Home Εκπαίδευση Π.Α.ΜΕ. Εκπαιδευτικών Ικαρίας : Κλαδισμός και περιχαράκωση σε όλο τους το μεγαλείο

Π.Α.ΜΕ. Εκπαιδευτικών Ικαρίας : Κλαδισμός και περιχαράκωση σε όλο τους το μεγαλείο

by ikariaki.gr
6 views

Για άλλη μία φορά η παράταξη στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ΚΟΝΤΡΑ αρνήθηκε να ψηφίσει τη συμμετοχή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στην οποία καλούν το Εργατικό Κέντρο Σάμου και το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ, καθώς όπως δηλώνει στο Δ.Σ. «είναι γνωστή η στάση μας ότι δεν συμμετέχουμε σε συγκεντρώσεις που έχουν παραταξιακό πρόσημο. Είναι γνωστό εδώ και χρόνια ότι το εργατικό κέντρο Σάμου είναι και λειτουργεί με βάση τα κελεύσματα του ΠΑΜΕ.» και καλεί σε χωριστή συγκέντρωση.

Μας λένε λοιπόν:

  • ότι το Εργατικό Κέντρο Νομού Σάμου, το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο στο οποίο συμμετέχουν ΟΛΑ τα σωματεία ιδιωτικού τομέα στον νομό (Οικοδόμοι, Ξενοδοχοϋπάλληλοι, Τεχνικοί ΔΕΗ, συνταξιούχοι, ιδιωτικοί υπάλληλοι κ.ά.) είναι απλώς μια… παράταξη.
  • ότι το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο που εκπροσωπεί ΟΛΑ τα σωματεία του δημοσίου τομέα στον νομό (δάσκαλοι, καθηγητές, νοσοκομειακοί, υπάλληλοι ΟΤΑ κ.ά.) είναι εξίσου μια… παράταξη

Με την λογική της ΚΟΝΤΡΑ, θα μπορούσαμε να πούμε ότι και τα σωματεία εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ΕΛΜΕ, των οποίων οι πλειοψηφίες στα Δ.Σ. επιλέγουν συνειδητά και σταθερά συγκέντρωση πραγματικής απομόνωσης από τον κόσμο είναι κι αυτά… παράταξη!!!

Η πραγματικότητα είναι η εξής:

1.Να ξεκαθαρίσουμε τι είναι το ΠΑΜΕ:

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο δεν είναι παράταξη, ούτε συνδικάτο. Δεν είναι τίτλος ψηφοδελτίου. Το ΠΑΜΕ είναι κίνημα που παλεύει για την οργάνωση, τον ταξικό προσανατολισμό, τη χειραφέτηση της εργατικής τάξης. Είναι  ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Στο ΠΑΜΕ συμμετέχουν κλαδικές Ομοσπονδίες εργατών, υπαλλήλων και συνταξιούχων, Εργατικά Κέντρα, πρωτοβάθμια Σωματεία, εκλεγμένα συνδικαλιστικά στελέχη, Επιτροπές Αγώνα εργατοϋπαλλήλων και Συντονιστικές Επιτροπές.

Η πάλη για τα συμφέροντα των εργαζομένων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα συνδέεται άμεσα με την ισχυροποίηση του μετώπου κατά του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού, κατά των πλειοψηφιών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Τα ταξικά σωματεία που παίρνουν αποφάσεις να συνταχθούν με το  ΠΑΜΕ, είναι ταυτόχρονα και στην οργανωτική δομή των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – ΟΛΜΕ – ΔΟΕ- ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ- ΠΟΕ ΟΤΑ κλπ, μόνο που αντιπαλεύουν σθεναρά τη «γραμμή» της συναίνεσης και της υποταγής, παλεύουν για να ανατρέψουν αυτές τις συμβιβασμένες πλειοψηφικές ηγεσίες.

Το ΠΑΜΕ δεν προήλθε από παρθενογένεση. Το ΠΑΜΕ είναι μια από τις δυο «γραμμές» στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα που ιστορικά βρίσκονται σε διαρκή αντιπαράθεση. Η άλλη είναι η γραμμή της συνδιαχείρισης, της υποταγής, του κεφαλαίου. Το ΠΑΜΕ επιδιώκει μέσα από τους αγώνες, τις πρωτοβουλίες και την δράση του καθημερινά να αναδεικνύεται ως ο πραγματικός εκφραστής των συμφερόντων της εργατικής τάξης.

  1. Τι ισχύει για το Εργατικό Κέντρο Σάμου και το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ:

Στη δύναμη του Εργατικού Κέντρου Σάμου (Ε.Κ.Σ.) ανήκουν και σωματεία στων οποίων τα Δ.Σ. πλειοψηφούν δυνάμεις που διαφωνούν με το ΠΑΜΕ. Το ίδιο συμβαίνει και στο Νομαρχιακό Τμήμα (Ν.Τ.) Σάμου της ΑΔΕΔΥ. Τα δυο αυτά δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα διοικούνται από Δ.Σ., τα μέλη των οποίων είναι από όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία του νομού, έπειτα από Γενική Συνέλευση και εκλογές! Κατά συνέπεια, όταν προκηρύσσονται απεργίες και κινητοποιήσεις την ευθύνη για την διεξαγωγή τους (ανακοινώσεις, πλαίσιο διεκδικήσεων, τόπος συγκέντρωσης κλπ) την έχουν τα Δ.Σ. του Ε.Κ.Σ. και του Ν.Τ. Σάμου της ΑΔΕΔΥ.

banner

Δεν απαγορεύτηκε ποτέ και από κανέναν στην ιστορία των απεργιακών κινητοποιήσεων στην Ικαρία,  η συμμετοχή σε απεργιακές συγκεντρώσεις του Ε.Κ.Σ και του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, σωματείων που πλειοψηφικά τα Δ.Σ. τους δεν ανήκουν στη δύναμη του Π.Α.ΜΕ.

Αυτό που καταγράφεται, όμως, συστηματικά τα τελευταία χρόνια είναι τα ξεχωριστά καλέσματα σε αίθουσες και πλατείες από τις πλειοψηφίες συγκεκριμένων σωματείων του δημοσίου (μεταξύ αυτών και του Σ.Ε.Π.Ε Ικαρίας-Φούρνων). Τη φετινή σχολική χρονιά κάλεσαν σε άλλο χωριό σύσκεψη εκπαιδευτικών και καθηγητών ταυτόχρονα με τη συγκέντρωση της μεγάλης απεργίας που έγινε στις 8 του Δεκέμβρη!!!  Δεν είναι η πρώτη φορά λοιπόν που η παράταξη ΚΟΝΤΡΑ επιχειρεί να υποσκάψει την επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης και να αποκόψει τους εκπαιδευτικούς από τον υπόλοιπο αγωνιζόμενο λαό.

Ας μας απαντήσει όμως επί της ουσίας η πλειοψηφούσα παράταξη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών:

  • Ποια ακριβώς είναι η διαφωνία τους στο πλαίσιο διεκδικήσεων και πάλης που κατεβάζει σε κάθε απεργία το Ε.Κ.Σ και το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ;

Για παράδειγμα, διαφωνούν στις μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, στη μονιμοποίηση όλων  των συναδέλφων που εργάζονται με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, στο σταμάτημα των διαδικασιών αξιολόγησης δομών κι εργαζομένων, στα μέτρα προστασίας της μητρότητας για όλους τους εργαζόμενους, στην Αποκλειστικά Δημόσια, Δωρεάν και Σύγχρονη ΥΓΕΙΑ – ΠΡΟΝΟΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΑΣΦΑΛΙΣΗ, για όλο το λαό… για τα οποία σταθερά παλεύουν το Ε.Κ.Σ και το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ;

Εν κατακλείδι:

Έχουμε σε εξέλιξη  την ολομέτωπη επίθεση συγκυβέρνησης αλλά και των κομμάτων που στηρίζουν τα αστικά συμφέροντα-ΕΕ-ΔΝΤ-εφοπλιστών-βιομηχάνων-τραπεζιτών ενάντια στο σύνολο της εργατικής τάξης. Επίθεση που εκφράζεται με περαιτέρω μειώσεις μισθών-συντάξεων, επιπλέον μείωση του αφορολόγητου, διατήρηση του ΕΝΦΙΑ κι άλλων ληστρικών φόρων, κατασχέσεις πρώτων κατοικιών, ομαδικές απολύσεις και αξιολόγηση, περεταίρω αύξηση του ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης, περαιτέρω σμπαράλιασμα των δημόσιων δομών Υγείας, Πρόνοιας ,Παιδείας…

Είναι καιρός λοιπόν για συμπόρευση και κοινή δράση με εργατικά σωματεία, συλλόγους  και Λαϊκές Επιτροπές του νησιού που αντιστέκονται, παλεύουν, διεκδικούν. Δεν είναι καιρός (και δεν ήταν ποτέ) για κλαδισμό, περιχαράκωση και εν τέλει καταδίκη ενός ολόκληρου συλλόγου να «κυνηγάει την ουρά του» όταν τον βάζουν να παλεύει χώρια από τους γονείς των μαθητών του, τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, το εργατικό-λαϊκό κίνημα.

Ως Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών παλεύουμε για τη δουλειά μας και τη ζωή μας με τέτοια συνθήματα και με τέτοια τακτική που ενώνουν όλους τους κλάδους ενάντια στον ενιαίο αντίπαλο, την πολιτική του κεφαλαίου και τους κατά καιρούς εκφραστές της. Παλεύουμε για ένα Σύλλογο μαχητικό ο οποίος θα ενημερώνεται, θα συζητά, θα αποφασίζει και θα διεκδικεί χαράζοντας γραμμή συμμαχίας με το λαϊκό-εργατικό κίνημα και όχι γραμμή ήττας.

  • ΟΛΟΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΜΑΗ ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΗΡΥΚΟ

ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ, ΠΟΛΕΜΟΥΣ, ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ!

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 17ΗΣ ΜΑΗ

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue