Home ΚοινωνίαΕλλάδα Πως η Ελλάδα θέλει να κάνει ματ στην Τουρκία στο Αιγαίο και στην ΑΟΖ

Πως η Ελλάδα θέλει να κάνει ματ στην Τουρκία στο Αιγαίο και στην ΑΟΖ

by ikariaki.gr
17 views

Μια κίνηση που εάν υιοθετηθεί από τη συμμαχία σε ΕΕ και ΝΑΤΟ θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ματ απέναντι στις ενέργειες της Τουρκίας σε Αιγαίο και Κυπριακή ΑΟΖ, έκανε η Ελλάδα. 
Κατά την χθεσινή σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας στην αιχμή των παρεμβάσεων του υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνου Καμμένου βρέθηκε η πρόταση να επεκταθεί η δράση της νατοϊκής αρμάδας που επιχειρεί στο Αιγαίο για την ανάσχεση των προσφυγικών ροών, σε ακόμη δυο θαλάσσιους τομείς.Πρώτος τομέας που προτάθηκε να αναπτυχθεί η SNMG-2 είναι η Ανατολική Μεσόγειος με εμφανή τη στόχευση για ενίσχυσης της συμμαχικής παρουσίας στην περιοχή της Κυπριακής ΑΟΖ και ταυτόχρονα να εγκλωβίσει την Τουρκία να προβεί κινήσεις έντασης στην περιοχή καθώς η γείτονα συμμετέχει στην νατοϊκή αρμάδα. Δεύτερος τομέας είναι η ζώνη πάνω από τη Βόρεια Αφρική.

Με αυτό το μοντέλο θα μεγαλώσει και θα γίνει πιο κομβική η εμπλοκή της Ελλάδας στην συμμαχική επιχείρηση και κατ’επέκταση θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για πιθανή ενίσχυσή της με κάθε μορφή και μέσο. Σε κάθε περίπτωση στο ελληνικό μοντέλο περιλαμβάνονται και αναβαθμισμένες ευθύνες της Europol και της Frontex καθ’ όλο το μήκος του τόξου από το Βορρά μέχρι το Νότο.

Αναδημοσίευση από : http://www.onalert.gr

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue