Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΔήμος Ικαρίας Προσβάσιμες ακτές στην Ικαρία για ΑμεΑ

Προσβάσιμες ακτές στην Ικαρία για ΑμεΑ

by ikariaki.gr
13 views

Ο Δήμος Ικαρίας ενέκρινε το έργο “Δημιουργία Προσβάσιμων, Ολοκληρωμένων, Θαλάσσιων, Τουριστικών Προορισμών ”, προϋπολογισμού 238.381,6 ευρώ, που προβλέπει τη δημιουργία των κατάλληλων ελαφρών, μη μόνιμων υποδομών στις ακτές του νησιού, για την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία και άλλων κατηγοριών ατόμων με κινητικά προβλήματα, σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές σχεδιασμού και κατασκευής.

Ειδικότερα, πρόκειται για τέσσερεις θέσεις και συγκεκριμένα για μία θέση  σε κάθε μία από τις παραλίες Εύδηλος, Θέρμα, Καραβόσταμο και Μεσακτή.

Η επιλογή των θέσεων έγινε με κριτήρια όπως η ύπαρξη φυσικών χαρακτηριστικών που να τις καθιστούν προσβάσιμες σε ΑμεΑ, οι προσφερόμενες σε αυτές ναυαγοσωστικές υπηρεσίες, η επαρκής παροχή υπηρεσιών διαμονής και εστίασης που διαθέτουν, η υψηλή επισκεψιμότα που παρουσιάζουν και η αντιπροσωπευτική τους κατανομή στο σύνολο της διαθέσιμης για κολύμβηση ακτογραμμής της Ικαρίας.

Οι σχεδιαζόμενες υποδομές στις ανωτέρω προτεινόμενες θέσεις, διαθέτουν όλες τις κατάλληλες προδιαγραφές, ώστε ο επισκέπτης ΑμεΑ να μη συναντά εμπόδια που σχετίζονται με την διαρρύθμιση και χρήση των κοινόχρηστων χώρων.

Επιπλέον, η σωστή και ακριβής τοποθέτηση του εξοπλισμού στους χώρους της παραλίας, διασφαλίζει την ολοκληρωμένη προσαρμογή ενός τέτοιου χώρου. Κάθε μια από τις προτεινόμενες θέσεις πρόκειται να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

– Χώρους στάθμευσης αποκλειστικά για ΑμΕΑ

– Αποδυτήρια, ντουζ και τουαλέτες

– Χώρους σκίασης.

– Διάταξη αυτόνομης πρόσβασης ατόμων με κινητικά προβλήματα στη θάλασσα.

banner

– Διαδρόμους σύνδεσης των ανωτέρω δομών, οι οποίοι θα διευκολύνουν την κίνηση των ατόμων με αναπηρικό τροχοκάθισμα.

– Ενημερωτικές πινακίδες – Σήμανση.

-Εφαρμογή Τηλεμετρίας

-Συναγερμός

-Αμφίβιο Αμαξίδιο

– Δημιουργία ψηφιακού ιστότοπου προσβασιμότητας

-Εφαρμογή προσβασιμότητας στο κινητό (mobile app)

Όλες οι παραπάνω κατασκευές προδιαγράφονται ελαφριές, μη μόνιμες, κατασκευασμένες από κατάλληλα υλικά που δεν αλλοιώνουν το περιβάλλον και παρέχουν ευκολία τόσο στην εγκατάσταση, όσο και στην απεγκατάσταση, μεταφορά και αποθήκευσή τους την χειμερινή περίοδο.

Επιπλέον, ο εξοπλισμός στο σύνολό του, φέρει τα κατάλληλα πιστοποιητικά ασφαλούς λειτουργίας και συμβατότητας.

Επίσης συμπληρωματικά και για την επίτευξη των στόχων του έργου, περιλαμβάνονται τόσο οι αναγκαίες δράσεις για τη δημοσιότητα του ΕΠΑΝΕΚ-ΕΣΠΑ καθώς και ψηφιακοί χάρτες προσβάσιμων υποδομών και εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας για την ενημέρωση των ΑμεΑ για όλους τους προσβάσιμους χώρους, συνδέοντας την αλυσίδα των προσβάσιμων υποδομών, ώστε ο δήμος να αποτελεί ολοκληρωμένα προσβάσιμο παραθαλάσσιο προορισμό.

 

 

Αναδημοσίευση από : http://www.tornosnews.gr

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue