των εφοπλιστών, που καμία σχέση δεν έχουν με τα συνδικάτα των εργαζομένων, αποδεικνύει τις προθέσεις της για ολοκληρωτικό χτύπημα του δικαιώματος των εργαζομένων στη συλλογική οργάνωση και δράση, στο δικαίωμα στην απεργία. Θέλουν συνδικάτα που θα υπηρετούν το Κεφαλαίο, την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Θέλουν συνδικάτα υποταγμένα και συμβιβασμένα με την «Δίκαιη Ανάπτυξη» που γέμισε μαζουτ τον Σαρωνικό και έπνιξε τη Μάνδρα και τη Ν. Πέραμο.

Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ο βρώμικος ρόλος του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, ο οποίος σε κάθε κλάδο δε διστάζει μπροστά σε τίποτε για να υπηρετήσει τα αφεντικά του, είτε είναι εφοπλιστές, είτε μεγαλέμποροι σουπερμάρκετ, κτλ.

Πουλάνε τα δικαιώματα των εργαζομένων και θέλουν να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς. Υπογράφουν μειώσεις μισθών, κάνουν απεργοσπασία, και καλλιεργούν την απογοήτευση. Διασπούν τους εργαζόμενους σε νέους-παλιούς, Έλληνες-Ξένους, με σύμβαση ή ενοικιαζόμενους και τους διώχνουν από τα συνδικάτα, για να είναι ανοργάνωτοι, έρμαια της βάρβαρης επίθεσης των εργοδοτών και της Κυβέρνησης. Για αυτό το λόγο, σαν σκυλάκια που τους χαϊδεύει το κεφάλι ο αφέντης τους, αυτοί οι συνδικαλιστές, απολαμβάνουν ανερυθρίαστα τις ευχαριστίες και τη στήριξη των εφοπλιστών, του μεγάλου Κεφαλαίου και των Κυβερνήσεων. Είναι επικίνδυνοι και πρέπει να απομονωθούν.

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει στα συνδικάτα και τους εργαζόμενους της Ελλάδας τη νέα αυτή σελίδα ντροπής στην Μαύρη Βίβλο Με Τα Έργα Και Τις Ημέρες Του Εργοδοτικού Και Κυβερνητικού Συνδικαλισμού.

banner

Καταγγέλλουμε την απροκάλυπτη παρέμβαση Κυβέρνησης-Εφοπλιστών, οι οποίοι με χρήση δυνάμεων καταστολής, διαμορφώνουν τους συσχετισμούς που θέλουν στο συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας.

Το «Συνέδριο» της ΠΝΟ είναι νόθο, είναι συνέδριο-χορηγία των εφοπλιστών και δεν το αναγνωρίζουμε.

Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας, κάθε τίμιο συνδικαλιστική, να καταγγείλουν τη νέα αυτή παρέμβαση εργοδοτών-κυβέρνησης στα συνδικάτα.

Να μην περάσει η σαπίλα, ο εκφυλισμός, η αστυνομοκρατία στα συνδικάτα.

Να μην περάσει το χτύπημα στο δικαίωμα των εργατών συλλογική οργάνωση και δράση.

Συνδικάτα Εργατών-Όχι των Εφοπλιστών

 

 

.

 

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue